29.04.2009

Çay mı bitti?

O kadar derine indim, kendimi dinledim, düşüncelerimde uçtum. "Sofistike" ne varsa yemedim içmedim yaptım (sandım). Meğer bünyemin istediği altı üstü bir bahar temizliğiymiş evde. Evet, normalmişim. Tek derdim gerçekten kopmammış. Sanal mahallelerde sabah kahvesine gideceğime sabahtan gidip akşama kadar oturur olmuşum. Hiç de beni ilgilendirmeyen bin yazı ve binbir yorumla vur patlasın çal oynasın halaylarından başım dönmüş. Sanmışım ki çocukları hep fiziksel ve ruhsal bakımlı, evler hep dergilerdeki gibi tertipli ve son moda, dikişler hep düzgün, fotoğraflarda hep doğru açı ve ışık, siyasi açıdan tam donanımlı zihinler, karı-kocalar hep aşık hep sevgili, bebekler hep standart gelişimde...

Düpedüz adamı yoran bir hayat kimseyi de sallamadan devam ediyor bende. Eşşekler gibi çalışıyoruz mesela karı koca. Kızın yazılıları falan var. Oğlan mevsim geçişinden dolayı bir gün ateşleniyor, öbür gün öksürüyor. Akşamları ne yesek derdimiz var hep. Yanlış anlıyoruz bazen birbirimizi, bazen de doğru anlıyoruz ama anlaşamıyoruz. Karı koca tartışıyoruz. Çocuklara bağırıyoruz. Sonra unutuluyor tabi herşey. Ya da çözüveriyoruz. Şakalaşıyoruz. Genellikle kız alınıyor şakalarımıza, oğlan da anlamıyor. Biz kendi kendimizi eğlendiriyoruz.  Genel olarak televizyonda yayınlanan herşeye, her habere, her kanala kıl oluyoruz. En son özel okulların velilerine kdv indirimi uygulansın diyen adama küfrettik mesela. Parası olana indirim, devlet okuluna giden kırtasiye malzemelerine yine bir sürü vergi versin di mi diye. Sohbetin sonunda da neredeyse adama acıyıp iki çocuğu da koleje yazdıralım diyerek güldük hakır hakır. 

Ben sürekli tığ işi birşeyler örüyorum. En son çanta ördüm kendime. Bitmedi. Sonra balkondaki çiçeklerim gerçekten onlara ihtiyacım olduğunu anladı. Hepsi patır patır açıyor. Bahçedeki leylaklar da açtı. Oğlan onlara leylek diyor Maşuk yüzünden. Sabah öğretmenine de ben bugün leylek kokladım diyordu.  

Bugün pazara gidecektim. Arada kaçıp çeviriden. Çıktık yola arkadaşımla. Dolmuşla yaklaşırken pazar yerine gördük ki pazar falan yok. Kaldırmış belediye. Hiç hesapta yokken kızılay turları, kumaşçılar, tencereciler, çiçekçiler... Eve geldiğimde de annemin, babamın gönderdiği, benim yüreğime oturan sürprizleri. 

Yarın kızın ertelenmiş 23 nisan gösterisi var. Sabahın köründe kuaför falan arayacağım gösteri kızlarına. Sonra da bir günlük temizliğe başlayacağım. Su ve sabunla değil. Daha çok bakma ve atmayla yapacağım dolap içlerini falan. Belki de hiçbirşey yapmam. Ancak günlük ev işlerini bitirir, iki satır kitap okur sonra da yemek telaşına falan başlarım. Ne bileyim. Hayat işte. Bildiğin düpedüz hayat:)

Oflayıp pufluyordu yanımda Maşuk. Noldu dedim. Çay mı bitti?. Yok dedi. İlgiye mi ihtiyacın var dedim. Pat diye söylesem olmaz ki dedi. Sadece bu diyalog bile sonuna kadar keyif aldığım gerçek hayatımı anlayana nasıl da özetliyor. 

Sevgiler hürmetler.

13 Yorum:

Adsız dedi ki...

iyi ki varsın. olmasan bu gece yazmasan çocuklara bağırdık, karı koca tartıştık, belki yapmam temizlik diye ben bu ruh haliyle gidecektim uykuya. ayrık kalmış, kafası karışmış olarak. dedim ya iyi ki varsın. aymak için bir dost gerek demek uzaktanda olsa...

neş'e dedi ki...

kız şöyle yapmış, oğlan böyle demiş... bir de maşuk'ları bey yapsaydın ananecim anlatıyor diyecektim : )
hayat işte.. kim ne kadar allasa pullasa da bu kadar basit.

tavsan dedi ki...

Cok guzel. Boyle olsun hep. Sen de boyle mutlu ol; takmaz ol; takar ol, gercek hayatin tadini cikarasin hep! Operim cok.

Özgür Turan dedi ki...

Al benden de bu kadar. Aynen dediğin gibiyiz bizde ama tek fark tek çocuklu olmamız. Hayatın kendisi böyle güzel zaten. Gerçek olan en güzeli.
öpüyorum.

Unknown dedi ki...

bu kadar mı duygularıma tercuman olursun şu normal hayatların birer konakta geçen dizi tadında geçen hayatlar gibi olduğunu anlattığın paragrafında...

pommeler dedi ki...

sen hep yaz sardunya
içim güzel oldu yine okuyunca

ÇAğ dedi ki...

Sardunyacım, ahanda hayatımı yazmışsın ev halimi ama tek çocuklu versiyondayım daha...
Öptüüüüm

Tanya's dedi ki...

Hahahaha..yazdırdınız mı adamın çocuklarını koleje..sabah sabah yıkıldım yine ben sizin ev hayatına..beni de alsanıza ama bir haftasonluğuna..

Yazmak iyidir... dedi ki...

O kadar iyi anlıyorum ki sizi. Bu sanal alemdeki mükemmel hayatlar, enfes tarifler, şahane dekorasyonlu evler ve bu yaşantılardaki kocaları hep mükemmel, kendileri hep hareket halinde kadınlar... Son 1 aydır blog okuyorum aktif olarak, linkten linke hoplayarak. Kussam, Martha Stewart'a benzeyecek.
Ama işte en acısı, iç ses oturup da kendini onlarla karşılaştırıveriyor. Hmm buymuş demek, rimini himini oluveriyor. Koca böyle, çocuk bu şekil ev bu halde olmalı. Zaten kendini bolca eleştiren bir insandım. Koşarak kaçmam lazım ama, işte bakalım ne zaman...
Belki de at yarışı formatında sınavdan dersaneye koşan çocukların büyüyüp, analar bubalar olmasının sonucunda gördüğümüz tablo budur. Bilemiyorum...
Not:Son paragraf beyimle(!) olan diyaloglarımızı anımsattı bana da.Kendisini pek özlediğimden, okumasa da bilmese de selam ederim buradan...

Chocolatecan dedi ki...

yeni tema çok güzel olmuş

meltem dedi ki...

NE DEMİŞLER GEÇ OLSUN GÜÇ OLMASIN!!
O YÜZDEN BİRAZ GEÇ OLDU AMA OKUDUKLARIMDAN YOLA ÇIKARAK SÖYLÜYORUM:) YAŞASIN BEN DE BULDUM SENİ ARTIK..
E BUNDAN SONRA TAKİPDEYİM
SEVGİLER

Sardunya dedi ki...

Zehra

Ben de seni tanıdığım için çok mutluyum. Çoğu zaman ne yaptığını doğru tahmin edebilecek kadar da paralel bir hayat programı yaşıyoruz gibime geliyor:)

Neşe
İçimde bir sürü anneanne yaşıyor zaten:) Ne güzel tespit yahu. Cidden ruhen anneanneyim ben:)

Tavşan
Geldin mi sen? Gittin mi yoksa? Program bozan olmamak için aramadım. Sevmem bir yükümlülük olmayı:) Burdaysan ses mi versen:)

Özgür
Tek çocuk hiç çocuk derlerdi. Doğruymuş:)

Funda
Bitli Palaslar Topluluğu:) Altı üstü lojman halbuki yaşadığımız hayat:)

Pommmeler
Teşekkür ederim:) Çok.

Çağ
Daha dur:) Özgür'e de dedim. Tek çocuk hiç çocuk diye:)

Tanya
Haftasonu tempomuz deliriyor. Tavsiye ederim. Kombine bilet keselim mi sana:)

Zevü
Hoşgeldin. Evet, belki de ilk Anadolu lisesi sınavı mağdurları bu ana babalar. Düşün gelecekte nasıl olacak. Ama toplumsal görüş ve duruş toptan değişti gibime geliyor.

Chocolatecan
Hoşgeldin:) Teşekkür ederim. (Bu arada ben de okumak isterim)

Meltem
Gördüğüm en güzel anne kız fotoğrafı sizde. Gerçekten.:) Hoşgeldin.

Primarima dedi ki...

şahanesin:)
hayat budur işte...