13.05.2010

Acı

Bence o kadar asil bir acı çekişi, üzülüşü var ki… Gözleri dolunca bir bahane bulup yanımdan uzaklaşıyor. Geri döndüğünde gülümsüyor oluyor. Sessizce çektiği için acısını, hafife almam mümkün değil. Ne söylersem söyleyim sanki onu ciddiye almadığımı, acısına layık olduğu değeri vermediğimi düşünecek sanıyorum. Susuyorum ben de. Bol bol sarılıyorum, öpüyorum. Saçlarını okşuyorum.


Şiir kitaplarını taşıyor her gün külçe gibi okul çantasında. Geceleri uykusuzluk çekiyor. Bu sabah 5 gibi kalktım. Öksürüyordu. Öksürürken uyanır insan dedim kendi kendime. Televizyonun da sesi geliyordu. Gitmedim yanına. 7 gibi günaydın demek için odasına girdiğimde televizyon açık uyuyakaldığını gördüm. Cep telefonunu yanıbaşına zulalamış. Kulağı mesaj sesinde.

Uyandı. Giyindi. Bu arada Kaplumbağa da kalktı. Ablasını yolcu ederken okula özel bir hoşça kal demesi var onun. “Abla sana selam söylüyorum!” diye bağıyor. Ablası eğer göz teması kurmadan ve sağol demeden kapıyı çekip çıkarsa da “selam söyledim, niye almadı?” diye kıyamet kopuyor. Bu sabah da yine aynı şekilde uğurladı ablasını. O da baktı, gülümsedi, teşekkür etti. Benimle gözgöze geldi sonra. “Çok güzel olmuşsun” dedim. “Hiç de öyle hissetmiyorum bugün” dedi. Gitti.

Aklım onda. Bir de “uzadıkça tatsızlaşıyor ilişki” deyip terk ederek kızımı üzen o çocukta.

18 Yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Bak şimdi, şu adı gibi arı-duru güzelim kızla ilişkisini tatsız bulan tatsız çocuğu bir güzel dövebilirim. Bacaksız, neler de bilirmiş, lafa bak.
Şirinem benim, olgunluk testlerine tabii tutulmaya başladı bile. Doğru sayısı çok olsun inşallah...

isil c. dedi ki...

"Santral beni psikopata bağlar mısınız" diyordunuz ya, tam o *gülüşlerin* geldiği yere bir ziyaret lazım gibi.

Turkuaz Deniz dedi ki...

Ah genclik... Nasil tanidik geldi ve ne kadar uzak! Asirlar oncesi gibi! Ve nasil boyle "buyuk" laflar edip gider erken yetiskin erkekler...
"ben buyum degisemem" demisti biri o erkeklerden bana. neyini degistirmeye calismistim hic hatirlamiyorum, o kisa replikten baska :)

Cok operim ikisini de yanaklarindan. Kiyamadim ben simdi hic...
(Hay esek sipasi! demeden olmaz o delikanliya)

İlknur dedi ki...

İnsan annesinin ne hissettiğini anne olunca anlıyor ancak. Şimdi okuyunca annemde bunları hissetti benim için muhtemelen demekten kendimi alamıyorum. Ve bende kızım yaşadığında daha iyi anlayacağım annemi.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

sekizinci sınıfta hoşlandığı kız tarafından aranmayan yeğenimin hali geldi aklıma.. senin yerine o acıyı ben çekeyim dedim.. kıyılmıyor sardunyam evlatlara.. ama onlar da hepimizin, herkesin geçtiği süreçten geçecekler.. sevgiyle..

pinarbk dedi ki...

Ah o insanı büyüten, büyütürken, gelecek sefer için biraz daha katılaştıran, sonra da herşeyi mantıkla çözmeye çalışan biri haline getiren "tecrübe"ler...

Anne İş'te dedi ki...

Her seferi sanki daha fazlası olamaz,buydu işte dedirten ama hep daha fazlası olan olacak acılar...

İyi onlara rağmen yaşamaya değer şeylerde var.

Ama yaşarken,iç organların orta yerde büzüşmüş gibi hissettiğin

ve vay eşşek sıpası vay!

pinarbk dedi ki...

Ağzına sağlık Dijle'ciğim. Unutmuşum ben son satırları yazmayı...

Kremali'nin annesi dedi ki...

Bence susmak ve sadece sevgini gostermekle en iyisini yapiyorsun arkadasim. Mesela ben bu yasima geldim hala annemin beni yeterince anlamadigini dusunurum; o yasimdaki halet-i ruhiyemi artik sen hesapla!

O cocugun o yasta o laflari etmesine de hic sasirmiyorum ben sahsen. Benim neslim de cok acimasizca sarfederdi benzer laflari. Allah'im o yasta o kibir; nasil yani diyorum simdi dusundukce?! Yalniz yeni nesil sanki biraz da fast food caginin izlerini tasiyor gibi. Hersey gibi iliskilerin de en cabugundan ve en kisasindan olani talep ediyorlar baksana! Yuzlerce oyuncagi olmus ancak hicbiriyle gonul bagi kuramamis bir cocuk canlandi gozumde iyi mi :( Allah hepsine dogru / guzel istikamet nasip etsin bu genclerin...

nilgün dedi ki...

Aktirist ve sizin adınıza çok üzüldüm zor süreçler her iki taraf içinde. ama kaplumbağa bitirdi beni yine çok özel bir çocuk o bence çok naif Allah acılarını göstermesin her zaman mutlu olsunlar.

Sen Gelince dedi ki...

Daha şimdiden yaşanacağını bildiğim o zamanları düşünüyorum ve karşısında ne yapacağımı... Sanki okuyunca yaşadım birebir... Ne diyebilirim ki... Şimdiden içim sızladı:(

Tanya's dedi ki...

İçim titredi..telefonu yanı başında uyuya kalan güzel Su'ya...

Unknown dedi ki...

kıyamam ben dupduru Su ya...
al şimdi o çocuğu döv Su yu da kapat kuleye uzasın saçı...

Tabiat Ana dedi ki...

Öğüt yazdım okudum saçma geldi.Kendi fikrimi yazdım okudum nasihat gibi geldi sonra kendi korkularımı yazdım şu durumda bencilce geldi,birde söylendim durdum "o çocuğa" .çok şey yazdım sildim.Ama bir ses vermek istedim.Okuduklarımı kurup yaşadım " korktum" haberin olsun

Yazgüneşi dedi ki...

kıyamam ben Su'yuma ama ...
cankuş

aşk işte
aslında acı verdiği zaman güzel değil mi Denizim?
hani sevgiye dönüşürse zamanla ne ala
yoksa yok olup giden kavuşunca...
hani aşk
ayrı ayrıyken aşk ya
kavuşmaının akabinde bitiyo ya

capon da ağlayıp üzülüp uykusuz kalacak dimi zamanı gelince...
peeeeh ne acayip his haaa
Su ile ilk tanışma anım aklımda...
Bir isim bir çocuğa bu kadar yakışabilir demiştim sana
anımsarsın belki....
Su gibi kız (maşallah)
ama onu bile üzen oluyor işte
Su yüzünden üzülen nice delikanlı vardır bir de kimbilir diğer yanda...
hayat da bir tuhaf haa
biz yaşarken iyiydi de
acı çekmek bile bunca yaralamazdı da
çocuklarımız söz konusu olunca...
onlardan dana çok batıyor sanki içimize dimi
oysa kendileri olabilmeleri için şart dimi bu acılar

amaaan Deniz yazasım varmış...
tatsız gelişmeler var yine bizim cephede
bi buluşamadık kaç zamandır sinir bastı beni
buluşup saatlerce konuşasım var ki senle
işte ööööle...

Primarima dedi ki...

:S
:S
:S

cometa dedi ki...

ben de neredeyse 10 yıl önce, o zamanlarki erkek arkadaşımdan ayrıldığımda (ki şimdi nedenini bile hatırlamıyorum), kısa bir süre sonra güneye gitmiştik maaile. İşte o yolculukta fonda candan erçetin çalarken, ben bağıra çağıra "bitti buraya kadarmış dedim, unuttum bile dedim" diye içli içli şarkı söylerken, arabanın arkasında oturan benim, elimi öyle bir tutmuştu ki annemm şimdi yazarken bile boğazım düğümlendi. iyi ki böyle güzel annelerimiz var.

tuğçeadaş dedi ki...

offffffffffff ki of!
Senin canın daha çok acıyo dimi sardunya...