12.02.2009

Aşık oldum

Aşık olmak: sevmek, tutulmak  diyor sözlük. Baktım yani sözlüğe bile. Az önce. 

Ben bu aralar olur olmadık şarkılar dinleyip ağlıyorum. 
Görmeden önce hazırlıklar yapıyorum. 
Aynalardan, yan koltuklardan "kesiyorum". 
Acısından bile zevk alıyorum. Utanmadım, söyledim. İtiraf ettim. Ama zaten önüme gelen herkese bu sırrımı söylemek istiyorum. 
Yetmiyor, balkona çıkıp bağırmak istiyorum.  Bugün saatlerce dolaştım tek başıma. Gördüğüm her ağaç rüzgardan değil de gözüme bakınca anladıkları "aleni" sırrımdan dans ediyordu. Herkes rüzgar sert esiyor sanıyordu. 

Dün gece karnımın ağrısı geçsin, içimde pır pır eden neyse bitsin diye söyledim ona. 
"İlk defa kaybetme korkusu düşmüş içine senin" dedi. Ben ne zamandır kendimle teke tek yaşamıyordum. En son düzenli tek kalmışlığım Aktris doğmadan önce, cumartesileri öğlene kadardı. Aradan 11 yıl geçmiş. 11 yıl sonra tek başıma kalınca ilk keyfim aşk oldu. 

13 öncesi gibi aşık oldum. Ama bu sefer aşık olduğum adamı  çatalı tutuşundan, nefes alış hızından ya da ne bileyim gözlerini kırpma arasında geçen saniye sayısından tam kan tahlilini yapabilecek kadar tanıyorum. Biliyorum çok saçma ya da palavra gibi geliyor. Ara ara elbette kanım yeniden kaynadı. Ya da içimi eritecek şekilde hayatı benimle paylaşınca büyülendim. Bu sefer öyle değil. Kişisel "gelişim" kitaplarındaki cümleler gibi gelince kulağa iyice kızıyorum üstelik. Hayır diyorum kendi kendime. Bilen bilir. Sevgililer günü gazıyla yaşanacak bir  esinti de değil. Deprem falan gibi. 

Büyü mü yapıldı diyorum. Yediğim yemekleri falan düşünüyorum:) Ama 13 yıldır evli olduğum adama ben tüm hücrelerimle platonik aşk besliyorum. Ona göre "kaybetme korkusu" da olsa farketmiyor. Onun söylediği herşey artık daha da platonik hale getiriyor. Bak yazarken bile sıkıştı yahu göğsüm. 

10 Yorum:

defneyleyasamak dedi ki...

sen delisin...
benim buralardan içim kabardı ne diyosun sen...
yok yok, delisin
kesin :)

Tanya's dedi ki...

Sardunya,

Aşk şahane..nefis bir şey..okurken benim de sıkıştı göğsüm..

Elif dedi ki...

kih kih, mutlu oldum :)

ece arar dedi ki...

süpermiş:))

ella dedi ki...

ne güzel bir histir o sevdiğimiz adama tekrar tekrar aşık olmak :))
keyfini çıkar derim ben :))

nimetin.blogspot.com dedi ki...

sardunyam:) vallahi ne güzel filan diye bi giriş yapmayacağım:) literatürlere göre bu durum enteresan:)) ben de başını okuyunca aha sardunya kaplumbağaya aşık olmuş diye okudum ama sonuna dogru... :)))
selam soyle aşkına:))

nimet

Adsız dedi ki...

Çok az var o şanslı erkeklerden, o şanslı kadınlardan. Ve çok daha azı birbirini bulup evleniyor. O açıdan bakınca içinde bir hüzün de var bu hikayenin. Kalan evliliklere bakınca ister istemez insanın içi sızlıyor.

Mutluluğunuz eksik olmasın.

Asortik Krep dedi ki...

30-35 yaş civarındasın değil mi..? Normaldir :)

Adsız dedi ki...

AŞK HİÇ BİTER Mİİİİİİ?:) Özetle.

Güneşli Günler dedi ki...

Sardunya çok güzel anlatmışsın, ne mutlu sana. İşte aynen bende öyleyim, ama hiç geçmiyor bu duygu umarım da hiç geçmez. Aşık oluyorum bende her gün yeniden her sabah, her akşam,ama benim henüz 7 yıl oldu, korkuyorum, bitmesin istiyorum hiç... Bir ömür boyu inşaallah senin de.