8.02.2010

Rektifiye

Öylesine bir sabahtı. Martini in the morning diye bir radyo kanalı bulana kadar. Absürd bir filmde figuranmışım gibi hissediyorum bu binada/odada/masamda oturup bir taraftan bu yazıyı yazarken.

Parça parça döküldüğüm ve fiziksel olarak da kaportayı dağıtacağımı tahmin ettiğim bir dönemindeyim hayatımın. Önce ağzımdaki köprü düştü (:). Onun enfeksiyon kapan kökü için antibiyotik tedavisine başlamışken sağ bileğim ağrımaya başladı. Bu arada sağ ayak başparmağımın tırnağı düşmek üzere kendi kendine çatladıktan sonra. Her gün bantlıyorum ki bir yere takılıp beni tavana zıplatmasın ani ağrıyla.

Bileğim gün geçtikçe artıyordu ki doktora gittim. Boynun düzleşmiş dedi. Maşuka söyledim. Neren eğri ki dedi. Sonra da birkaç yıldır beni en çok mutlu eden uğraşlarımdan biriyle uzun bir süre vedalaşmak zorunda kaldım. Şimdi yünlerimin durduğu sepette birkaç tükenmez kalem, bir makas ve kumandalar duruyor. Çünkü musluk kapatamıyorum, masayı sildiğim bezi durulayıp sıkamıyorum. İnsanın sağ elini kullanamaması ne zormuş.

Arada teşhis konulan demir eksikliği ile birlikte her gün avuçlamam gereken bir dizi hapla tanıştım.

Tamamlananlar: Diş + tiroid
Bakiye: Beyin sinir cerrahi.

Rektifiye Deniz yakında sinemalarda...

Unutmadan yap ya da yapmayı unutma: Bugün güzel bir yazı yaz.

4 Yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Geçmiş olsun canım, sana ne oldu böyle? Diş sorunundan ben de muzdaribim. İğrenç bir 6 lı köprü var ağzımda ağız şeklimi tamamen bozan, Antalya'ya gidince yenilenecek. Boyun düzleşmene de ortağım, ilaveten carpal tunnel sendroma sahibim, kış boyu ellerimin ağrısı ve uyuşmasından perişan olurum. Aman örgüyü boşver, tecrübe sahibiyim bilirim, mahveder bu durumdaki elleri ama nasıl da zevklidir di mi?
Fakat daha çok gençsin sen bunların olması için, o yüzden biraz dinlenmeye çek kendini. İyi bir hafta diliyorum, sevgiler...

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun :( zor bir durum sizin için...bir süre örgülerinizden uzak kalırsınız ama inşallah en kısa zamanda düzelirsiniz sardunyacığım ...
acil şifalar diliyorum :)
sevgiler iyi haftalar...

e. t. dedi ki...

Rektifiye Deniz demek :)
Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

Kremali'nin annesi dedi ki...

Gecmis olsun Deniz. Aman dikkat et kendine emi?