19.11.2009

iç dış komple yıkama

içimden:
ben bazen vücudumdaki dolaşım sistemine dahil olsun olmasın sanki tüm hücrelerim ayrı kan grubundan kanlarla besleniyor gibi hissediyorum. O kadar farklı ki parmak izlerimden eşsiz kan gruplarım. O yüzden mesela derinden iki korkum var. Kansız kalırsam hiçbir radyoda anonsum yapılamaz. Her kandan bir damla desek o da olmaz. Mozaik de neymiş? Benim arkadaş yelpazem dev ve bol kanatlı tavan vantilatörüne döndü. Saç baş darmaduman. Diğer korkumda cenazemde kavga çıkması. Her biri öbüründen o kadar farklı ki arkadaşlarımın. Yakındır kitaplarının yazılması. Binbir insan masalları.

Ama hepsinin yeri ayrı da... ben bazen kucağındaki kocaman atlastaki dünya haritasına iltica edebileceği uygun bir ülke bulamamış bir mülteci gibi hissediyorum. Her yerde sınırın öbür tarafındaki mayına basmamak için hoplayıp zıplıyorum.

dışımdan:
- ilk maaşımı aldım. o parayı da hak edecek kadar iş yaptım mı ? bence hayır. vardı da iş ben mi yapmadım? yine hayır. hala öyle şaşkınım ki.... kendi adıma yeni sorumluluklar belirledim içimden. onları yapıyorum tek tek. içim rahatlıyor. ama vicdan da çatlak var hala.
- Kaplumbağa ve ben h1n1 aşısı olduk.  Aktrise de okulda yapacaklar. Kafam rahat.

6 Yorum:

Deniz dedi ki...

nasıl haketmek için çok çalışmamız gerektiği fikri aşılanmış bize değil mi? Oysa kazanmak kolay olmalı belki de

Anne İş'te dedi ki...

eeee zenginsin o zaman;her anlamda...

Unknown dedi ki...

ilk maaşının bir miktarını yemiş biri olarak Allah bereketin en güzellerini en bollarını versin Deniz kızım hep en iyi yerlerde harca hep bize yemek ısmarla mesela :P
hakkaten ya ne kadar geniş bir kitle var arkadaş olarak dünyanda...
Ayrıca da Allah gecinden versin şekerim ağzımıza almayalım böyle şeyleri...
Seni çok seven ön saf FUNDA TC

Asuman Yelen dedi ki...

Korkmayın, bırakın saçlarınız o dev vantilatörün altında özgürce uçuşsunlar. Onlarca tokayla sımsıkı tutturulmuş topuzlardan daha güzel görüneceklerine eminim.
Sevgiler...

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

O kahveler senden demek ki..Ben yıllardır bankada ne gördüm biliyor musun,en yoğunluktan patladım diyen hatunların adamların bile gün içinde kronometre usulu toplamda 2 saati geçmeden çalıştıklarını.İçine sindir,varlığın yeter vatana millete,bir şey yapmasan da:)))

nalan dedi ki...

ben de internetteyim, kağıt oyunu da oynarım hatta. patron geliyor geçiyor diye de oynamaktan vazgeçip saklamam.
ama iş de kovalarım. kendi çapımda yararlı olduğuma da inanırım :)