24.01.2010

Evladım büyüyünce ne olacaksın? - Balerino!



Önce birkaç ders ısrar etmiş. "Ben de  gireyim derse n'lour!" diye. Sadece kızlara var deseler de kabul etmemiş. Mecburen sokmuşlar bale dersine Kaplumbağa'yı. 2 ders sonra kreşin müdürünü çağırmış bale hocaları. "Lütfen gelin siz de bir bakın" diye. Bir akşam almaya gittiğimde kreşten, kreş müdürü dedi ki:

"Artık size açıklama zamanı geldi. Yalın 3 haftadır bale dersine giriyor. Hocası da çok yetenekli buldu. Lütfen müsaade edin de devam etsin. Kızlara veriyorduk bu dersi ama istisna yaptık Yalın için"

Bize peki demek ve desteklemek düştü. Şaşırdık tabi. Her anne gibi özel bir becerisi, onu mutlu edecek bir  özelliği olsun istiyordum. Ama bale aklıma gelmemişti.
"Ben balede şahaneyim" diye göğsünü gere gere gezmesi...
3. aydır bale eğitimi alıyor. Şaşkınız hala. Ama belki de bir balet yetişiyor. Kimbilir?!...

Dip: Araştırdım da balet aslında ballet'den geliyor. O da bale demek. Balerina kızlar balerino ise erkek bale dansçısı demekmiş. Ben yeni öğrendim.

5 Yorum:

Yazgüneşi dedi ki...

Denizcim izledin mi bilmiyorum
ama izlemediysen mutlaka izle
Billy Elliot
diye bir film
ben son sahneden hönküre hönküre ağlamıştım
muhteşemdi..
öpücükler
sana fıstık lokum Su'ya ve
tabi ki geleceğin Tan Sağtürk'üne :)

mermaid dedi ki...

hayatınız çizgi film gibi:)

Unknown dedi ki...

Yalıno Balerino aferin kuzuya :)

Özgür Turan dedi ki...

Harika. Çocuk kendini ifade edeceği birşey bulmuş işte daha ne olsun!

bilge dedi ki...

merhabalar oğlum ilkokuldan itibarem genetik mühendisi olacağım diyordu anadolu lisesinde fen matematik bölümünü seçti sırf genetik bölümüne girebilmek için sonra ne mi oldu lise2 sınıfın 2. döneminde geldi ben grafik okumak istiyorum dedi hepimiz şoka girdik resim yapmaktan nefret eden oğlum grafik bölümünü istiyordu bu bir yetenek meselesiydi ne den istediğini sordum ben bu mesleği bilmiyordum tesadüfen öğrendim araştırdım bu işte benim mesleğim dedi üstelemedik psikolog arkadaşım üstüne gitmeyin dedi neyse çizmeye başladı nasıl çizimler birden hani bir bulut dolar yağmur birden boşalır ya aynen öyleydi kazandı önce heykel bölümü şimdi 2. üniverste yine güzel sanatlar fakültesi tasarım bölümünden mezun olmak üzere inşallah 3. yü okumaz:)
onun için yeteneğini engellemeyin sevgi ve dostlukla..kusura bakmayın izin almadan girdim bloğunuzu izlemek istiyorum müsadenizle..