15.03.2007

tebeşir tozu, simit susamı



Çok net hatırladıklarım silgi kokusu, hepsi aynı kokardı. Elma desen değil, armut desen hiç değil. rengi ne olursa olsun silgilerin ilkokulda hepsi aynı kokardı işte. Bir de toz olurdu çok. Tebeşir tozu. Şimdiki gibi kapı zili de değildi. Adile Naşit'in zilinden vardı. Çangır çungur... Siyah önlüğüm vardı. Hırka, süveter falan ne gezer. İlkokul 3'tüm sanırım. Önlüğümün kemerini kaybetmiştim. İkinci dönem boyunca, o sıcakta, daracık süveter giydim önlüğün üstüne. Beni hamile sanacaklarından korkmuştum. Mayıs ayında, Çukurovanın sıcağında, siyah önlükte zaten ter beyaz iz yapardı, terin tuzu önlüğün üstünde kalırdı yol yol. Bende bir de süveter. Haritalarımızı da hatırlıyorum. Kocaman haritalar. Bir de dalağı, karaciğeri çıkan fen bilgisi dersi adamı. Küme çalışmalarımız olurdu. Ekoseli sıra örtülerimiz. En leziz simit de kantinde satılırdı. Zaten bir de ayran vardı. Başka da birşey yoktu ki kantinde. Cips sadece sinemada olurdu mesela. Ya da ben öyle biliyordum. Arada tiyatro gelirdi okula. Şenlik olurdu. Bir de körler derneği gelir konser verirdi. Sonra sırayla anlatırlardı hazin hikayelerini. Hep türkü söylerlerdi. Makasla oynamayın derlerdi.

Bugünün ne ilkokula alakası var. Üstelik apayrı mutluluklar yaşadığım bir gün. Belki de o kadar mutluyum ki ilkokulu hatırladım. Demek ki mutluydum ben ilkokulda. Hatırlamıyorum.

Foto: Aktris/Okul/Sardunya
Posted by Picasa

11 Yorum:

Adsız dedi ki...

Yaa di mi? Yazını okuyunca burnuma sınıfımızın tahta zemininin kokusu geliverdi hemen.Üsütümüze bile sinerdi. Beyaz kurdelem, boynuma astığım silgim... Bu arada aylardır okuyorum seni. Fotoğraflara bayılıyorum. İlk yorum bugüneymiş.

cenebaz dedi ki...

Ben de önce susam kokusunu hatırladım. Hergün kantinde 5. sınıflardan 2 kişi nöbetçi olurdu. Simit tablalarının dibindeki susamları ceplerimize doldurur avuç avuç yerdik. Gerçi sonra da ishal olurduk:) Güzel günlerdi be..

KUGUU dedi ki...

Eh bizi de goturdun simdi okurken kendi anilarimiza, ne guzel oldu Sardunyacgm.

CRESCENT dedi ki...

Eski günlere gittim bende okurken...:)Bizim kantinde bir de leblebi tozu olurdu dondurma külahından yapılma kutuların içinde,bayılırdık ona, öksürmeden yemeye çalışırdık...:))

KUGUU dedi ki...

SARDUNYAcgm Nimetin sayfasinda sormussun ya: benim sayfamda 2 tane link var pembe gazeteye oradan tiklarsan acilir cnm.

Sardunya dedi ki...

Adacım
Hoşgeldin:) Her zaman beklerim. Beyaz kurdelem yoktu benim:) Alla alla niye yoktu ki....

Sardunya dedi ki...

Çenebaz
Ben bir de kantin sırasını hatırlıyorum hayal meyal. Hayır niye o kadar itişip kakışırdık ki üç tane susam için:)))

Sardunya dedi ki...

Kuğucum
Ne diycem. Zaman Tozu adlı foto sergisi açılıyor. Gezersen an beni;)

Sardunya dedi ki...

Crescentcimcim
O leblebi tozuyla mı gazoz içilirdi de püskürtmemeye çalışırdın ben bunu filmde falan mı gördüm:)

KUGUU dedi ki...

Sergi nerede Sardunyacgim?

gidip gezmez miyim, gezip de anmaz miym hic seni?:))

Sardunya dedi ki...

Ekav Sanat Galerisi
Tarihler: 21.03.2007~31.03.2007
Telefon: 0 212 336 10 46
Adres: Büyükdere Caddesi No:163 Esentepe İstanbul