29.06.2009

tamam normale döndük kısmen

Normal hayat ritmine düştük nihayet. Bir hafta falan sürdü işte. Çocuklar da kabullenince bir süre burda kalacağımızı, tatilimizin sınırlı olmadığını dolayısıyla tozutmaya ve sapıtmaya ve saatlerde dışarda kalmaya, havuza denize girmeye gerek olmadığını her gün her gün.... bugün kimseden şu saate kadar talep gelmedi: anne havuz! ya da anne denize gidelim diye:) Bu talep olmayınca da tamam dedim. Normale döndük (kısmen)! Kısmen çünkü tedbiri elden bırakmıyorum.

Ne kadar süre bu mesire yerinde bir yazlıkçı olarak yaşamaya devam edeceğimi henüz kestiremiyorum. Ama ayaklarım artık terlik şeklinde. Güneş batınca ilk iş sivrisinek ilaçlarına bulanmak oluyor. Okey takımı hep ortalıkta. Diğer yazlıkçıların hayatlarıyla ilgili dedikodular da dalga dalga evin duvarlarına vuruyor. Annem içeri alınca bana yer kalmadı diyip balkona çıkıyorum:)


Kaplumbağa hiçbir şekilde anlayamadığım ama öğrenmek için can attığım bir şekilde bana Ömer Seyfettin diye hitap ediyor. Sormaya çalıştım. "Anneler ömer seyfettin'dir" dedi. Artık ne sanıyorsa adamı:) Bugün de annem sordu "Anneni neden seviyorsun?" diye. "Çünkü o bizim evin" dedi:)

Evdeki Ömer Seyfettin'im ben onun gözünde. Kaşağı misali travmalar yaratmıyorumdur umarım.

Aktris ise geceleri bana siteyi turlatıyor. Gizli gizil gidip gelip bakıyorum geceleri kimlerle geziyor, havuz başında kimlerle oturuyor falan diye. Ama halen sağ kolum olarak sürdürmeye niyetli hayatını. Yanımdan yöremden eksilince yarım kalıyorum.

Bir iş bulmadığım kaldı burada. Bir de turistik çarşıda çalışan esnaf olursam.

Ahan da annem hortumla geldi. Ayağıma su sıçrarsa delireceğim için kalkayım. Sanırım o da kalkayım diye yıkıyor numaradan. Ömür biter, anne kız oyunları bitmez. Entrikalarla dolu aile içi ilişkiler.

Yazlıkçı profilim:

Uğurlu eşyası: terlik, hortum
Uğurlu rengi: beyaz
Uğurlu yazarı: Ömer Seyfettin
Hayalindeki meslek: Yörük olmak istiyor.

Sonuna kadar okuyana bonus:
Ev alma evlenirsin
Bağ alma bağlanırsın
Sür deveyi güt keçiyi yörük ol
Günden güne beylenirsin

5 Yorum:

Unknown dedi ki...

okudum valla sonuna kadar aldım da bonusumu :)
o küçük serseriyi yerim söyle ona TC seni yiyecekmiş de :)

Tabiat Ana dedi ki...

:))
süpersin dilber hala :))
yoksa ...ömer seyfettin mi demeliydim?? ;)
sevgiler...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Maniye bayıldım :) Favori manim ilan ediyorum :D

pinarbk dedi ki...

Aktris olup yazlık gecelerine dalmak istedim şimdi. Offf, ne güzeldir ya.

Sermin dedi ki...

Ohhh sıcakta ayağıma soğuk su, burnuna beton kokusu gele gele yerleri yıkamayı, orada olmayı canım çekti