1.12.2006

Hala şaşıyorum

Ben ne zaman şaşırmayı bırakıp da keyfini çıkartacağım Aktris'in yaptıklarının. Hala şaşırıyorum mesela odasına kapanmasına, müzik dinleyip ayna karşısında saatlerce dans etmesine, sınıfın dedikodusunu yapmasına, dergiler biriktirip sevdiği şarkıcıların fotoğraflarını kesip saklamasına, kılık kıyafetinde kendine ait bir tarz oluşturmaya çalışmasına, içinde karlar- simler yağan küre koleksiyonu yapmasına, odasında hiçbir şeyi toplatmamasına, Kaplumbağa'ya anne gibi davranmasına, kendi kendine tuvalete gitmesine bile şaşırıyorum. Evde tıkır tıkır bir ses. Bir bakıyorum, çıkıyor odasından, banyoya giriyor, arkasından kapıyı kilitliyor ve bir süre sonra yine tıkır tıkır çıkıyor, koridorda hayal meyal görüyorum. Odasına giriyor, kapıyı kapatıyor. Vay be diyorum. Büyüdü de tuvalete gidiyor:) Bu kadar becerisinin arasında tuvalete gitmesine şaşırmam da ayrı bir şaşılacak durum sanırım.
Ama kötü bir gün geçirdiğinde, arkadaşlarıyla kavga ettiğinde, kalp kırıklığı yaşadığında, korktuğunda ya da bitkin olduğunda bana sesleniyor ya:
"Anneeeee! Beni severek uyutur musun?" diye
O zaman eriyorum. Saçlarını seviyorum, parmaklarını öpüyorum.
"Seni çok seviyorum" diyor. Dalıyor uykuya.
"Ben de seni" diyorum.
Tam odasından çıkacağım, arkamdan sesleniyor:
"Bak saatini kur, uyanamayacaksan da bana ver telefonunu. Ben kalkarım. Sonra geç kalmayım senin yüzünden. bıdı bıdı bıdı vır vır vır"
Hata yapmaya da gelmiyor.
Foto: Aktris/Dün gece/Sardunya

10 Yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Benimde kar yağan küre koleksiyonum var büromda ama :))
Hatta İstanbuldan en son Noel Babalısını aldım :)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

kar yağan küre ha:))) hep görüpte hiç aldırmadığım şeylerin kolleksiyonunun yapıldığını bilmek ilginç geldi bak şimdi;))) sardunyam benim, aktris kizimizi dusununce benimde yüzümde tebessüm yayılıyor inan:)) yavaş yavaş nazanda da başladı bu tür hareketler. ben odamda oynayacağım diyor şimdilerde ama bir kaç yıl sonra aktris ablası gibi odasında müzik de dinleyecek tabi. ne hoş ne güzel. büyümeleri çok hoşuma gidiyor be.

nimet

Sardunya dedi ki...

Asortik Krepciğim
İnan bana Aktris'in idolü olursun eğer senin de küre kolleksiyonu yaptığını duysa:)

Sardunya dedi ki...

Nimetim
Size de geçmiş olsun o zaman şimdiden:) Uzaklaşmaları zaman zaman pek gücüne gidiyor insanın. Ama bir taraftan da vay be diyorsun. Ne güzel büyüttüm:)))

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

kızın büyüyor sardunya.. tipik kız çocuğu davranışları. ne güzel onun büyüdüğünü görebilmek, değişikliklerin farkına varabilmek..

bu herkese kısmet olmayabiliyor, bilhassa yoğun çalışan annelere..
sevgiyle..

Sardunya dedi ki...

Haklısın Sevgili Kraliçem
Ne kadar şanslı olduğumu unutmamaya çalışıyorum
Ama şaşırmadan da duramıyorum:)

Aslı Cin dedi ki...

Çok şeker yaaa. O günleri hayal ederek gülümsüyoruz biz de.

Gün dedi ki...

:) ne şeker günler, darısı başımıza, gerçi yaşarken pek öyle gelmeyecek galiba bize :))

Sardunya dedi ki...

Aslıcım
Valla gülümseyin şimdiden. Tabi herşey de toz pembe olmuyor. Gülümserken ağladığımı bilirim ben gizli gizli Aktris yüzünden:) Arenada gibiyiz değil mi çocuk yetiştirirken

Sardunya dedi ki...

Güncüğüm
Ne diyeyim. Hem hoşuma gidiyor hem tırnaklarımı kemirtiyor:) Bilmem anlatabildim mi?