5.09.2008

Avare Kasnak Günleri*

Dön dur günleri'nden şimdi özetler: 

*Boynumdan gelen başağrılarının saldırısındayım. Teslim bayrağı çekmedim. Sürünerek ilerliyorum bir sonraki cepheye. 

*Okullar açılacak-mış. Ne Aktris'de ne de biz de en ufak bir heyecan ve heves var. Açılmasa da olur havasıyla yaşıyoruz. Evi deştim. Geçen sene gömdüğüm kırtasiye rezervlerinin hepsini toparladım. Bir süre idare eder bizi. 

*Kaplumbağa iyi mi diye 3 sene önce bugün aylık kontrolüme gitmiştim. Dün gibi. Yarın doğmuştu:) 

*Masumiyet Müzesini Erhan Bey'de gördüğüm Serdar Turgut yazısı üzerine aldım. Başlamadım. Kutsal kitap gibi kaldırdım rafa. Zamanı yakındır. Okullar açılsın da bana da ziller çalar:) 

* Her akşam alaturka müzikle demleniyorum. Demim çayımızın demine denk düşüyor. O derece. 

*Uykusuz'un birinci cildini nerden bulabilirim? Sormadığım yer kalmadı. Belki de kalmıştır diye bir de burdan soruyorum. Acaba dergiye yazsam bir  faydası olur mu? 

*Keyifli bir kutlama oldu alışveriş merkezinde. Sonlarına doğru Nimet'le dedik ki eğer güvenlik görevlileri kameradan bizi seyrediyorsa kesin gerizekalı bunlar teşhisini koydular. Bir araba, içinde bebek emziren bir anne. Arabanın dışında iki kadın ve biri 3 öbürü 10 yaşında iki çocuk. Hepsi birden poşetleri ve puseti arabaya koymaya çalışıyor. :)

*Ben merak ediyorum. Böyle kalabalık yerlerde falan, Kaplumbağa ile Aktris beraber dolanırken etrafta, mesela alışveriş merkezinde, onları görüp Sardunya'dan tanıyan olur mu? Bkz. Paranoyaya giriş I. 

*Avare Kasnak'ı babam bana öğretti. Eskiden arabaları çalıştırmak için ön-yan tarafta elle çevirilen bir kol olurmuş. Araba çalıştıktan sonra bir süre o kol içerdeki kasnağı boşa çevirir dururmuş. Avare Kasnak da buymuş. 

4 Yorum:

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Merhaba:) Bugün neredeyse tüm arşivinizi okudum. Diliniz çok güzel, fotoğraflarınız da öyle! Aktris ve Kaplumbağa çok tatlılar! Söylemek istedim sadece...

Sebla

Unknown dedi ki...

hani fena halde yapasım var ama hep erteleniyorum dedim ya geçenlerde,"uykusuz" da aralarında sıkışıp kalanlardan..az bekle bakalım olmas mı ;)

Sermin dedi ki...

Bir de arada arabadan bir el çıkıyor gel gel, git git şeklinde işaretler yapıyor. İki kadından daha topluca (kızma) olanı gidip pencereden bakıyor ve sonra yaptığı işin şekli değişiyor. (arabadan verilen talimat üzerine)
içeriden sizi izlemesi de komikti :))

ece arar dedi ki...

masumiyet müzesi.. evet, hımm, okunsun, okundu... iyi okumalar sana da