7.09.2006

iyilik

Bir iyilik yaptım kendime. Gün ortasında herşeyi bırakıp parkta yürüyüşe çıktım. Gölge buz gibi, güneş ısıtıyor hala. Hep güneşten yürüdüm. Burası kendine has bir mahalle. 10 senedir burada yaşıyorum. Çözdüm dilini. Bana ziyarete gelen çoğu insan çözemedi. Çözemeyenler de bir daha gelmedi. Mini minnacık bir vadi var mahallenin kenarında bir yerde. İki tarafı apartmanlı. Ortadan zamanında dere akarmış. Kurutmuşlar. Boylu boyunca bir park uzanıyor şimdi. Hani futbolda başarılı olduğumuz bir yıl vardı. İşte o yıl A Milli Futbol Takımı adını verdiler bu parka. Ben seçim parkı diyorum. Adını asla bilmeyeceğim, enteresan, tahtadan yapılmış spor aletleri var. Kireçli kemiklerini mahalleliler çalıştırsın diye. Bir de kum koşu/yürüyüş parkuru var. 10 dakikada bir tur atıyorsun parkta. Bir saat yürüyüş yapsan başın dönüyor hatta daire çizmekten.

Orda yürüdüm Kaplumbağa'yı arabasına koyup. Gözlerimle fotoğraflar çektim. Dolmalık biber kurutan kadınlar, bahçelerine çamaşır seren kadınlar, nasıl olur da apartmanın bahçesine çamaşır serilir diye şaşkınlıkla bakan başka kadınlar, torunlarını parkta gezdiren anneanne-babaanneler, bankta toplaşıp dedikodu yapan "menapozu çoktan aştık, tadını çıkarıyoruz hayatın" teyzeler ve parktaki çimleri sulayan amca.

Mahalle çocuklara ve kadınlara teslim oluyor mesai saatlerinde. Balkonlara kimse oturmuyor. Sadece yaşlılar oluyor kaldırımlarda. Çalışan kadınlar işlerinde "çalışmayanlar" evlerinde çalışmaya başlıyor. Bir de sadece çocuk sesleri oluyor. Öğleden sonraları araba bile geçmiyor sanki. Hiç korna sesi yok. Fakat çocuklar tüm gün sokaklarda mesai yapıyorlar sanki.

İyi geldi bu park bugün.

7 Yorum:

CRESCENT dedi ki...

Özledim böyle görüntüleri...

Asortik Krep dedi ki...

Kendi oturmadığı semtte yorumlarda bulunan insanlara da gıcık oluyorum biraz..Ne yazık ki şehirlerde de çok insan var böyle..İstanbulda bana sorarlardı mesela gençkızken..Büyükçekmece derdim..Yorum yapacak bir şeyi yok ya havada asılı kalırdı tümce.Sayfiye yeriydi yani ne çok sosyetik ne de kötü..İyi de seni ne alakadar ediyor..Hem ben konakta yaşasam bile bunu gerine gerine söyleyecek biri değilim söyleyen birine de prim verecek biri hiç değilim..Anlayış farklı diye durum çıkmazı bir lafım vardır benim..Ben şahsen oraya gelirsem o güzel bahçende seninle bir çay içmek isterim sardunya..Hangi semtte olursa olsun :)

cenebaz dedi ki...

Sen orada mutlu musun ki yazından mutlu olduğun anlaşılıyor . O zaman başkalırının ne söyledikleri hiç önemli değil. tadını çıkar. Bu arada dünkü yazına çok uğraştım ama yorum yazamadım. Kaplumbağacığa öncelikle çoook sağlıklı, başarılı ve tüm sevdikleri ile birlikte uzun ve mutlu bir hayat diliyorum. iyi ki doğurmuşsun.

Annelog Atölye dedi ki...

Çevremiz konulu pişti olmuşuz Sardunya:))

Aslı Cin dedi ki...

Ben dün akşam yaptım bunları. Çok iyi geldi, biraz serindi sadece , ben kedi gibi sıcak sevenlerdenim de.

Adresim değişti Sardunya, aslicin.blogspot oldu, değiştirir misin linklerden?

hayal dedi ki...

merhaba
aslinda bu yorumum onceki postunuz icin..
ne kadar iyi bildigim bir duyguyu ne kadar iyi anlatmissiniz.... Allah coook uzun yillar anali babali buyutsun insallah bebisi. :)

Sardunya dedi ki...

crescentciğim, özlediğin an beklerim.
asortik krepciğim, bana öyle geliryor ki hayatlarımızın çok özel bir döneminde karşılıklı çay içip ferahlayacağız. niyeyse öyle doğuyor içime.
çenebazcığım, çok teşekür ederim. valla mutluyum ben böyle:)
annelogcuğum, fark ettim ve gülümsedim:)
aslicim, hemen değiştiriyorum.
hayal, hoşgeldiniz. ben de sizin hikayenizi bekliyorum merakla.