20.04.2006

bahçede şenlik ve toplama hastane

Balkonumuzdan bahçe manzaraları


Neredeyse yaza gireceğiz, ben hala bahar kutlamalarını bitiremedim... hatta o kadar havaya girdim ki tüm günümü balkonda veya bahçedeki çardakta börtü böcek seyrederek ve doğaya taparak, imrenek geçirebilirim. Bundan önceki hiçbir sene baharın gelişini böyle saniye saniye izleyememiştim. Balkonumuzun dibindeki karla kaplı ağaçların önce karları silkelemesi, sonra minik minik filizlenmesi, şimdi ise japon belgesellerini kıskandıracak şekilde çiçeklenmesi beni şu yaşımda bir daha hayrete düşürdü....

Kocaman ve Mister'da kolları sıvayıp bahçeye giriştiler. Bir ara soğan, nane ekili yerleri bu sene sırf çimen yapmaya karar verdik. Böylece yazın çocuklarla topraklarda, çimenlerde güneşlenmek için bozkırın ortasında sayfiye alanı aramamıza gerek kalmayacak:))))

Aktrisin ergenliğe hızlı yatay geçiş yaparken bünyeyi nasıl olurda en fazla sakatlarım konulu seansları son sürat devam ediyor. En son vukuatı iki ayağının da bileğine arkadaşı sırayı lönk diye düşürürken kaçmayıp olayı seyretmesi. Sonuç: yarın okula gitmiyor, bileklerinin morarmasından korkuyorum. Bizde ayaklarda bir olay var ya dur bakalım:)))

Bugün mahallemizdeki Sağlık Ocağı ile tanışma şerefine eriştim. Kaplumbağayı sürekli Hacettepe takip ediyor fakat sırf aşı için de oralara götürmek istemediğimizden buralara kayıt olalım dedik ve sabah 9'da tintintinimini hanım şeklinde düştük yollara. Mahalle arasında yine Perihan Abla modunda salına salına yürüdüm:)))) Neredeyse tüm esnaf gazete ve çayları ile kaldırımlara kurulmuş sabah keyfi yapıyorlardı. Bir tek internet kafede okul kaçakları yüzünden hareket vardı o saatte. Sağlık ocağına iyi ki gitmişiz yoksa ben nerde görecektim eski apartmanımızdaki komşularımızı, analı kızlı yöresel adana yemeği gibi kızıyla bir ay arayla 4. çocuğuna doğum yapan eski komşumu- torunu oğlundan bir ay büyük :)))

Günün incisi ise sağlık ocağındaki hemşireden geldi:
Hemşire: Sizi neresi takip ediyorsa oraya gidin. Ben kayıt açamam. Sonra düzenli gelmiyorsunuz bize kızıyorlar
Ben: Gelecem gelecem siz merak etmeyin (hoş aslında telefonla takip eden sağlık ocakları da var ama) siz kaydı yapın
H: bıdı bıdı vır vır zır zır
Ben: (en şirin gülümsememle sessiz bir biçimde bekliyorum dosyayı doldurmasını)
H. Şu aşıyı alın getirin
Ben: Ama hastanede ... aşısını yaptırın dediler.
H: Hastanedekiler toplama ordan burdan. Ben 13 yıllık aşı hemşiresiyim. İşte burda koptum... Sen koskoca Hacettepe Hastanesinin saçlarını beyazlatıncaya kadar uzmanlaşacağız diye canları çıkan tıp işçilerine toplama de:)))) Bundan böyle ben de Hacettepe dersem noluyum... Toplama Hastane orası:)))

Bu arada bir sürü sevdiğim blog arkadaşım gitti ya:((( Hala her gün tıklıyorum dayanamayıp. Biyonikciğim de geri döndü, onunla teselli buldum... keşke öbürleri de dönse:((((

9 Yorum:

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

helal olsun hemşireye valla. yazık olmuş onu sağlık ocağında unutanlara. eeee haddini bilmeyenin....... hoşçakal...

nimetin.blogspot.com dedi ki...

eeeee sardunya demekki oranın horozu da aşı hemşiremizmiş yani:))) sen kalk onun çöplüğünde filan yer şunu dediydi de. sana müstahak arkadaşım:))

nimet

Sardunya dedi ki...

Yalnızlar Kraliçem: Tez zamanda git, bol bol ruhunu dinlendir, gülerek de gel... kuzenine çok üzüldüm:(((

Nimetim Aslanım: Müstahak müstahak... Beni toplama hastane paklar :)

pinomino dedi ki...

sardunyacım bende hacettepede geçirdim son 3 yılımı sırf aşı için..ve aynen denizin son 2 aşısını yeter artııık diyerek mahallededki kadın sağlık merkezine götürdüm..bu arada benim koca senin bahsettiğin toplama hastenenin toplama doktorlarından:)))

zeyno dedi ki...

Sardunya, bu toplama hastane lafına çok güldüm, nasıl bir tasvirdir bu, hemşireye bak sen?

Annelog Atölye dedi ki...

Sağlık ocaklarına gitmeye korkuyorum ben Sardunya, hem herşeyi en bir çok orda biliyorlar hem de her an azarlanabilirsin:)
Bizimkilerin ergenlik döneminden de en az o kadar korkuyorum.
Güzel bir haftasonu dilerim:)

ev perisi;) dedi ki...

Selam!
Güzel bir hafta sonu dileklerimle...

Asortik Krep dedi ki...

Senin bahçede de bol bol sardunya vardır herhalde :)
Bende senin bahçeni merak ettim şimdi..

Age35 dedi ki...

Bahçeni bende çok merak ettim ..