19.03.2009

Kalk

Saat 6 buçuk. Telefonun alarmını kapat. Kalk. Kızı uyandır. O uyanmaya çalışırken sütünü ısıt. O hala uyanmaya çalışırken sabah haberlerine bak. Süt hazır de. Üstünü giyinirken o, sen de eline al tığını, sabahın köründe patik ör. Yeter ki uyku kaçsın gitsin. Sonra kızın saçlarını balık sırtı ör. Çaktırmadan okşa saçlarını. Çaktırma çünkü üfff anne lafını yeme sabah sabah. Harçlığını ver. Gönder servise. Kapıdan el salla. 

Dön salona. Haberlere bakmaya devam et, bir taraftan da patiği örmeye. Çift renk mi olsa acaba? Koşan ayak seslerini duy. Salona girip kucağına zıplayan Kaplumbağayı öp, salyalarını kokla, gıdıklayarak uykusunu aç. Üzerini giydir. Okula hazırla. 

Maşuk ve Kaplumbağa'yı gönder. El salla balkondan. Bahçede arabalarını ısıtan komşuna da günaydın çak. Gir mutfağa. Aç televizyonu. Su ısıt.  Salla poşet çayı. Bir de yumurta kır. Mutfak masa örtüsünün yarısını kaldır. Hepsini kaldırmaya üşen. Tek kişilik kahvaltı yap televizyona baka baka. Sonra kalk salona geç. 

Otur bilgisayara. Çeviri yapman lazım. Otur çeviriye. Mailleri de kontrol et. Bir arkadaşının doğumgünüymüş. Ara onu sabahın köründe. Mutluluktan gözleriniz dolsun ikinizin de. Otur çeviriye yine. Telefona bak. Annen. NAsılsın diyor. İyiyim de, hal hatır sor. Geri otur işe. 1860 kelime olmuş. Ara Maşuk'u. Söyle kelime sayısını. 

Saat 10 olmuş. 10 buçukta dişçide randevun var. Kalk hazırlan. Dişçiden sonra oğlanı al eve getir. Yedir içir uyut. Muhtemelen  sen de kestirirsin. Bak hala yazıyor. Kaaalk! 

9 Yorum:

Adsız dedi ki...

sabahlarımız pek benziyor birbirine:) özellikle laf yememek için çaktırmadan sevme kısmı:))

Belgin dedi ki...

ben okurken yorgun düstüm:)

cenebaz dedi ki...

Sardunya, ben de Zehra gibi diycem, sabahlarımız benziyo birbirine diye ama bende 1 çocuk eksiğiyle:))

Tabiat Ana dedi ki...

ühüüüü bende böyle sabahlar istiyorum...

sufi dedi ki...

Bir ömür işte böyle gelip böyle geçiyor....Sonra geriye bir bakıyorsun yaşantın bir AN gibi geliyor.Sizleri okurken eskilereeee gidiyorum.

funda dedi ki...

şu rastgelelere takıldım ben ..çekirdek yemek gibi bişey yahu, bir tane daha, yeter , yok bi tane daha.. sanki yeni okuyormuşum gibi..

Adsız dedi ki...

Zehra
Seninle pişti'lerimiz sonsuz zaten:))

Belgin
Daha dur gün bitmedi:)))) akşam bile olmadı. Yaşarken o kadar yoruyucu değil aslında.

Çenebaz

Aslında bana bir çocuk daha yorucu gelir hep. Çok çocuk az yorucu gibi. Ya da delirdim:)


Tabiat Ana
Beklerim:)) Yatıya kal. Sabah hazır servis edilsin kapına.

Sufi
Gerçekten de öyle. O kadar iyi geldi ki yorumun. Ben de diyorum neden daha hızlı geçiyor zaman. Artık an gibi oldular da ondan.

Funda
Rastgele'leri ben de okuyorum valla. Cidden çekirdek gibi.

tuğçeadaş dedi ki...

eyvah ki ne eyvah!
seneye okula başlıyo şimdi 10:30'dan önce kalkamayan kızım....

Adsız dedi ki...

Öykü hepinizi ayağa diker merak etme:)))
Sonra alışır erken yatmalara erken kalkmalara... ergenliğe kadar. Sonra yine sürün:)))