2.02.2012

Bağımsız Yönetmenler Dayanışması

Bir sabah kalktım ayağımın üzerine basamıyorum. Aynı şey 99'da da olmuştu. O zaman da dizim kilitlenmişti. Halletmiştik. Ameliyat falan. Bu sefer de ayağıma olunca işe geldim sabah. Güzel kalpli bir insan aldı beni götürdü doktora. MR falan derken bir başka melek elimi tuttu, doktor "arkadaşlar böyle günler içindir" dedi. Ben arkadaşımın elini sıktım, morarttım. Doktor enjektörle çekti aldı kisti. Üstüne de bir gün evde dinlendim. Bugün işe geldim. Herşey yolunda falan derken. İşlere daldım. Öyle sıkıcıydı ki işler. Yok AİHM içtihadı yok İnsan Hakları Sözleşmesi. Bakayım dedim İbeking'cim ne yapmış. Valla yine yapacağını yapmış. İzledim bir güzel kısa filmini (tık). Yemin ederim iki dakika içerisinde bu dünyadan koptum gittim Alişle Merdonun yanına. Merdonun bacağını kaşıyışına hasta oldum, Alişin de anacığını idare eden bakışına. Bitiverdi film. Sonra öyle zor geldi ki içtihat işlerine dönmek. Dayanamadım aradım Ibekingi. Dedim ki:

"Başla kısa film çalışmalarına. Sonuna kadar destekcinim. Tuba da Cannes'a götürüverir eserlerini. Gerisi gelir merak etme. Gelecek IF'te yerimiz hazır."

Sonra iş güç toplantı falan. Daldım gittim

7 Yorum:

Nora dedi ki...

4 ayı bulan hamileliğimden sanmıştım hemen akan yaşları gözümden ,sardunya neden yazmıyor ,ibekin videosu neden bu kadar ağlattı mert niye öyle minik parmaklarla kaşındı derken neyse ki yalnız değilim seviyorum hepinizi hemde çok..

Kremali'nin annesi dedi ki...

Gecmis olsun Denizcim. Elinden dost eli hic eksik olmasin insaallah.

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

cnm geçmiş olsun dostlar böyle günlerde lazım

http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/

ibeking dedi ki...

asıl ben ne mutlu oldum, hem sevdin diye hem de iş ortamından sıyrıldın az da olsa diye:) bu gazla nuri bilge ceylan olma yolunda çalışırım artık, sonra cannes'a giderken kaynatırız sen ben tuğba :)artık kırmızı halılar felan olayına hiç girmiyorum :)) öperim denizcim

defneyleyasamak dedi ki...

Kırmızı halı dediğin bildiğin halıfleks yavrum, bizat gidip dokunup, üzerinde Javier Bardem olmadıktan sonra napıyım ben halıfleksi diyenlerdenim misal :) Ama bizim kontoaklar sağlam, bi eski hırka ibekime, interpreter de yanımızda, tamamdır ekip ekipman. Kim tutar bizi. Di mi?

Sardunya dedi ki...

İşyerim bize Fransızca kursu veriyor. Harıl harıl aylardır Fransızca öğreniyorum. Bilginize:)

defneyleyasamak dedi ki...

Tamamdır, bitmiştir bu iş bizim için Sardunyam.