17.12.2010

Kafadan

Kara çamura bulanmışken kışın ortasında, yanak kesen ayazlarda çıngıraklı, allı pullu bir tenefüs saati gibi değil mi yılbaşı dönemi?

İnsana yeniden doğmak kadar ne ümit verebilir ki?

Hediyelerle gözünü çok da boyamaya gerek yok yeni yılın ama eski yıla teşekkür etmek için de bundan iyi fırsat olabilir mi?

Güzel cümleler getir bize yeni yıl. Edebi olmasına hiç gerek yok. İçimizi ısıtsın, ara sıra da "vay be" dedirtsin yeter.

Herkes kendi içinde yepyeni şehirler kursun mesela. Ruhumuzdaki çöp kamyonları ring seferlerini iptal etsin. Yürek cambazları ipten düşsün. Hatta ipin altında tüm kırık bacaklı cambazlar yılbaşı pikniği yapsın. Güzel dileklerini assınlar üstlerinde gerili duran eski dostları ipe.

Daha çok şey öğrenelim çocuklardan. Daha çok durup kalalım olduğumuz yerde. Daha çok görelim baktıklarımızı.

Hiçbirşey olmazsa nöron bağlantılarımız artsın beynimizde. Seneye o bağlantılara çam ağacı gibi süsler asıp yılbaşı kutlamalarına kafadan başlayalım.

8 Yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Sardunya delisin sen, nasıl bir yazıdır bu ya, ben çalarım bu yazıyı. İstersen mahkemeye ver:))
Sana bir kere daha söylüyorum, bin kere daha söyleyeceğim, otur bir kitap yaz...

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Harcanıyorsun dedim sana bin defa o şu an oturduğun koltukta, sen hep yaz...Diyet bitti mi, asucum sen ben görüşeceğiz pek yakında :))

Sardunya dedi ki...

Leylak Dalı

Dün aklım sizde kaldı. Burada yazdığım yazıların kamu malı olmasını baştan kabullendim zaten:) Ama beni ürküten ne biliyor musun? İki arada bir derede, öylesine iki satır karalayayım diye tazyikli bir istek geliyor bazen. Ve de hiçbir önem atfetmeden çıkıveriyor kelimeler. Sen de en çok böyle çıkan yazıları seviyorsun ya. Hem şaşırıyorum hem mutlu oluyorum hem de ürküyorum. Ürkmeyle birlikte dönüp yeniden okuyorum yav ne yazdım ki ben diye:)

Kadayıfcığım

Ömür biter diyetler bitmez:) Ama buluşmamıza da mani değil tabi ki. Hasretle bekliyorum

mavi dedi ki...

Harika olmuş vallaha..Kıskandım bu cümleleri kuramamış olmaya.

dbora dedi ki...

bunlar nasıl kelimeler, nasıl bir ahenk, zeka. seni hep okuyorum sessizce ama artık sessiz kalamayacağım.. çok yaz hep yaz sen olur mu :)) bizi senden ve kelimelerinden mahrum bırakma..

Duygu.

Unknown dedi ki...

beni gülümsettin sardunya :) düşündürücü şeyler yazıyorsun satır aralarında teşekkürler vallahi sevgiler...

Kremali'nin annesi dedi ki...

Benim noron baglantilarina sus asmasak olur mu Sardunya? Oyle hafif hafif salinsalar kendi dogal agirliklarinda. Benim naif silam kulturlerarasi etkilesimde kantarin topuzunu bu kadar kacirmisken daha fazla allayip pullamayayim ortaligi, ne dersin?

Mutlu yillar guzel dostum. Hem sana hem de guzel ailene sevgiler, selamlar...

Ayse dedi ki...

Seni bir daha göreve göndermemeleri için ben bir el atsam iyi olacak sanırım ... :)