29.03.2006

yahu ben de ne sallapati ne yöntemsiz anneymişim

Burcu beni sobelemiş...işte cevaplarım

- Çocuklarınız mı adapte oldu size yoksa siz mi onlara?
Kızımda ben ona adapte oldum ilk 2 yıl çünkü ilk çocukta bir nevi panik hali yaşadım ama baktık bu böyle gitmez, yavaş yavaş yola getirdik o bize uyum sağladı (ya da biz öyle zannediyoruz çünkü hala beni parmağında oynattığını hissediyorum zaman zaman. e gerçi oynatsın tabi, o oynatmayacak da kim oynatacak:))))
Fakaaaat...
İki kere aynı hayatı yapmam diyerek ikincisini tamamen bir bukelamun ruhu taşıyacak şekilde büyütmeye çalışıyoruz zira aslında halen kızım kendini ortalara atıp bize hakim olmaya çalıştığından kaplumbağamız da mecburen ona ve bize adapte oldu... e zaten doğduktan sonra 2,3-3 ay daha anne karnındaymış gibi yaşadığından aslında bize adapte olması daha kolay oldu.

Mesela Aktris evin tek sultanı iken, uyku saati- yemek saati ve bilumum saatleri hep düzenli idi ama Kaplumbağa doğduğundan bu yana öyle bir düzeni yok, nereye atsak orda uyuyor, şimdiden gezmediği yer kalmadı, restorantta masa üstünde bile uyumuşluğu var ve de Aktrisin bebekliğinden çok daha huzurlu bir bebeklik geçirdi/geçiriyor.

Valla ikinci çocukla beraber ne yalan söyliyim biz hepimiz birbirimize adapte olduk:)))

-Uyku, yemek, uslu durma, v.b. konularda uyguladığınız yöntemler nelerdir?

Uyku:
Aktris için: "Kızım hadiii yatağa... sabah nasıl kalkacaksın... hadiiiii.... bırak kardeşini havaya atıp tutmayı... ödev mi? Eşşek sıpası bu saate kadar nerdeydi ödevler?" (Bir gecede ortalama 10-15 defa)
- Aktris bebekken uyutmak için her türlü yöntem denendi (ayakta sallama, battaniyede sallama, kucakta gezdirme) ama en son bebek arabasında ileri geri sürülerek uyutma yöntemi uygulandı aylarca, 3 aylıkken odası ayrıldı... 1 yaşından itibaren kendi kendine uyumasını öğrendi ama valla hatırlamıyorum nasıl öğrendiğini
Kaplumbağa: "Aaaaa bu yine uyumuş" "Anne gözünü seveyim sallayarak uyutma, sen gidince ben nasıl sallayacağım bunu, bırak uyusun kendi kendine"
E zaten prematürelere 24 saatin yemin ediyorum 23 saatini uyuyarak geçirdiklerinden ilk aylarda sorun olmadı... şimdi de saçını çekiştirip gözlerini ovuşturunca bir biberon mama ve hooop yatağa

Yemek: Sistemli bir geçiş yapmadık katı besinlere geçişte falan.. Aktris bebekken çok yiyip büyüdükçe medyanın pompalamasıyla mankenliğe merak sardı, hala göbeğim var diyip ortada geziyor... ve de sadece canı istediğinde düzgün yemek yiyordu son 6 aya kadar ama 6 aydır evrim geçirdi, kapıdan girerken yemeeeeek diye bağırıyor

Kaplumbağa daha yeni yemek yemeye başladı ben de ne piştiyse veriyorum valla.... e o da yiyor:))) tek yöntem tv karşısında yedirmiyorum bir de şimdiden kaşığı veriyorum eline, o da bir eli vıcık vıcık mama diğer elinde kaşık bugün annemin yüzünün hangi noktasına atış yapsam hesaplarında

Uslu durma: zamana bırakıyorum... geçiyor tüm yaramazlıklar hem ünlü düşünür Sardunya ne demiş ben çocuğun yaramazından değil şımarığından hazzetmem, uslu çocukları da pek sevmem.

Valla kısa yazayım dedim... iyi ki demişim:)))) Nimeeet, Nevalı günler veee Yasemin sobe

4 Yorum:

Annelog Atölye dedi ki...

Kaplumbağa'nın uyku sinyali süper:)Saçını çekiştiriyor ha!:) İkincilerde herşey daha kendiliğinden gelişiyor değil mi?:))

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

valla iyi ki sobelemişim Sardunya, büyük keyifle okudum :O)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

ana sobelenmişim:)) du hemen bakiyorum

nimet

Aslı Cin dedi ki...

Bbekler kendi sistemlerini kuruyor zaten.Bize seçenek kalmıyor ki :)