8.05.2009

Hani

Hani filmde son bir hamleyle doğrulur nekahat dönemindeki kahraman, o anda bomba patlar, şimşek çakar, rüzgar geriye doğru iter ama o inatla rüzgara karşı yürür. Bugün ben de öyleyim. Bir farkla. Hatta birkaç farkla. 
1- Kahraman değilim. Günlük bir dizinin gündelik oyuncusuyum. Yevmiye usulü. 
2- Şatafatlı efektler yok karşımda. Ne şimşek ne rüzgar. Ama tam arkama çekiş gücü çok yüksek dev bir elektrikli süpürge var. Ben de hayat halısının üzerinde bir taraftan ayacıklarımı dinlendirip bir taraftan da huri hesabı salkım salkım üzüm hüpletirken biri süpürgeyi çalıştırmış. Ters pers etmiş beni. Son kuvvetle süpürge beni çekmeye çalışıyor. Ben de yutulmamaya. Aksi yönde yürümeye çalışıyorum. Altıüstü süpürge makinası yahu. Biri düğmeye bassa da dizi kıvamına dönüverse hayatım mesela. Üzümler zaten hala elimde:) 
3-Hayalimde yapmak istediğim bir iş vardı. Sanırım oluyor. İlk çocuk kitabım elimde. Birkaç güne başlıyorum çevirmeye. 

2. maddeye ek açıklama: Sanırsın ki büyük dertlerim var. Hepi topu günlük telaş. Yok biri sınava girecek. Yok birinin arkadaşının doğumgününe gidilecek. Fasafiso bir nevi. Hayatım tamamı öyle ya... Annemler gitti birkaç saat önce. Bu şehirde hem gurbette öğrenci olmayı hem de anne olmayı tatmanın faydası: Öğrenci ruhu taşıyan (tembel öğrenci ama) bir anne olarak hem annemi özlüyorum hem de annesini kaybetmiş tüm çocuklar için pazar günü nasıl da zulüm olacak onu düşünüyorum. Üstüme tanımam kendi kendime dert yaratmada. 

7 Yorum:

pommeler dedi ki...

kimileri için sırf alısveris yapılsın diye gözümüze gözümüze sokulan yada en güzel anne hangi ünlümüz yalaklıklarından başka bir şey ifade etmeyen anneler günü kimileri için de ne büyük eziyet
annemin dünyamda olmaması fikri bile beni ağlatmaya yetip,canımı yakarken annesiz çocukların acısını hayal edemiyorum

Unknown dedi ki...

tam yorum yazacakken iki satır pommeler in yorumuyla yıkıldım haklı :(

Belgin dedi ki...

Annesi hayatta olmayanlara Allahim sabir versin, dayanmasi cok zor. Hayattayken bilmek lazim annelerimizin kiymetini:(
Sevgilerimle

yasemin dedi ki...

annesi hayatta olanlara da eziyet bence bugün. ya da bana öyle geliyor. ne bana harcama yapılmasına izin veririm bugünde, ne de ben kimseye bi harcama yaparım. kime ne zaman ne hediye alacağıma kendim karar veririm. arz ederim.

Büşra dedi ki...

ben de bilirim nasıl da büyütülebilir ..., ve nasıl dalınabilir en ücra derin kovuklara.
*
çıkmayı biliyoruz en azından, buna da şükür.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

bugun kulaklarini cinlattik:) blog dostunla tanistik:)
handanimla seni ne kadar cok ozledigimizden konustuk. ondan once funda ile ayni seyleri konustuk:) hastaymissin:( cok gecmis olsun.
asker mektubu gibi oldu biraz:)))

nimet

Primarima dedi ki...

Annesini kanserden kaybetmıs bır arkadasım var, bana anneler gununde neler hıssettıgını anlattı bundan 3 sene önce...ve ben 3 senedır anneler gununde kahroluyorum.Her anneler gunu sabahı onun sözlerı çın çın edıyor kulaklarımda:(

Burdan senınde anneler gununu kutluyorum sevgili Sardunya...