10.04.2006

Değiş TonTon



"Değiş tonton" ruh hali içerisinde manik depresif salıncakta ileri geri gidip geliyoruz... Ama aslında manik tarafta daha çok takılı kalıyoruz:))) El yordamıyla Kaplumbağanın hareketlerine başladık. Bu arada kol kaslarının tonusunda da hafif bir sertlik olduğunu fark edip kolları da çalıştırmaya başladık. Fakat ayakları çalıştırmak daha zevkli çünkü gıdıklanıyor:) Bu arada tükürmeyi de öğrendi, hızla "Küçük Oskar" olma yolunda ilerliyor. Bazen çok kafama takıyorum, uykularım kaçıyor ama sonra Kocamanın söylediklerine hak veriyorum: "tut ki düzelmeyecek, tut ki yürüyemeyecek... gözlerinin içine bakıp gülümseyebiliyor ve nefes alıp veriyor ya... yetmez mi..."

Değiş TonTon:)))

Bahar geldi bizim karları erimez arka bahçemize bile... sümbüller açtı, dallar da beyaz pıtırcıklar pıt dedi, börtü böcek canlandı hatta böcekler hızlarını alamadı bahçeye en yakın kimin evi var diyip aralarında anlaşarak bizim eve doğru yürüyüşe geçtiler...

Aktris'e de cemreler düştü, eli yüzü yine değişti, o da kolları sıvadı ve Kaplumbağa seferberliğine katıldı. Ayrıca da bana erkek arkadaşlarını anlatmasından fenalık geldi. Ben "modern anne" falan olmak istemiyorum yaaa... gitsin arkadaşlarına anlatsın ayrıntılarını bana özet geçsin... yok ben lisede falan alırım bunu okuldan...

Günün stresi başka türlü geçmez diyip çocuklar yattıktan sonra oturduk başına. Ve ben bunca zaman sonra yeniden dizi seyretmeye başladım: "24". Her ne kadar Sözlükteki "Jack Bauer artık işesin" kampanyasından sonra sırıtarak izlesem de ve 2. sezon kadar hiçbiri zevk vermese de yine de takıldım kaldım. Pazar akşamları 10-11 arası yapışıyoruz televizyona.

Ve de Ahmet Ümit'in Kavim'ine başladım.

Gün'ün tavsiyesine uydum ve prematüre annelerine yönelik bir mail grubu kurmak için ilk adımı attım. Hem üyesi olduğum yabancı forumlardan kaynak desteği almayı düşünüyorum ki bu da bana bir sürü sayfa çeviri demek ve meslek hayatımda yapacağım en tatmin edici çeviriler bunlar olacak, hem de hastanedeki doktorlarımızla görüşmeyi planlıyorum. Belki gönüllü olarak bilgi desteğinde bulunmak isterler.
Çoook işim var çoook...

13 Yorum:

Asortik Krep dedi ki...

harikasın :)

Age35 dedi ki...

Sardunyacım , artık havalarda ısınıyor..Kaplunbağacık bol bol D vitamini alır güzel anneciğinin kollarında...

Annelog Atölye dedi ki...

Nasıl güzel yazmışsın, nasıl içim açıldı bir bilsen!! Grubun mail adresini verebilirsen sevinirim bende arkadaşlarıma iletir, elimden geldiği kadar destek vermeye çalışırım. Kaplumbağa böyle bir ailesi olduğu için çok şanslı.
Liseden alma konusuna çok güldüm ama gülme komşuna demişler değil mi?:)))

Adsız dedi ki...

Denizcim,
Ne kadar pozitifsiniz tum aile. Kocaman cok dogru cok guzel soylemis. Zaten hersey yoluna girecek o konuda sen meraklanma.
Cocuklarimizi dinleyecegiz sen modern annelige ve dinlemeye devam:))
Bu sezon 24 beni tv basina oturtamadi:))

Sevgiler
idil

Adsız dedi ki...

Sardunyacım siz bunun da üstesinden gelirsiniz, baksana tüm aile kolları sıvamış. Mail grubu işine gelince eminim ki bunuda halledersin. Baksana sen iki çocukla neler neler yapıyorsun.Kolay gelsin, yardıma ihtiyacın olursa haber vermen yeterli, Yalın' ı ve su' yu öperim:)

kedi dedi ki...

Fotolar daha açılmadan şu çocukluğumuzdaki hop hop hoop değiş tontonların fotosunu hayal ettim,nasıl izlerdik,nasıl severdik dimi?
Kızım zamane kızları bunlar,Benimkilerde bööle ballandıra ballandıra erkek arkadaşlarını anlattıkça eşim sinir oluyor ve "bu eşşoleşşekler 4.sınıfta öpüşürlerde,bak dağıtırım ortalığı o zaman haasende dinleme şunları böyle Biyo"diyor.Ben modern anne olmak istiyorum yaa,biz annemize anlatamazdık herşeyi ööle,kızlarım anlatsın,saklamasın istiyorum ben,ama sen liseden al,noolur,noolmaz :D
Kaplumbağa ööle bi erkek olcak ki annesi diğer tüm kızlar kaplumbaa aşkını anlatıp çıldırtcekler annelerini bak göreceksin.
Demek çocuklarının adları:Yalın ve Su he.
Adlarıyla yaşasınlar işallah:)))

Tijen dedi ki...

buraya gel.
antalya'ya.
burada kis yok.
bahar var.
hatta yaz var.
deniz var.
günes var.
turunç çiçekleri var.
sokaga çikip da mutsuz olmak yok.
burasi güzel netekim.
tijen

Sardunya dedi ki...

Asortik Krep'İm: harika sensin bir de o çiçekli kapı fotoğrafın:)
Age35'ciğim: Hiçbir sene güneşi bu kadar sabırsızlıkla beklememiştik:)
Annelog: Ufak tefek ayarlamalar kaldı, onları da halledeyim duyuracağım adresini... liseden alma konusunda bakacağız artık:)
İdil: Valla sen de benim tanıdığım en pozitif annelerden birisin Lavanta Leylam:))
Yeşim: Biz de Neva'yı öperiz. Bu arad a Kaplumbağa ile Aktris'i ilk deşifre eden ödülünü sana veriyorum :))
Biyonikcim Pisicim: En kısa sürede değiş tonton fotosu yayınlayım sırf sana ithaf edeceğim:)
Mutfakta Zen: Seni burda görmek o kadar güzel ki... yorumunu okuyunca koştum gittim Mutfakta Zen'imi aldım raftan, gösterdim Kocamana, bak dedim bu tijen o tijen:))) yazın o taraflara getireceğim Kaplumbağayla Aktrisi:) Bizi oraların uzun plajları paklar:)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Sardunya, seni okuyunca gözümde güçlü, duygusal ara sıra bunalan ama kendini bunalıma kaptırmayan biri canlanıyor.bilmem doğru mu?

Adsız dedi ki...

adımın hayırlı olsun.....

Adsız dedi ki...

:)))) çok haklısın:))şaşkınlık işte !!

nimetin.blogspot.com dedi ki...

mail grubu harika bir fikir. yakışır sana dostum:))

nimet

Adsız dedi ki...

denizcim,
bugun tesadufen blog blog gezerken kesfettim blogunu.ne kadar keyifli ve guzel anlatmissin yine herbiseyi.
kaplumbaga ve aktris ile en mutlu gunler senin olsun arkadasim.
sinem guven (bora5yas)(zeynep dora9ay)
www.aile.org.tr
kaymakli kadayif