28.04.2006

ohh bee

Oh bee'lik kısmı en sona saklıyorum:)
Dün gece nihayet börtü böcek operasyonunun son aşamasına geçerek balkonumuzda bekleyen çiçeklerimizi saksılarına taşıdık, raflara yerleştirdik, üşenmezsem bir ara bahçeden fotoğrafını çekeceğim balkonumuzun... en güzeli yine fesleğen oldu mis kokusuyla, tam da kapının dibine koydum ki kapıyı açıp kapattıkça kokusu gelsin burnumuza...
Bu haftasonu yine koşuşturmacalı geçecek.
Bu gece Aktris kreşten bir arkadaşında kalacak, allahtan evleri yakın da anında müdahale şansımız olacak. Aslında okuldan direkt gideceklerdi ama Aktris hanım bir haftadır okula götürdüğü herşeyi sırasının altına ve dolabına istiflediği için - ki bunların arasında muhtemelen halen bulaşık halde bulunan beslenme kapları ile mont-yelek de var- önce eve gelmesi gerekiyor. Akşamüstü gibi bırakacağım arkadaşına, akşam da hazır çocuk sayısı tek'e düşmüşken Koçtaş'a gidelim diyoruz... kendimi kaybetmekten korkuyorum orda, kutular, boyalar, malzemeler vs vs vs...
Sabahleyin yine Toplama Hastanedeydik (merak edenler baksın önceki postlara toplama hastane nedir diye) (bu kadar açıklama yazacağıma link verseydim yaa:))
Kaplumbağa'mız muayene edildi ve nihayet bir doktor net ve anlaşılır bir açıklama yaptı "Prematüre bebeklerin beyin gelişimi 2 yaşına kadar devam eder. 2 yaşından önce Cerebral Palsy (Beyin Felci) teşhisi konulamaz. Fizik tedavinizi aksatmayın yeter. Kaldı ki Kaplumbağa gayet sağlıklı görünüyor"
"Peki Doktor Hanım, şimdi bizim bu RSV aşılarımız bitti ya, daha fazla mı dikkat edelim soğukalgınlığına karşı falan... bunca aydır Kaplumbağa grip vs olmadı aşı sayesinde."
"O aşı sadece RSV'ye karşı korur. Grip, bronşiyolit vs'ye karşı korumaz ki...:)))"
Sonuç: Biz aşı koruyor diye hiiiç üstüne düşmedik oğlanın. İyiki de öyle yapmışız, meğersem yavaş yavaş güçlendiriyormuşuz olmayan bağışıklık sistemini:))) Zaten Aktris iki ayaklı bir aşı işlevi görüyor, günlük dozlarla azar azar bilumum mikropları taşıyor okuldan eve...
Nasıl bir oh be çektiğimi anlatamam doktorun söyledikleriyle....

6 Yorum:

zeyno dedi ki...

Sardunya aslında çocuklarımızı korumaya çalıştıkça bağışıklık sistemlerini dibe vurduruyoruz.Herşeyi doğal haline bırakmak en iyisi ama bu annelik zor şey gerçekten.Kaplumbağa da birşeycik olmuycak merak etme..

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

iç rahatlatan haberler almanıza çok sevindim. geçmiş olsun. sevgiler...

Tijen dedi ki...

ben de seni linklerime ekledim sevgili s.,
asagidaki leylaklar var ya onlari çok çok özlüyorum antalya'da. burada olmayan neredeyse yegane sey o diyebilirim. gerçi geçenlerde bir dal gördüm bir kebapçinin bahçesinde ya o kadar!
tijen

elif dedi ki...

ben böyle bir risk olduğunu bilmiyordum. cehaletten.. gözünüz aydın. inşallah çatır çatır sağlıklı büyümeye devam eder kaplumbağa.

KUGUU dedi ki...

O leylaklarin resimlerine bayildim. Bu kadar bahce ve cicek meraklisi ve zevkli birisi olarak eminim balkonu cok guzel yapmıssındır, resimlerini bekliyoruz.
Kuguboynu:)

Gün dedi ki...

İyi haberler almışsın, çok sevindim, çok sağlıklı ve yakışıklı olacak kaplumbağa :)