15.06.2009

Hasta ruhun paranoyaları


Annemleri yolcu ettim sabah her zamanki gibi. Bugün sadece AŞTİ'den annemin arayıp "herşey için teşekkür ederim Kızım! Kendine iyi bak!" demesi paranoyak, hasta ruhumu dürttü, gözüne çöp batırdı. Kalbim elimde bekliyiroum varmalarını gittikleri yere. Annem de inceliğinden aradı zaten. Hatta standart bir usül takibi gibi aradı:) Ama benim aklıma saplanan "Hayırdır, içine birşey mi doğdu da aradı annem yolculuğa çıkmadan?" gibi hastalıklı düşünce bugün son gaz yapmam gereken çevirime pul biber oldu.

Üç beş cümle çeviriyorum. Olmuyor. Kalkıyorum. Bir kaç Fırat Budacı yazısı okuyorum tuvalete kaçıp. Sonra kalkıp çikolata bölüşüyorum ev mesaisine başlayan tatilci Aktrisle. Halbuki cumartesi günü yola düşeceğim. Biletimi bile almadım. Ve de standart bir yaz tatilinin olmazsa olmazı bir mayom bile yok, anlıyor musun, haydi gülümse!

Dip: Foto Maşuk'un sevdiklerinden. Sırf tatile referans noktası oluştursun diye koydum. Aklıma otobüste şimdi yanyana oturan annem babam geldi önizlemeye bakarken iyi mi? Bu paragrafın da yazılacağı varmış herhalde. Ne bileyim ben!

Islanmaktan nefret eden bir deniz için çarşafa sarınıp denize/havuza girme seçeneği sunsa hayat keşke, deniz de "deniz çarşaf gibi!" sözünü görselleştirmek için böyle bir eyleme kalkıştığını söylese mesela. Yok. Çok saçmalamış olur. Ama bence mayo aramak, güneş yağı almak falan daha büyük bir saçmalama! Kına gecesi hazırlığı gibi tatil hazırlıklarından hazzetmiyorum çünkü bu durumda tatil sadece tatil hazırlığının yorgunluğunu atmaya yarıyor. Oysa ki ben tatil beldesinin yerlisi gibi bir hayat yaşamak istiyorum.

4 Yorum:

Adsız dedi ki...

beni de böyle düşünceler sarar biri yola çıktığında...paranoya durumlar hakim sanki bende...

umarım tatiliniz dilediğiniz gibi geçer...

ella dedi ki...

al benden de o kadar, bende tatil beldesinin yerlisi gibi yaşamak istiyorum, nasıl duygularıma tercüman olmuşsun anlatamam.

sessiz balik dedi ki...

yani birisi daha aynı yorumu yapmış ama haklı o da ve de sen de çok haklısın tatile gidip gelmek değil oralı olmak !

hep tatilde gibi ;

hoş olurdu

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kina gecesi gibi tatil hazirligi, nasilda guzel ozetlemissin durumu?! Ama bunun boyle olmasinin musebbibi yine kadinlarin bizzat kendileri ve korolasi estetik kaygilari be bacim.

Ya hic takmiycaz bu kaygilari ya da aynen senin gibi denize islanmadan girmenin bir yolunu dusunecegiz; olay budur.

Insaallah annen-baban sag salim varmistir bu arada.