4.02.2008

Fakir akıllı

****"...içi de dışı da benim, başı da sonu da benim, ağlayıp gelen de benim, gülmeden giden de benim, eğlenip geren de benim, seslenip susan da benim, duymayıp geçen de benim, susmayıp koşan da benim, sığmayıp taşan da benim, eleği ve tası benim, eli ve ayağı benim, gözü ve kulağı benim, yolu ve dağı da benim, kolu ve bacağı benim, uçanı kaçanı benim, okulu ocağı benim, pisi ve temizi benim, akıl hocası benim, fakir akıllı benim, almadan veren de benim, vermeden alan da benim, uymayıp yazan da benim, değmeden geçen de benim..."

Sözlerini çok beğendim. Her dinlediğimde daha da keyif alıyorum. Bir zamanlar bana Türkçe rap dinleyeceksin deselerdi gerilmeden kafa atardım. Ama şahane sözler yazmışlar. Rafine tadı olan, leziz bir yemek yemiş gibi mest oluyorum dinledikçe. Yazık olmuş dinlemediğim zamanlara:) Bir önyargımı daha yıktım. Hayırlısı:)

*** Cuma günü öğleden sonra panik olmaya başlar mı acaba alışveriş merkezleri? Eyvah! Yine gelecekler diye:) Pazar akşamına kadar nefesini mi tutar acaba o kadar insanı dışarı püskürtmemek için. Gece kapılar kapandıktan sonra yürüyen merdivenler sırtağrısı çekerler mi? Dün akşam geç saatte bir alışveriş merkezindeydik. Kasadaki kıza ayrılırken haydi geçmiş olsun, bu haftasonunu da atlattınız demek istedim. Yan kasadaki çocukla dedikodu yapıyordu. Diyemedim:) Bugün insanların aksine seviniyor mudur alışveriş merkezleri haftabaşı olduğu için?

***Dün Aktris ve arkadaşını konsere götürdüm. Hepsi'ye:) Bir ara talimat bile verdim dayanamayıp. Kızlar! Televizyonda seyreder gibi seyretmeyin. Dans edip zıplasınıza. Ben olsam yıkardım burayı dedim. Olgunlukla gülümsediler bana:) Valla:)
*** Cuma akşamı Aktris'in pijama partisi vardı. Kreş grubuyla. Hepsi 10 yaşında sekiz canavar gece kreşte kaldılar. Korku filmi seyrettiler. Buldukları kostümlerle tiyatro yaptılar. Hepsi kreş günlerini ne kadar özlediklerinden bahsettiler. 11 gibi ayrıldım ben, eve döndüm ama sabah 4'e kadar oturmuşlar:) Son günlerde 10 yaşında tanıdığım bütün çocukalr kreş zamanlarını özlediklerini söylüyorlar. Acaba dedim, yaşlılık gibib ir dönem mi bu 10 yaş? İlerleyen yaşlarda nasıl hep gençliğe özlem duyar ya insan, ah o günler falan der. Bunlar da şimdi sürekli neydi o günler diyorlar kreş için. En çok da "ödev bile yoktu" dediklerinde üzülüyorum ne yalan söyleyim.

*** Yasemin'le ilk konuşmamızda bu kadar gülmemize, aa evet ben de dememize ve konunun dönüp dolaşıp benim yarım saate yakın bir karabiberlik ovduğumu itiraf etmeme gelmesine çok şaşırdım. Gerçekten de aynı şehirde olsaymışız tozunu attırırmışız gibi şehir gündeminin:)

* Şarkı sözü Ceza'nın. Ne benim şarkısından.

5 Yorum:

Adsız dedi ki...

güzel bir yazı tebrikler..

Geveze Kalem dedi ki...

Yorum sayfasını açtım, bakıyorum öylecene. Nefis bir tad var dilimde ama anlatacak kelime bulamıyorum. E yazmadan çekip gidesim de yok, okudum çünkü, hissettim, anladım, beğendim, şaşırdım... Mümkün mü kalem oynatmamak?
Bir tek 'Yasemin kim?' diye sorasım var, kıskandım mı ne?:) Keşke yarım saat karabiberlik ovma sohbetine, ben de resimli bardak altlıklarını her üst üste dizişimde aynı sırayı takip ettiğimi söyleyerek eşlik etseymişim diye düşündüm.:)

Adsız dedi ki...

Yurtdışı eğitim:)
TEşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Geveze kalemim
Tam da yorumlara artık kapatsam mı derken öyle bir yorum yazmışsın ki:) Kapatmayım dedim. Yasemin cemuyurken.blogspot.com'un yasemini:) telefonlaşalım mı?:)))

yasemin dedi ki...

sardunya hello,

ya ben dün dvdcimde bi film gördüm, çok yıkıldım: şu fransız belgesel vardı ya sizden istediğim. lütfen hala uğraşıyorsanız boşverin. filmi almadım ama nasılsa var, alabilirim ama yoktu gerçekten ben sizden isterken yoktu yoktu :(