3.04.2009

Öyle bir haldeyim ki

Manevi olarak koşulsuz devam ettirmeye çalıştığım insanlığım bir yana, bir haftadır yemeden içmeden çevirdiğim insan hakları ile ilgili metinler sayesinde görünüş ve yaşam tarzı olarak neredeyse insanlıktan çıkmış bir şekilde yaşıyorum. Evet, bir evde - üstelik iki çocuğun da olduğu çekirdek aile formatında bir evde- bir haftadır yemek pişmiyor. İçimiz kurudu. Odaların her birine bomba atılmış gibi. Balkondaki çamaşırlar bugün 2. gününe girdi. Benim saçlarım bile uzadı ve kabardı. Tepemde bir bülbül yuvası oluşmakta. Her sabah Aktris okula gitmeden 20 dakika önce falan giyeceği gömleğin sadece kollarını ve yaka bölgesini ütülüyorum nasıl olsa jile giyiyor diye. 

Sabahları Kaplumbağayı okula atıp eve dönüyoruz. Kahvaltı yapıp çeviriye girişiyoruz. Birbirimizi canlı sözlük  olarak kullanıyoruz. Öğleden sonra açlıktan bayılacak gibi olunca off bugün ne yesek diye kıvranıyoruz. Bu arada sürekli çay  kahve içiyoruz. Derken önce Aktris okuldan geliyor. Bakkaldan aldığı abur cuburla karnını doyuruyor. Sonra 6ya doğru paydos edip Kaplumbağayı okuldan almaya gidiyoruz. 

Özellikle geceleri evin bizi yiyip yutabilecek bir organizmaya dönüştüğünü ve polis bassa evi "pardon birader, biz aile evi zannettik, öğrenci eviymiş burası ya da zabıtaya mı ihbar etmeli bu çöp evi" diye kapının eşiğinde tartışacaklarından eminim. (Görüldüğü gibi insan hakları konusundaki çevirilerin izleri görülüyor kelimeler arasında). 

Pazartesi teslim edeceğiz işi. O güne kadar bitlenmezsek, midemiz kuru yemeklerle delinmezse iyi...bu arada Kaplumbağa tüm gün kreşe resmi olarak da geçiş yaptı. Ben de evden resmi olarak çalışmaya başladım. Bu arada da geceleri ama genellikle sabah Aktris gittikten sonra diğer hane halkı uyanmadan kolye örüyorum harıl harıl iyi mi. İyi geliyor. 

Günde içinden 3000 kelime falan geçen Maşuk ve benim beyinlerimin  akşam nasıl mal mal boşluğa baktığını yazmayı unutacaktım neredeyse ama unutmadan yazdım. 

Ne saçma yazı oldu yahu bu da.  Kolye örmeyip yazı yazarsam bu saatte böyle olur.

13 Yorum:

Belgin dedi ki...

Sardunyacim, kuzum, ben en iyisi bugün bir tencere yemekle kapina geleyim de, hic olmazsa mideniz kurumasin:))
Yasantiniz insallah normale döner canim, daginikligida sorun etme, olur gider hepside:))
Öptüm canim

pinomino dedi ki...

Yalnız değilsin Sardunyacığım:) O yaşayan organizma bizi de yutabilir geceleri..Moralini bozma, az kalmış Pazartesiye:) Çok öperimmm:)

mermaid dedi ki...

ah sardunya ah. bu kadar olur. ben de sana yazmak üzereydim, "nasıl kotarıyorsun" diye.

NİLAY KIVAN AYDIN dedi ki...

SEVGILER..NE KADAR URETKEN ,NE KADAR INSANSINIZ..SIZI OKUMAYI COK SEVIYORUM..NOLUR DAHA SIK YAZIN..YAZIN KI ,BIZ DE DAHA COK KEYIF ALALIM..ALLAH KOLAYLIKLAR VERSIN,MUVAFFAKIYET DILEKLERIMLE,SAGLIKLAR..

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Allah kolaylık versin. Kadın olmak zor iş. :)) Selamlar

sule dedi ki...

sardunya,
ben de bugünlerde tam aynı haldeyim.işten gelince akşam çeviriye girişiyorum. pizzalar gelip gediyor eve. ev tam bir çöp yığını. sabah ölü gibi kalkıyorum yataktan. iki hafta daha böyle günler.kolay gelsin hepimize

Tabiat Ana dedi ki...

ne seversiniz? ne pişireyim? komşuyuz yafu şurda

Tanya's dedi ki...

Sardunya,

Süpersin süper..pazartesi herşeyi haline yoluna koyarsın..

Sen Gelince dedi ki...

Durum gerçekten vehamet arzediyor anlaşıldı:)

Bu arada dün televizyonda zap yapılırken Aşk-ı Memnu dizisinden tak diye karşıma çıkan sahne. Tam ekran görünen bir tabela ve "Sardunya Sevenler Derneği (Üye Olmayanlar Giremez)" şeklinde kocaman harflerle bir yazı. Akşam akşam kulaklarını çınlattım:)

Adsız dedi ki...

ilginç konular özellikle kaplumbağa terbiyecisi ilgimi çekti..3 yıl önce cadde kenarında bulup evime getirdiğim 2 kaplumbağa ve 2 yıl sonunda tam 23 tane oldular..şimdi onlarla ne yapacağımı düşünüyorum...ellerinize sağlık..favorilerime ekliyorum..hoşçakalın
www.bendesaklisin.blogcu.com
www.sarmasikgullerim.blogcu.com

--- dedi ki...

Ne analar var çocuklarına yemek bile pişirmiyor, hep hamburger pizza yediriyor. Çık çık çık...
:PPPPPPPPPPPPPPP

Sen yeter ki üret Sardunya'm, boşver iki gün de böyle yaşansın. Hem zaten şunun şurasında ne kalmış?

Kaplumbağanın tam gününe sevindim. Tam zamanına denk getirmişsiniz.

çınar dedi ki...

kolay gelsin umarım biran önce bitirip normal bir hayata dönüş yapabilirsiniz

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

kolay gelsin sardunyam.. buralardan yemek yapıp otobüs kargosuyla göndermek geldi içimden.canım benim..