Çocukluğumdan beri... önce kaysılar ve incirler yenir... sonra üzümler... sonra başka yumuşak ne varsa... en sona illa ki döğme/dövme/yarma ve fasulyeler bırakılır... en sonuna benim için en lezzetlileri yani.. bu senede aynısını yapıyorum yerken...
bugün dışarıdaydım... - 10 dereceyi gösteriyordu orman bakanlığının termometresi... donmadan kuğulu parktaki donmuş göletteki kuğuları bile ziyaret ettim. efor testinden çıkıp şöp şiş yedim çook sevdiğim bir dostumla...
üstelik daha da gün bitmedi...
4 Yorum:
Allerine sağlık Sardunya, bizde annem bakıyor aşure işine. En çok aşurenin dağıtılmasını seviyorum ben, bi de üstüne ve içine konan tatlısından bulaşmış cevizleri:)
Aşureyi ben çok severdim ama nedense iki senedir canım tadına bile bakmak istemiyor.getirilenleri falan da hep ev ahalisi yedi.bir de ben aşuredeki kuru incir, kuru kayısı ve karanfili sevmem ayırırım yerken.ne zamandır bilgisayar bozuk olduğu için doğru düzgün okuyamamıştım blogları. özlemişim buraları.sevgiler...
canım cekti yaaa:(( bi asure yapiyim bari. bu aksamdan islayim ne var neyok yarinda tez elden bir aşure yapayim...
nimet
bazen hamarat oluyorum ya inanilmaz
bugün itibariyle aşüreyi yapmış bulunuyorum. İnternetten aldığım tarifler ve insanların yorumlarına göre incir rengini karanlık yapıyormus biraz koymadım. Onun yanında diger ne varsa koydum. Güzel oldu yaw..
nimet
Yorum Gönder