15.02.2008

bilen var mı

Çatlayacağım. Çok merak ediyorum.
-- Şu bizim evin altındaki dükkanda ne iş yapılıyor? Adamlar tüm gün bağırarak konuşuyorlar. Ben nasıl oluyor da tek kelime anlamıyorum ama onların uğultu şeklinde gelen seslerinden ve homurdanlamalarından dolayı tv'nin sesini açmak zorunda kalıyorum. Sabah 7'den akşama kadar ne konuşuyorlar? Konuşarak nasıl para kazanıyorlar?

-Bu anneler nasıl bu kadar yaratıcı? Bu anneler dediğim de yabancı bazı annelerin bloglarını takip ediyorum. Yemeği, ev işlerini kimyapıyor? Çocukları hep mi uysal ve kuzu? Hadi diyelim herşeye yetişiyorlar, benim yaptıklarım kreş çocuğu aktivitesi gibi oluyor da onlar iki bez parçasını dikseler şaheser gibi gözüküyor. Ruh halime göre bazen ilham veriyorlar bazen gidip boğasım geliyor:))))

- Adamlar hala konuşuyor. Kurtlar vadisi mi çekiliyor ne aşağıda?

- Bir çocuk neden haftaiçi her gün 11'den önce yatmak istemez de haftasonu ne zaman plan yapsak alıp parmağı ağzına cok cok emer ve uyur?

- Acaba 2 yaş sendromu diye birşey yok da annelerin sabır limitleri 2 yıl mı yetiyor ? Bence Kaplumbağa aynı. Benim toleransım düştü mü ne? Ayrıca da bu sendromların 10 numaralı olanı ile uğraşırken bir taraftan annem de bu çocuk koca anne oldu hala sendromlu diyor mudur yoksa allaha havale mi etmiştir:)))

5 Yorum:

Adsız dedi ki...

See here

gazel vakti dedi ki...

Aynı dükkan gürültüsü bendede var ben ne iş yaptıklarını biliyorum ama bangır bangır müzük ve bağırarak konuşma işle alakalı değil.

O anneler yaratıcı falan değil sadece bizler kadar detaycı değiller. Bi çeşit yemek yallah iki oda toplamak tamam. Bide daha sakinler galiba. Sanki hayatı anlamışda ununu elemiş duvara asmış gibi. Bizde hababam sorgula dur. Zamanı yaşıyamıyoruz sorgularken, kurgularken.

Sabır konusuna gelince annede alsak sınırımız var bizim ee zorluyorlar bu zamane çocukları bu sınırı her yaşta.

Ebru Oğuş dedi ki...

peki iki çocuk neden hafta içi her sabah okula götürülmek için bacaklarından çekilerek yataktan çıkarılır da hafta sonu yedi dedinmi tepende zıplamaya başlar??
sema'nın dediği gibi, merak kediyi öldürür! boşver sardunya:-)

Adsız dedi ki...

gazel vakticim
valla haklısın. bu gürültü işten falan bağımsız.
sabır konusuna gelince akışına bıraktım:)))

Adsız dedi ki...

Ebru ben kediyi aşağıdaki dükkana gönderdim. İstihbarat toplasın diye:)