26.11.2009

Dün

Acaba doğru yere mi geldik diye endişeyle girdik binaya. Bekledik. Sıramız geldi. Kapıda doktorla Kaplumbağa'nın ilk karşılaştığı saniyede iletişim kurabilmeleri kaydedeğerdi. Bülbül gibi öten bir Kaplumbağa vardı. Doktor da sanırım en deneyimli bülbül öttürücü. Şakır şakır aldı cevaplarını sorularının. Sonra bize sorular sordu. Saatlerce...

Üç saatin sonunda dedi ki:
"Çok şanslı bir prematüre çocuk ailesisiniz. 2000 gr'ın altında doğup sadece böyle bir farklılığının olması büyük şans. Siz de farkındalığı çok yüksek bir ailesiniz. İlk defa görüyorum böyle. Maşuk bey, siz de benim için bir ilksiniz. 42 yaşında bu kadar başarılı hayat kurabilen bir Asperger'li görmemiştim ben hiç. Avantajlarınız şunlar şunlar şunlar.....yapmamız gerekenler de şunlar"

Evet. İki Asperger'li bireyimiz olduğu teyit edildi. Ama henüz çok erken bir aşaması olduğu için büyük uyum sağlayacağını düşünüyoruz (biz ve doktorumuz) Kaplumbağanın. Ödevler verdi bana. Bir ay süreyle uygulayacağım taktikler var artık elimde. Bir ay sonra bir daha gideceğiz.

Asperger hakkında daha açık seçik yazmak boynumun yeni borcu sanırım. Belki bir aileye daha fayda sağlar bizim de elimize geçen bilgiler. Bir kişi bile acaba dese, bir kişi bile içindeki soruları yanıtlasa ve ferahlasa.

Güya nörotipik benim iki aspergerli arasında. Güya.

9 Yorum:

ÇAğ dedi ki...

Sardunyacım iyi bişe di mi bu yanlış okumadım, sevindim...
Öptüüüüm

Güneşli Günler dedi ki...

Çok sevindim, güzel haber demek. Yaşasın.

Kremali'nin annesi dedi ki...

Sardunya,

Kaplumbaga cidden sansli sayilir aslinda. Sevgi, bilgi ve ilgi dolu bir ailesi vardi hep. Simdi, isini bilen, insanin yuregini ferahlatan bir de doktoru var artik. Allah'in izniyle o cok emin ellerde canim. Ve insallah, babasi nasil sasirttiysa etrafini, bu kadar guzel ve basarili bir hayat kurarak, o da sizi sasirtacak, bak gorursun.

Yalniz benim asil dilegim, babasi gibi asktan yana da sansli cikip, anasi gibi nadide bir hatun bulmasi kendisine :))

Ben cok seviyorum hepinizi. Allah'a emanet olun emi.

Belgin dedi ki...

Bu durumlarda erken teshis cok önemli, sevindim Kaplumbaganin iyi anlasabilecegi, iletisim kurabilecegi iyi bir Doktor bulmaniza. Insallah o da Babasi gibi basarili bir yetiskin olur, ama böyle sevgi dolu ailesi oldugu icin basarmamasi icin hic bir sebep yok. Sardunyam, ailenle, sevdiklerinle mutlu ve huzurlu bir Bayram diliyorum sana:))
Sevgilerimle

Hayalet dedi ki...

İyi olsun, çamurdan olsun demişler, ya da ona yakın birşeyler demişlerdir.

ella dedi ki...

senin bir annesi olduğu için kaplumbağa çok şanslı çookkk

Yazgüneşi dedi ki...

Ohoooo kaplumbağa neleri atlatmadı ki
ben sizi ilk tanıdığımda acaba yürürmü kiler konuşulurken
yürümek ne kelime koştu minik kaplumbağa
ismi gibi tavşanları çook geride bırakarak ulaştı hedefe :)
asperger vız gelir tırıs gider ona
senin gibi annesi varken

nimetin.blogspot.com dedi ki...

maşuk normal bi insan olduguna gore ortada bi sorun yok sardunyam:) Sen yoluna devam et bosver gerisini:))

nimet

tuğçeadaş dedi ki...

çok şükür...