25.03.2009

Arkanı dön ve çık

Hayatın bana ayar verdiğini bu kadar derinden hissetmem ve her geçen gün onunla savaşmak yerine vardır hayatın da bir bildiği demem neye delalet bilmiyorum. Ama tam da bu cümleyi yazarken aklıma geliyor, ben fütursuzca gibi delalet gibi kelimeleri leziz baharatlar olarak görüyorum. Çoğu da karabiber ya da en  pürüzsüzü fesleğen. Mantar mı? Alayım lütfen. 

Yukarıdaki paragrafı yazarken en çok da kendimi eğlendirmek için yazdığımı hissettim. Bekledim. Derin nefes aldım. Geçti o his. Her his gibi. His kelimesi de sanki defne yaprağı gibi mi ne:) Makarna mı? Çubuk olmasın da ne olursa olsun. Hazzetmem. 

Bilgisayarı karıştırdım bu yazıya başlamadan önce. Cahir Berkay ve Grup Zan diye indirmişim bi müzikler. Çeviri yaparken enstrümental dinlemek zorundayım. Sözlü müziklerde çeviriyle karışıyor. Dipten dipten çalıyor şimdi iş müziğim. İşimiz gücümüz bugün insan hakları. Çevirdikçe ne vakalardan haberim oluyor ki çene düşüklüğüm şaşkınlıkla başladı bu sebepten. Guguk kuşu olsam, hukuk devletiyiz guguk devleti miyiz diyerek sabah haberlerinde ağzımdaki suyu püskürttürene gagamla çin işkencesi yapsam. Pardon. İnsan hakları demiştik değil mi? Bak hala işkence falan diyor. 

Yürü.

3 Yorum:

Belgin dedi ki...

Bazilari hak ediyor cin iskencesini:)

M.İ.N.İ dedi ki...

şablonun tarih kısmını nasıl düzettiniz ben başaramayıp bu şablonu kullanmaktan vazgeçmiştim.Başka şablonlarda da aynı sorun oluyor.Bana nasıl yaptığınızı anlatırsanız çok sevinirim

ella dedi ki...

Bazen hakkımıza sahip çıkmak için çin işkencesi yapmak zorunda kalıyoruz çenemizle. Ama güzel olmuş hukuk devleti mi, guguk devleti mi :)