27.02.2009

Dengim misin dengesiz misin?

11 tüp kan verdim. Sıra beklerken işlemleri yapan sekretere "gıcırdaklı makina gibi yavaş bu" diyen emekli adam çok eğlendirdi beni. Bana da "sen de özel  tipi var" dedi. "Yoo" dedim. "Var var!" diye ısrar etti.  "SSK. Üstelik kocamdan" dedim. Altüst oldu yüzü. Üzerimde bezgin bekir tişörtüyle falan nasıl bir "özel" imajı çizdiysem. Ben de anlamadım. 

İşlerimi bitirdim. Hastane bahçesinde oturdum bir ayran içtim. Meğer şekerli birşey içmem lazımmış. Bilemedim. Ezbere tuzlu ayran içtim sabah sabah:) 

Metroya kadar yürüdüm. Ellerim titremeseydi ne kareler çekecektim de... Müzik dinleye dinleye gözlerimle gizlice çektim kareleri ben de.  Herkes yürüyen merdivene ite kaka binerken ben manuel merdivene yöneldiğim için kendimle gurur duydum. Eminim havalı da yürüdüm son iki üç basamağa kadar. Tıkandım ve de belli ettim:) Bir de bununla eğlendim. 

Maşuk'un yanına gittim. 2 tane 4'er şekerli çayla kendime geldim. Ordan kitapçı yüncü derken Kaplumbağayı alma vakti geldi. Onu da aldım. Eve geldim. 

Anahtar yok! Sabah çıkarken almayı unutmuşum. Üstelik 15 saat Maşuk efendiyle de oturdum. Bilseydim ondan alırdım. Biraz komşularda çay ve sohbet keyfi derken yine atladım gittim anahtar peşine. 

Şimdi Kaplumbağa uyuyor. Aktris hala okulda. Maşuk işte. Ben de ayaklarımı uzattıp, bugün ilaç almadığım için beynimden geçen ve beni bile hayrete düşüren çıkarımlar silsilesini yazmamak için böyle bu satırlarla oyalanıp duruyorum. Yok mutfakmış yok günlük hayatmış. Az önce Kaplumbağa daha çabuk uykuya geçiş yapsın diye yanına yattım. Kendi kendime içimden konuşmamdamn bir paragraf: 

"Eş yerine bir kelime olsa. Acaba denk mi denseymiş? Mesela : "Aaaa Merhaba Güllügül! Bu da benim dengim: Mahmutcan." "Ya da Ay dengimle balayında bir eğlendik bir eğlendik..." Evlenme cüzdanlarının adı Denklik Belgesi olsa. Gelin arabalarının plakalarında önde "Davul Bile", arkada "Dengi Dengine" yazsa... evlilik yerine denklem dense mesela... Uyumuş be bu. Ben kalkayım hemen"  

Daha neler var da kafada. Ben yazmıyorum. Bir de Uykusuz ve Penguen yazarçizerleri benim için dünyanın en meşhur insanları. Ruhları duymaz ama yine de yazayım dedim. Yarın olsa da hapımı alsam. 

Ama önce bu gece Beyaz'ı seyretmem lazım. Yasemin Mori ve Sagopa. Tanrıdan diledim o kadar dilek'i söyleyim içimden şimdi.

Günün kınaması:  Bana "8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. MART AYI BOYUNCA ESTETİK AMELİYATLARDA ÇOK ÖZEL FİYATLAR." başlıklı maili gönderen ameliyatsız, kansız, kredi kartına 24 ay taksitle beyinlerini aldırdıklarını düşündüğüm cümle alem. 

13 Yorum:

Büşra dedi ki...

"uyumuş uyumuş kalk"

:)

Adsız dedi ki...

Allasen ne biçim bir varlıksınız siz bayan Sardunya!kanımda dolaşıyorsunUZ.Günde bir doz almasam aklım kalıyor....yAZINIZ KUZUM,HEP YAZINIZ ARADA İLAÇ ALMADAN DA YAZINIZ..ZİHNİNİZDE KONUŞMAYINIZ BİR DE BİZİMLE KONUŞUNUZ....

Adsız dedi ki...

2 bilinmeyenli denklem ...yorumların hoşuma gitti.. seni izlicem hemde istedigin gibi.. rss den :)

Adsız dedi ki...

2 bilinmeyenli denklem ...yorumların hoşuma gitti.. seni izlicem hemde istedigin gibi.. rss den :)

Adsız dedi ki...

Uragan:)
İçimde kanon yapıyorlar:) Anlatabildim mi mi mi mi:))

Anne işte:)
Allasen kelimesi ile 12'den vurdunuz beni. Bingo, tombala ve bilumum büyük ikramiye efektleriyle.

Kuş'lar:))
Sevindim. Dengin olmasa da denklemsin ya. Dengini arayan denklem:)

Belgin dedi ki...

Bu "estetik" Firmaya da cok güldüm, özel fiyat ha, hey Allahim, neler var;-))

sufi dedi ki...

Sana bugün sıra beklerken işlemleri yapan sekretere "gıcırdaklı makina gibi yavaş bu" diyen emekli adam dokunmuş galiba el mi verdi ne?Sevgiler dilek.

Adsız dedi ki...

bu eş kelimesi sorunsalı bende de var. özellikle blogta yazarken. ne diyceğimi bilemiyorum. eş saçma bi kelime. sevgili yazsam 15 yıllık evlilikten sonra hahaha:) koca kelimesine oldu bitti gıcığım. denk olurmu ki ne dersin. bilemedim valla gene bilemedim. ben ilacımı da aldım bu gün ama neyse...

Adsız dedi ki...

Birde piloklarda kocasına kociş diyen bir güruh var. Kociş ne diyordur acaba karısına onu merak edip senin piloğunda sesli düşündüm. Ben kişisi eşim diyordum oysa bende biliyordum ne eşim ne de dengimdi.


Şıpıdık

Adsız dedi ki...

Sardunyacım nereden gelir aklına bunlar, nasıl üretiyor beynin güzel güzel bunları, anlayamadım valla. Gerçi anlasaydım senden daha güzel yazıyor olur ve de sana ne güzel yazıyorsun diyemezdim di mi:))
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Bu arada adımı yazacağıma entera basmışım. Bu kadar basıyor benimki işte.
Candaş Anası Gülay

ella dedi ki...

Evliliğe denkleme benzetmen çok güzel ve tam isabet olmuş. Çözüp, tekrar baştan çözmekle çok alakalı evlilik. Sekterete takılan amca emekli galiba ve tüm emekliler gibi özellere takılmış garibim. Ne zor bir emekli için hayat.

Büşra dedi ki...

kanon burada fotoğraf makinesi markası olarak kullanıldıysa anlaşılmıştır efenim, :)
yok başka bi manası varsa çözemedim :(