7.11.2009

Hiçbir


*Ben hiçbir cumartesiyi bu kadar beklememiştim. Saatleri saya saya getirdim.
*Geçen hafta tüm kağıt işlerimi bitirdim. Başkanlığım, şubem, masam... hepsi belirlendi ve resmileşti (elbette başka kağıt işleri ile). İki üç avuç insan poşete karşı savaşıyoruz ya mesela, koca kamu her gün binlerce ağaç kesiyor... politikasız ancak romantik bir insiyatif olarak kalıyor her türlü ilkem.
*Son yıllarda amatör ev hanımlığı nasıl yayıldıysa tüm dokularıma, öncesindeki 12 yıllık özel sektör mesaimin hayatı organize edebilme becerisinden bir zerre bile kalmamış geriye. Bu şu demek. İlk defa işe girmiş gibiyim. Jonglör gibi çevirdiğim tüm toplar patır kütür düşüyor tepeme. Top = ev işleri, çocuk büyütme sanatı, genel geçer tüm ev zanaatları, kendini çekip çevirme yetkinliği.
*Yukarıdaki çalışma internet bağlantısı olmayan bir bilgisayarla kağıt işleri molasında tarafımca yapıldı. Birşey yapıyor olmak için en azından. "Balıklara şemsiye" meselesine gelince. Uzun hikaye. Hatta ayrıntılı betimleme hakeden nefis bir deneyim. Cenap Şahabettin demiş. Boş boş oturulacağına en azından balıklara şemsiye yapın da bir işe yarayın diye. Hiçbir iş boşa değil. Hiç bir.
*Yazı daha güzel geçecekti. Birşeyler oldu. Kaldı öyle. Aklım, içim başka yerde şimdi.

2 Yorum:

Yunkabu dedi ki...

Cenap Sahabettin ne guzel soylemis..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

yeni işin hayırlı uğurlu olsun..