26.03.2009

Beni mutlu eden blog gerçekleri

* Eski, benim bile unuttuğum yazılarıma yorum bırakılması. Onların sayesinde geri dönüp okumam. Bunu ben mi demişim demem. Geçen gün çok eski bir yazıma oturdum ağladım. Yaşarken ağlamamıştım. Yazarken de.

*İstatistiklere bakarken bana gelen yepyeni bir ziyaretçi görmem, heyecanla profiline ordan da bloguna tıklamak. Atlantisten gelen adam gibi bir heyecan perde perde:)) (Perde burda parmak aralarına ithaf olunur)

* Başım sıkışınca, teknik arızalarda ya da son derece olağan koşullarda nefes alıp verirken posta kutusuna gizli bir okuyucudan elektronik posta gelmesi. Akıl danıştığım bir konuda sunulan şahane bir çözüm. El elden üstündürün sanalda gerçek halini bire bir yaşamak. Şahane. 

*Denk gelince ya da azmedince tanışılır ya bazen blog arkadaşınla (ki ilk tanışmamda bir arkadaşımı kadınlarla dolu bir doğumgününe götürmüşlüğüm vardır)... Öyle bir tanışılır ki aslında o tanışma değil karşılaşmadır. Buluşmadır. Zaten iliğine kadar tanıyorsundur. Bir arkadaşlığın ilk evreleri otomatik olarak atlanır. Zaman kaybı önlenir. 

*Duruladığın iki bardağı bulaşıklığa ters çevirivermek gibi yazdığım iki üç cümlenin başkalarının iç dünyalarında sessizce yer bulmaları sıradan su bardağıyken kristal likör takımına dönüşmesi gibi birşey benim için:)

*Davul zurna çalmadan, halay çekmeden gönderilen sessiz sedasız tebrik mesajları, diyaloglar, yanındayım'lar. 

Daha ne?.... sonra.

10 Yorum:

Adsız dedi ki...

Allah ım ne biçim bir hayat bu ne şansızım derken..başkalarınıda görüp şükredebilme,yalnız değilim psikolojisi. Aaaa bizimde evimizde ufak parca kumaslarımız oyuncaklarımız suluboylarımız var neden eglenmiyoruz diyerek pozitif enerjileri örnek alma. Tanınmayanlar için içini döküp rahatlama. Her yeni yorum ve mesaj da heycanlanma. Diz gibi hayatları izleyip ahh çekme veya off çekme.. Birinci ağızdan iyi veya kötü ürünleri duyma yeni markalarla tanışma yeni mekanlara gitmeden görme...aksam saati yorgunluktan cümle kuramadıgım halde içimden gelenleri söyleyebilecek kadar sıcak ve yakın bulma..ifade yetenegini geliştirme.özgürlüğün bittiği dedigin yerden yeniden baslama

Asortik Krep dedi ki...

Kendi kızın olmadığı halde başka birinin kızının hayatından kendi genç kızlık hatıralarına bakış, geridönüş,sorgulama ve paylaşmanın dayanılmaz cazibesi :))

Belgin dedi ki...

Hastayim dediginde, yürekten gelen bir "Gecmis olsun", yardimina ihtiyacim var dediginde, mail adressene iki dakika sonra düsen "buradayim, yardima hazirim" mesajlari, nesen kacmisken, birinin yazdigi komik seylere gülerken, nesenin geri gelidigini görmen, bir sebzeyle, on cesit yemek yapilabilecegini görmen....
Galiba bu liste böyle devam edip gidecek, yarina kadar:)

özii dedi ki...

Merhabalar ,

Bakın başka bir link daha geldi.

Sözlerinize kesinlikle katılıyorum . Bloglar yoluyla çok güzel dostluklar kuruluyor . Ve her an yanında hisetmek güzel bir duygu...

Ben daha öncede size yorum bırakmışmıydım anımsayamadım ama .

ÇAğ dedi ki...

Sardunyacım, o iliğine kadar tanımalar ne kadar güzel bir laf,gerçekten de öyle oluyor yaşadım ve karşılaştığımızda konuşamadık resmen çünkü herşeyimizi biliyorduk,sanki kırk yıldır tanışıyorduk, en yakın arkadaşlardan bile daha öte samimi cümleler duymak daha bi güzel.Bloglara girişim lohusalığımın tam kendimi yalnız çaresiz ve herşeyi ben mi yaşıyorum dediğim zamanıma denk geldi.Nasıl iyi geldi, nasıl anlatamam, bir duble proz.ac içtim sanki...
Öptüüüm

Adsız dedi ki...

Dün akşam seni rüyamda gördüm eskilerde olduğu gibi konuştuk uzun uzun , özlemişim. Melike

pommeler dedi ki...

ne süper fikirler ne süper kadınlar diye şaşakalma
bende böyle hissettimler
bi mesaja sevindirik olmalar
her gün yeni birini keşfetme

memnun oldum ben ziyadesiyle
merhabalar sevgili sardunya :)

Adsız dedi ki...

şu iliğine kadar tanıyosundur kısmı. işte budur yahu dedirtti sabah sabah.
bende son bi iki haftadır yeni arkadaşlar eediniyorum ve psikopatça bağlandım onlara. manyakmıyım neyim daha 2 sefer gördüğüm insan diyorum ama cevabı bu işte. en yakın arkadaşımdan daha iyi tanıyorum aslında onları ;)

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Mesela ben sizin sayfanızı bulduğumda ne mutlu olmuştum. Annem çok severdi sardunyaları. Belki demiştim annemi de bir sardunya büyüttü aslında.
Hep mutlu ve sağlıklı olun. Selamlar

Geveze Kalem dedi ki...

:))))
Sen anladın onu.;-)