27.02.2009

Mutfakta bahar





Mutfağa baharı getirmekle başladık. Bahar parayla gelmez diyerek de ucuza hallettik.
1- Peçeteler bir milyon reyonlarından:) 
2- Mutfak masası örtüsü salon perdesinden arta kalan kumaştan (salon perdesi salon baharında) 
3- Masa üzeri çiçekler arkadaşımdan:) 
4- Buzdolabı ve mantar panoyu renklendirme ise atmaya kıyamadığım Uykusuz ve Penguen dergilerinden beni tuvalette (?) en çok güldüren karikatürlerle yapıldı. Bakmaya ve okumaya ve hatta gülmeye doyunca yenileri ile değiştirilecek. Böylece arşivim de işe yarıyor. 
5- Herhangi bir tabağa 250 gr'lık lokum koymak çocukları gülümsetmeye yetiyor. Ben anneannemden kalma bakır tabakları seçtim. 
6- Turuncu mutfak halımızın markası "Osman". Ben duymamıştım hiç. Mahalle arasına açılan bir ihraç halı fazlacısı gibi birşey var. Orda buldum. Koca mutfağı kaplayan shaggy halı. 50 lira. 
7- İlaçlarımı bile çiçekli kutulara koydum. Cemreler düşmeye devam etsin diye. Yapı marketlerde var bu çıtçıtlı kutular. Boy boy. 
8- Çaydanlık yine mahalle esnafından. Benimki 40 liralık. 30'dan başlıyor. Eternity falan 80 civarı. Üst limit yok zaten. Mahalle esnafı taksit de yapıyor misler gibi.

Korkma sayın okuyucu. Sardunya hapını almadı bugün. Ondan böyle dekorasyon dergisi havasında. Bir sonraki yazıda toparlayacak ortalığı. Şimdi bunu yayınlasın. Hemen başlıyor öbürünü yazmaya.

3 Yorum:

serpil dedi ki...

İlaç kutularımız tıpatıp aynı, ne hoş :)

Unknown dedi ki...

ee sende cemrelerin hepsi düşmüş be Sardunyam :) Baksana mutfağa!

Adsız dedi ki...

Serpil!
Pişti:) Kağıtları dağıtma sırası sende:)

Fundacan!

Kafama düştü ilk. Ondan böyle.