17.11.2009

17 kasım önemli


Bize en büyük dünyayı öğreten kocaman bebekler onlar
17 kasım
Dünya Prematüre Günü
Biraz farkındalıkla kaç hayat renkleniyor?
Kaç siyah beyaz tabloda turuncu güneş doğar mesela?
Kaç tane el kadar bebek size sonsuzluğu gösterir?

4 Yorum:

Asuman Yelen dedi ki...

Hep sekiz çocuğum olsun isterdim.
Ama tek bir tane bile yok. Ne gam.
Tepeden tırnağa anneyim. Çocuklar en büyük hassasiyetim.
Esmer, sarışın, büyük, küçük, kız, oğlan, pis, temiz
bütün hepsini tüm yüreğimle seviyorum.
İyi ki yazdığınız her şeyi okuyorum.
l7 Kasım 'dan haberim oldu. Bir kez de ben "tık" ladım.

Sevgiler...

Leylak Dalı dedi ki...

Benden de bir "tık" oldu. Prematüre sayılmazsa da 20-25 gün erken doğmuş minicik bir bebekle başladım ben de anneliğe, dokunmaya korkardım. O yüzden prematürenin zorluklarını çok iyi anlıyorum. Ama o kaplumbağa, sabırsız kaplumbağa dünyaya olan merakından erkenden atlamıştır yeryüzüne. Netekim araştırmaları son hızla devam ediyor takip ettiğimiz üzere:))
Sağlıkla yaşasın, sevdikleriyle yaşasın, güzel yaşasın. Sen bilirsin Sardunya EGO'yu. Ne demektir o: "Erken gelen oturur". Eh kaplumbağanın üzerinizdeki hükümranlığı da erken geldiği için ilelebet sürer:)))
Sevgiler hepinize ama bugün en çok Kaplumbağa'ya...

Defnenin Annesi dedi ki...

Ben bir prematüre annesiyim. Kizim 1800gr dogdu. Ama yaninda 520gr dogmus bir arkadasi yatiyordu. Onun yaninda defne kocaman bir bebek gibi duruyordu. O günlerli blogumda kisaca anlattim ama bütün hislerimi korkularimi tekrar yazmak istemedim. Dogumum kabus gibiydi. Inanin cok zor günlerdi...
Simdi saglikli bir kizim oldugu icin binlerce kere sükrediyorum tabi anne oldugum icinde. Ama ikinci bir cocuk kesinlikle istemiyorum....

melda dedi ki...

17 kasım'ın prematüre günü olduğunu ilk kez duydum. benim de bir kaç gün sonra bir yaşına girecek olan bir prematüre oğlum var. bir prematüre annesini en iyi sadece prematüre anneleri anlar. o minik ellerin minikliğini sadece gören bilir. sizin de oğlunuz prematüre sanırım. çok tatlı maşallah. ikisinin de yüzleri hep gülsün..