4.04.2011

sayelerinde

* Devletin amacı intikam almak değildir. Benim intikamımı sen al diye ona yetki vermek istemiyorum. "Bence onun ölmesi gerek ama öldürmek için gerekli araç gerece sahip deiğilim al devletim sen öldür" diyemiyorum. Demiyorum. Demeyeceğim. İnsan insanı öldüremez. İster kendi eliyle ister devlet eliyle.

* Çocuk tacizi haberleri sayesinde paranoyak oldum. Dün akşam bir alışveriş merkezinde Maşuk'la kaplumbağa hani içine girilip 3 boyutlu mu beş boyutlu mu her ne naneyse izlenilen kabinler var ya, ona girdiler. Ben de dışarıda oturdum bekliyorum. Biraz ileride bir baba ve kızı. Kız 3-4 yaşlarında. Elinde horoz şekeri. Mermer zemine oturmuşuz. Buz gibi. Babası dedi ki: "Kızım çok soğuk taş oraya oturma gel kucağıma!"  Kız "yok" dedi. Adam ısrar etti. Sonunda dizine oturttabildi kızı. Ama benim içim içimi yedi. "Acaba?" diye diye. Ne zaman bu kadar paranoyak oldum. Yok sayılmasın elbette taciz, ensest vs. ama çok yaygın demek de bir tür normalleştirme olmuyor mu? Acaba kaç baba içten içe kendini yokluyor "ulan yoksa ben de mib öyle hissediyorum?" diye. Kaç tane büyümüş kız çocuğu "acaba küçükken babamın tacizine uğradım da bilinçaltına atıp unuttum mu?" diye kafayı yiyor.

* Blogger mahallesinde de apartman hayatı mı başladı? Herkes sadece işine mi gelip gidiyor? Selam sabah veresimiz mi gelmiyor? Ben dahil herkes de "yav yazmasak ne olur ki..." rüzgarı.

* Anladım ki "ösym, dötümü ye" adlı şarkı boşuna yazılmamış.

11 Yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

Yazmayan sensin Sarduş hanım, özlettin kendini yani. Bir altın günü tertiple apartmanında da katılalım, o sayede görüşmüş oluruz:))

Not; Bu kadar da paranoyak olmamanı öğütleyeceğim izninle, ruh sağlığını bozacaksın. Birkaç çürük yumurta çıktı diye sepetin hepsini çöpe atmayalım...

Deniz dedi ki...

Paranoyak olma hali çok kötü, aynısı geçen hafta bende de vardı. Biri saçını okşasa, hırlayacak gibiydim...
Ne nefret bişey toplumsal paranoya...

Ebru dedi ki...

Paranoyamızın ardından civciv çıkacak kuş çıkacak diyerek neler gelecek acaba. Biz çocuklarımıza bakıp bakıp iç geçirirken.

NİLAY (nilmoon) dedi ki...

SÜREKLİ TAKİPTEYİM FAKAT SİZDEN GERİ DÖMÜŞ ALMADIĞIM İÇİN,ARTIK NADİREN YAZDIĞIM YORUMLARI DA YAZMAZ OLDUM..
SEVGİLER..

Unknown dedi ki...

ensest dedin ya midem bulanıyor ve anne olunca düüşünmemek akla gelmemesi imkansız kimseye vermesin tüm kız cocuklarını erkek cocukları korusun yaradan ...paranoyak olmak bu ülkede artık normalleşti sanırım ...ygs ye hiç girmeyeyim cocukları perişan ettiler resmen :(

yıldız dedi ki...

Haliyle gündemde olunca aynı konulara kafayı takmışız,bir ara çıldıracak gibi oldum taciz meselelerini okudukça,gördükçe,nasıl nasıl kıyarlar derken içim sızladı hep.
Bu sabah ikinci bir şifre skandalı çıkınca da yine kafayı yedim.
en iyisi haber okumamak.
Hadi haber okumadın da kendini,aileni,sevdiklerini nasıl korursun:(

hayal dedi ki...

Yaz sen yaz. Bizim apartmanda selama da yer ver.

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Benim adam bana ilaç başlayacak paranoya had safhada benle, çocuklar da delirecek ama elimde değil...özledim seni, çarşamba ssk dışkapıda bebeler yararına kermes var fırsatın olursa ceee desen

Neşeli Günler dedi ki...

yazdığın herşeyin altına "denden" koydum :(

Üfürükten Prenses dedi ki...

Ben de dedelere takmış durumdayım niye bilmem..?

Kucağına çocuk almaya çalışan bir dede,fazla temas içinde olan bir dede..

fahri müfettiş gibi oldum

gülay dedi ki...

selam :)