29.10.2006

derin

Yazacaklarimin ne kadari kisisel tarihime not olarak dusulmeli ne kadari unutulmali ne kadari olum aninda hatirlanacak kareler arasinda yer almali bilmiyorum.

Kaplumbaga hic hesapta yokken, hesaplarin otesinde ortada hicbir semptom yokken ve hatta var olan tek semptom bol salya ve hafif burun akintisi iken bize kotu bir surpriz yapti...

-Alo Masuk, Kaplumbaga'da bir aksilik var. Kucagimdan hic inmiyor ve surekli uyukluyor. Hicbirsey de yemiyor, icmiyor.
...
- Alo Dr Hanim, sizi de rahatsiz ettim ama Kaplumbaga nefes alirken biraz zorlaniyor gibi. Burun akintisi var sadece. Hayir hic ates olmadi. Peki tamam 2 gibi getiririm.

....
-Yooo hayir acil gitmiyoruz. Kornaya falan basmayin sofor bey. Panik yapmayalim milleti. Birseyi yok, burnu akiyor. Kontrol edecek doktorlar hastanede. Gediklisi olduk ya artik biz de Hacettepenin.
...
- Sofor bey dudaklari morardi mi bana mi oyle geliyor bir bakar misiniz?
- Abla ben yakiyorum dortluleri, acil gidelim.

...
- Alo Masuk, bunlar yatiracaklar hastaneye Kaplumbagayi. Test falan diyorlar. Gelebilirsin di mi?

....
Ve yattik hastaneye. Tam bes gun. Sayili gun cabuk gecmezmis. Cocugunuzun damar yolu acilirken ilk seferinde kapinin onunda agliyorsunuz, ikincisinde uzaklasmayi ogreniyorsunuz, ucuncusunde gidip yapilmasi gereken diger isleri yapiyorsunuz hazir cocuk emin ellerdeyken.

Teshis bronsiyolit ve zaturre baslangici. Buna bagli tasikardi. Ama oyle vakalar gordum ki seninkinin nesi var diyen refakatci annelere cigerleri enfekte olmus demeye utandim. O kadar minik bir dertti ki bizim ki.

Arrest'in ne oldugunu ogrendim. Kalbi duran minik bir cocugun annesinin sinir krizi gecirip bayilirken babasinin nasil tas kestigini koridorun ortasinda. Yeni tay tay duran bir bebegi hastane karyolasinda zaptetmenin ne zor oldugunu. Damar yolunu kirk saatte acabilirken doktorlar Kaplumbaganin birkac saatte sokup atabildigini damar yoluna takilan igneleri....
Bir gece once evde yerde halida yuvarlanirken Aktris ve Kaplumbaga'yla bir sonraki gece sabaha karsi serum takili, maskeli Kaplumbaga ile hastanede olusumuza bir sure akil sir erdiremedim. Aksam saat 7'den sabah 4'e kadar Kaplumbaga'yi koridorda volta atarak kucagimda pis pislayabilecek kadar guclu oldugumu ogrendim. Bir de hasta cocuklara oyuncak vermenin ne buyuk bir mutluluk oldugunu, hem cocuk hem anne icin...

Hastaneleri ziyaret ederdik bazen, oyuncak dagitirdik. Annelerin o yorgun yuzlerine bakmaktansa cocuklara sinirli surede oyuncaklari dagitma telasinda olurdum hep. Sonra bir anda kapida kucaginda cocuguyla dikilen anne ben oldum. Bir baba oyuncak dagitti. Sanirim kadir gecesiydi. Kaplumbaga cok mutlu oldu. Ben de kimseye göstermeden agladim.

Bu sefer daha derine iz birakti bende... cok derine.

25 Yorum:

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

sardunyam çok üzüldüm çokkk. geçmiş olsun, şimdi iyi mi? merakla bekliyorum. yaşadığın bu üzüntüleri bir daha yaşamaman dileğim. sağlıkla kalın.. kaplumbağa yı öp benim için..

cenebaz dedi ki...

İnan tüm yazıyı gözyaşları içinde okudum. Allah şifalar versin ve bir daha da ne hastalık yüzü göstersin ne de hastane. Çocuklarımız hasta olmasın, ne olursa olsun. Sağlıktan ötesi boş.Geçmiş olsun Kaplumbağacığa.

Asortik Krep dedi ki...

Nerdesin diye merak etmiştim aslında..Yazmak istemedim sanki kötü bir durumda düşünmemek için..ama şimdi nasılsınız yazmamışsın..Çok geçmiş olsun..Geçmemişse de geçsin artık..Kaplumbağaya onu sevdiğimi söylermisin ?

Koyubeyaz dedi ki...

ÇOK ÇOK AMA ÇOK GECMİŞ OLSUN... nasıl uzuldum nasıl kotu oldum... allahim acil sifalar verir insallah. iyi haberlerini duymak umidi ile...

tavsan dedi ki...

cok gecmis olsun diycem ben de, bir yarari olur mu bilmeden. ama sanirim simdi iyice Kaplumbaga. korkutuyor beni anne olmayi dusunmek boyle seyleri okudugumda, ama o mutlu Kaplumbaga derindeki izleri bile unutturuyordur umidim. sevgilerimle.

Asuman Unsal dedi ki...

çok geçmiş olsun, çok üzüldüm; bir daha yaşanmaması dileğiyle.

sevilay dedi ki...

gecmis olsun sardünya. Cok üzüldüm, umarim simdi iyidir kaplumbaga, ne zamandir yazmiyordun, merak etim. Saglicaklar kalin, ALLAH acil sifalar versin. Cok zor oluyor, cocuklar hasta oldumu, hele hele hastanede yatikklari zaman, kollarinda serumlar takili oldugu zaman, Bende bu sene böyle üzüntüyü yasadim, cok zordu. ALLAH sana sabir vesin.

zeyno dedi ki...

Geçmiş olsun Sardunya.Kaplumbağa çok güçlü bir çocuk olacak emin ol benim için de öper misin

Bocuruk dedi ki...

Sardunya'cığım,
Çok çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Umarım şimdi daha iyidir. İyi haberlerini okumak için yine geleceğim.
Sevgilerimle...

renkler dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Allah geçer dert versin derim hep... Hastaneler düşünce ne büyük dertler olduğunu görüyoruz. O an halimize şükrediyor sonra hayatın kavgasına girip her şeyi dert ediyoruz kendimize de sevdiklerimise de... Anne olmak bambaşka birşey. Anne olunca tüm çocuklar bizim yavrumuz oluyor aslında, annelerin dertlerini daha iyi anlıyoruz. Oyuncak ile ilgili anlattıkların içimi sızlattı. O çocukları mutlu etmek gerek...

ece dedi ki...

:(((
güzel arkadaşım, kuvvetli annem benim,
çok geçmiş olsun,
güçlü annenin güçlü kaplumbağası bununda üstesinden geleceksiniz siz belkide gelmişsinizdir...
minik kablumbağamız bunları çabucak atlatıp unutsada sende bıraktığı izler diğer birikintilerin üstüne tek tek işlenecektir...
güzel arkadaşım bana telefon numaranı yazar mısın
sevgilerimle
ecebadalioglu@gmail.com

kedi dedi ki...

Çok üzüldüm sardunyacım.
Allah bir daha yaşatmasın.
Geçmiş olsun.

ibeking dedi ki...

çok geçmiş olsun..Allah hepsine tezelden şifa versin..anneler üzülmesin..bununla gelsin geçsin..bende 3 gecemi acilde geçirmiş bir anne olarak biraz da olsa anladım halinden..çaresiz insanlara baktıkça başıma giren ağrılar..elden birşey gelmemesi..çok zor çookkk

Age35 dedi ki...

Sardunyacım benim postlarımıda okuyabildiysen ,belkide aynı zamanlarda çocuklarımızın baş ucunda dua ediyorduk.Seni çok iyi anlıyorum,özelliklede derinde kalan izler sözün de benim için de çok doğru..Geçmişler olsun..

KUGUU dedi ki...

offff ki off Sardunyacgm off.
Minik Kaplumbaga Beyimiz simdi nasil?
NAZAR degiyor iste, buradan bile bazilarinin nazari degiyor iste, ben artik buna da inaniyorum...offff.
Ailenize guc ve acil sifalar diliyorum canim.

Sardunya dedi ki...

hepinize tek tek çok teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için. Ben de diliyorum ki geçti, gitti... Şimdi iyiyiz:) Gayet iyiyiz:)))(maşallah x 41)

Gün dedi ki...

Off canım ya gözyaşlarımı tutamadım, allah beterinden korusun :(

huysuz dedi ki...

çok üzüldüm sardunyam. geçmiş olsun...

Annelog Atölye dedi ki...

Mutlaka atlatacak! Dualarım sizinle Sardunya!!

Adsız dedi ki...

Geçimiş olsun, bir daha yaşatmasın,
bütün hasta bebişlere acil şifalar,

nimetin.blogspot.com dedi ki...

ben yine ağladım:(((

nimet

Sardunya dedi ki...

yok yok aglamayin yaaa:( artik guluyor bile Kaplumbaga:))) valla bak:)))

Unknown dedi ki...

Çok ayıp ettim. İhmal ettim bu sayfaları ve zamanında ben de buraya bir not koyamadım. Alt tarafı bir not. Onu bile yazamadım... Affet. Hep kendi derdimizdeyiz ya, tek dert bizimki sanıyoruz zaman zaman.
Her zamanki gibi en son yazıdan en alta geçip, içim cız ederek (umarım yanılıyorumdur diyerek) yazılanları okudum.
Sardunya çok geçmiş olsun. Metanetin için de ayrıca tebrik ederim.

Sardunya dedi ki...

Pinarcigim hepimiz benzer sekillerde kendi hayatlarimizda yuvarlaniyoruz. Askolsun o nasil soz oyle gelemedim zamaninda diye:( Gecti gitti bak:) Her zaman gorusmek gerekmez ki anlamak, anlasilmak icin.

Unknown dedi ki...

Canım... doğru söylüyorsun.