14.12.2009

Narcissus Sardunyasus


Bugün yeniden başladım.
Hem sembolik olarak hem de kokusunu sevdiğim için nergis aldım mesela öğle yemeği dönüşü masama koymak için.
İlk iş nergislerin boğazını sıkan simsiyah ipleri kesmek oldu.
Şimdi üzerinde ağaç resmi olan bardağımın içinde bir tutam nergis var.

Ben bugün kendim için birşeyler yapayım dedim. İşe yine çiçek böcekle başladım...
Ya yırttım yine ya da bipolar veya manik depresif teşhisi yiyeceğim alnımın ortasına
Bir Yasemin vardı da demişti ya bir diptesin bir üstte
Meğer doğru teşhismiş. Mesela.
(Yine mi çiçek)
Foto: Living in Oblivion- Deviantart

4 Yorum:

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Bak benim koca der ki psikiyatris olur ya hani kendileri.Her kadın biraz mani biraz depresiftir.Yani literatürde kabul görmüşüz güzelim,sebebim yokken ağlayabilir,saatlerce sebebini düşünüp bulamadan içimi kıpraştırabilirim ben de.Gri yok ama işte maalesef benikinde ya dipteyim ya gökte...Sevgiler.

ÇAğ dedi ki...

Sardunya gördüğümde sen aklıma geliyorsun, şimdi nergis, kafam karıştı, hangisi:)Olur böyle şeyler geçer, hangimiz normaliz ki belkide normal olmak anormalliktir, kim belirlemiş bu normallik normlarını:)
Öpüyom

yasemin dedi ki...

o lafı diyen yasemin ben miydim başkası mı :) hatırlayamadım.

cakiltasi dedi ki...

sevgili sardunya belki psikiyatriste değil psikoloğa gitsen daha iyi olurdu.
ankara'da yaşarken hem okul zamanı hem işte çok gerildiğim dönemler iki sefer psikiyatriste gitmiştim. ikisi de farklı yıllarda idi. hiçbir verim alamayıp aksine ikisine de sinir olup çıkmıştım. biri çok meşhurdu. 2,5 saat sonra girebilmiştim yanına. toplasan 20dakika dinlemişti. sonra haydi yallah demişti. sanki benim daha beter hastalarım var senin ergenlik ıvır zıvırlarını dinleyemem gibi bir hali vardı. daha beter çıkmıştım yanından:)
neyse demem o ki! istanbul'da bir yılı aşkın süredir bir psikoloğum var hatta bugün gitme günüm. illa kafadan çatlak olmamız gerekmiyor düzenli gitmemiz için. ama bence doğru doktor çok önemli. ve onlar sadece dinleyeci sen aklına eseni anlatıyorsun. o da gerekli yerlerde yorumunu yapıyor. ve kendi özel hayatına dair bir şey anlatmıyor o alan tamamen senin alanın. benim psikoloğum çağrışım metodunu kullanıyor. ve ben çok faydasını görüyorum. ayrıca bu zamana kadar gördüğüm de bir iki sefer gidiyip anlatıp içim rahatlasın ile olacak bir şey değil bu iş. uzun soluklu bir şey olmalı ki. karşındaki seni tanısın oradan buradan anlatıklarınla taşları yerine koyasınız.
ay çok yazdım.
neyse durum böyle.
deli değilim
sevgiler.