30.11.2009

Geldim güldüm gittim



Bu bayramı da böyle geçiriyorum. Öte yandan:
* Asperger tanısı yerleşik düzeni oldu iç dünyamın (ne demekse, alışıyorum demek sanırım) (Bence en faydalı öneri: "Şimdi Sardunya Hanım, Siz bu hastalığı bunca yıldır huy sanmışsınız, karakter sanmışsınız ya. Öyle sanmaya devam edin. En sağlıklısı bu." Gerçekten öyle. Ben Maşuku böyle sevdim. Sağlıklı hali pek toplumsal olurdu ki hazzetmeyeceğimden eminim. Sağduyu dediğin kalabalık olmaz ki, yalıtılmış olacak ki bulanmasın, bulandırmasın. Hem bu kadar artısı varken yemişim sosyalliği demek bayram günü bir sorun yaratır mı bilemedim)
* "Annem, babam, kardeşim. Hepsi de canım benim" melodisi eşliğinde geçiyor bayram
* Hiçbir tatil mesai günlerinin ortasındaki bu tatil kadar güzel gelmemiş, dinlendirmemiş, ruhuma kese atmamıştı
*Gün içinde duydum. Aktris diyordu Kaplumbağa'ya: Alo Santral! Beni psikopata bağlar mısınız? diye. Kaplumbağa da güldü hakır hakır. Ben de gülüyorum hala. (Şapkalı hala)
*Şahane bir kitap hediyesi aldım Maşuktan. Mutluluktan uçmaktan konup da sayfaları çevirmeye fırsat bulamadım henüz.
*Birkaç iyi adam misali birkaç perim var. Dönüp dolaşıyorlar, kendi hayatlarının telaşını organize ediyorlar. Sonra bakıyorlar ki benim başım düşmüş öne, yere bakıyorum diyelim. Sorgusuz sualsiz pır pır kanat çırpıp hoooop alıp götürüyorlar içimdeki sökük kaldırım taşlarını. Onlar gelip almasa sağa sola atarım mazallah. Cam çerçeve  kalmaz.
*Günler? Takalar gibi. Pata küte pata küte pata küte pata küte
*Aslı'dan alınca müjdeyi o gün koşa koşa gittim aldım İllallah'ı. Bu karikatür ise cuk oturdu. Cuk ya da şak. Eksik parça yok işte.Efektin ne önemi var.
*Yazmadıkça ne güzel oluyor içim. Kabarık kabarık yağmur bulutları birikiyor gibi. Toprak kokusu çekince canım yazıyorum iki satır. Sonra ortalık missssss.

3 Yorum:

ÇAğ dedi ki...

Canım benim ya, ne kadar güzel bir enerji verdin bilemessin, çççok öptüüüüm

hayal dedi ki...

Vallahi çok güzel yazıyorsun.. Vallahi.
Nerdeyse işe başladığıma sevinmemi sağlayacaksın, yazdığın "devlet memuriyeti" yazılarınla

Kremali'nin annesi dedi ki...

Ben bu doktoru cidden cok sevdim Sardunya. Bilmem kendisi farkinda mi ama sana soyledikleri, tezler dolusu argumani solda birakacak guzellik ve berraklikta. Gercekten de, eskilerin huy / karakter diye bildikleri, dolayisiyla da sorunlastirmadiklari her ne varsa, gunumuzde artik birer hastalik, yani sorun olarak algilanir oldu. Modern tip ve benzeri disiplinler sayesinde insanlari normal / anormal ve benzeri kategorilere ayirmak artik eskisinden daha kolay ve mesru. Guc kullanimi artik hayatin ana damarlarindan degil, kilcal damarlarindan yol buluyor kendine. Her zamankinden daha gizli ve sinsice.

Hal boyleyken, aynen ben de yemisim sosyalligi diyor, sana ve guzel ailene selam ve sevgilerimi yolluyorum.