7.03.2008

Bahar temizliği

Artık biraz da yazmak lazım. Belki daha çok okumak lazım ama en büyük cehalette de tahsille elde edilenmiş:)))

Çoluk çocuk kendi ivmelerimizle gidiyoruz dağ bayır bu aralar. Aktris sancılı bir şekilde kopuyor benden. Kaplumbağa konusuna ise bir süre daha gimek istemiyorum:) Ama kendisine koyduğum son teşhis şu: O bir paket mısırmış. Aylarca kiler dolabında beklemiş sırasını. Zamanı gelmiş patır patır patlamış. Zaptedemiyorum. Ama tadından da yenmiyor:)

Aylardır mutfakta televizyon istiyordum. Tek derdim öğleden sonra radyo olarak kullanmaktı televizyonu, siyah beyaz olsa bile fark etmezdi. TRT 1'deki doktoru çok seviyorum. Onu dinleyecektim akşam vardiyasına hazırlanırken. Ama Maşuk'u ikna edemiyordum. Bu çağda tüplü televizyona para mı verilir diyordu. Haklıydı da. Geçen gün apartmanın önünde gelmesini bekliyorduk işten. Araba durdu. Bir baktım kucağında 30 kusür ekran bir televizyon tüplü:))) Boyum kadar lcd alsaydı bu kadar mutlu olmazdım valla:)

Işıklandı ya ortalık. Fotoğraf çekme vakti geldi yine. Sonra saksıları pencere önlerine koymam lazım. Ve de en kısa sürede ruhumda yine bir bahar temizliği yapmak lazım.

6 Yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşım,
İsmini çok beğendim, hani heryerde açen, kolayaca heryerde büyüdüğü için halk arasında "arsız" olarak anılan sevgili sardunyalar. Kırmızı, pempe ya da beyaz.Çokda güzel kokarlar. Ben severim en azından. Yazında güzel arkadaşım. Ama şu okumakla gelen cehalete inanmıyorum açıkçası. Ama çok bilmek hasta eder bilirim. Birde anlaşılmaları zor oluyor. Çelişkiler içinde gidip gelmeler. Her neyse sen öyle inanmak istiyorsan, gönlün bilir.
Ruhta bahar temizliği de olmuyor pek, sardunyam. Neden mi ruh da birikenler genellikle parayla satın alınan şeyler olmadığı için, atılınca büyük bir boşluk kalıyor geriye, insanın bütün boşluğunu kuşatan.
Okumuş ama cahil kalmış,
hatta en yakınları tarafından bile
Anlaşılamamış biri.Ama ümitli, cahilliğini yok etme konusunda. Eğitimine devam ediyor Kendinden küçüklerden de birşeyler öğrenmeye çalışıyor.
Papatya

Sanem dedi ki...

Koy tabii pencere önüne. Ben bir de menekşeleri merak ediyorum. Hani şu 7 ocak tarihli posttaki menekşeleri. Açtılar mı açtılar mı? Ya renkleri? renkleri? :)))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

İster ister.. bahar temizliği şart hepimize.:) Benim için de bir çiçek koyar mısın pencerenin önüne. Mümkünse nergis olsun.:)

Adsız dedi ki...

Papatya
Hoşgeldin. Benim gördüğüm okumuş cahil sayısı okumamış bilge sayısından kat kat fazla olduğu için hayatımın gerçeği oldu o cümle:)

Adsız dedi ki...

Sanemcim:))))
Gülümsüyorum seni görünce artık:)
Açmadılar daha. Yerlerini değiştirdim. Gübre de verdim. Sabırla bekliyorum. Söz açar açmaz fotoğraf göndereceğim sana.

Adsız dedi ki...

Fikrimin ince gülcüğü
Biliyor musun
10 tane nergis soğanı aldım. Ektim. Nefis oldu. Seni de andım.