17.02.2012

yalındenizegecmişolsundedi*


Bir ameliyat daha geride kaldı sayın izleyici/takipçi/gizlice perdenin arkasından bakıp gidici:) Bu doğumlar dahil 5. ameliyatım. Pek çok ilke imza attım/attık. Kafam hala dumanlı ama unutmadan da yazmak istiyorum.

1- Ah Funda ah! Funda benimle hastaneye gelir misin dedim. Hiç ikiletmedi. Geldi. Beraber yatışımızı yaptık. Odama yerleştirdi. Üstümü başımı düzenledi. Ben ameliyattan çıkana kadar bekledi. Ziyaretçilerimi organize etti. Yemeğimi yerken dökmeyim diye yakama peçete bile iliştirdi. Akşam olunca da beni Maşuk'a emanet edip kocasına& kızına gitti. Bana 30undan sonra dost edinemezsin diyenin alnını karışlarım. Nerden tanışıyorsunuz sorusuna internet dediğimizde gülüşümüz  dillere destan olacak cinstendi.

2- İlk defa özel hastanede yattım. Bence orası özel hastane değil medikal hizmet veren bir oteldi. Şoka girmemek mümkün değil. Doktorlar bilgi veriyor. Hemşireler düğmeye bastığın anda dibinde. Gece üçte alo diyorsun çay geliyor vs. Azarlayan yok. Sorunu duymazdan gelen yok. Bir ara funda dedi ki: Ben bir gazi'ye gidip geleyim. En azından kapıdaki güvenlikten azar işitmezsem kendime gelemem ve bu şoku atlatamam ben. Gururla çalıştığım bir işyerim ve o işyerimin verdiği özel sağlık sigortası olmasa ben şu cümleyi nasıl ederdim: "Sırf sağlık hizmetleri için çok zengin olmak istiyorum, hatta herkes çok ama çok zengin olsun. Herkese böyle hizmet verilsin!!!"

3- Arayan soran herkese binlerce teşekkürler. O kadar kıymetli ki o telefonlar. Hele hastane ziyaretçilerim. Ah onlar ah! Her biri ayrı ayrı hafızama kazındı. Beş dakikalarını ayırıp telefonla "bir sesini duyalım dedik" dediler, öğle yemeği molalarında bir on dakikalarını ayırıp yanıbaşımda bittiler ya... ben de bittim.

4- Maşuk hala koltuk değneğim elbette. Annemi çağırmadık bile. İki çocuğu da üzerine aldı. Aksi gibi işleri de yoğun. Ama allah var gıkı çıkmıyor. Bana da prenses gibi bakıyor.

5- Çocuklara gelince: aktris zaten kendi hayat telaşında. Kaplumbağam ise "sen soğuktan üşüttün de ayağın ondan böyle oldu diyip duruyor"

6- Tam 3 hafta- yazıyla üç- raporluyum. Evde ayağımı uzatıp oturuyorum. Projelerime Zenne'yi izleyerek başladım. Dublörün dilemması var, İsmail var, L&M bölümleri var, bitmemiş battaniye var. Var da var. Bakalım.

7- İlk defa spinal anestezi oldum. Muhteşem bir deneyimdi benim için. Bir kere insan bedeni ne kadar ağır olabiliyor onu anladım. Bacaklarıma beton dökülmüş gibi oldu iğneden sonraki 50 saniye içinde. Tüm ameliyat boyunca kendimdeydim. Hatta tavandaki lambanın metaline yansıyan görüntülerden izledim neler yaptıklarını. Hayatta en çok merak ettiğim şey vücudumun için. Her bir damarını sinirini organını görmek isterim. Ameliyattan çıktıktan sonra phantom limb denilen şeyi de yaşadım. Beyin hissetmediği uzantılarının yokluğunu kabul edemediğinden varmışlar gibi karıncalanma hissi yaşatıyor. Bacaklarım uyuşuk kaldığı sürece tv'deki white noise denilen kumlu görüntü gibi karıncalandı. Ama dokununca sanki su dolu balona falan dokunuyormuşum gibi hissediyordum etimi. Çok acayip çok. Keşke imkan olsaydı da doğumlarımı da böyle yapabilseydim. O da ayrı mevzu.

* yalın kendi elleriyle yazdı başlığı:)

13 Yorum:

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Kuzum çok geçmiş olsun

sardunya dedi ki...

aklım sende pempe montlum! hemşireyle pazarlık bile yaptım ameliyat öncesi damar yolu açılırken acaba bir tüp daha alıp gönderebilir miyiz ilik bağışı için dedim. funda tc şahit. Yok dediler özel tüp lazım ona. hatta dün de dedim ki acaba taksiyle gitsem mi sonra dedim delirme daha tuvalete gidemiyorsun. kalbim seninle

Nesrin dedi ki...

geçmiş olsun . 3 hafta boyunca bolcana dinlen ;) sevgiler

Kremali'nin annesi dedi ki...

Sukurler olsun. En kisa zamanda ayaklanman dilegiyle, sana ve guzel ailene sevgiler.

Defne dedi ki...

Geçmiş olsun. Dilerim bir daha da olmasın.

Ben doğumu spinal anestezi ile yaptım. Muhteşem birşey gerçekten. Tam da anlattığın gibi. Ben de aynalı lambadan doğumun her dakikasını izledim. Normal doğum yapmayı, herşeye birebir şahit olmayı çok istedim ama olmadı. Sanki 3. bir kişi gibi izledim ve gördüklerimden çok etkilendim.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Cok cok gecmis olsun sardunya.. acil sifa..

oytunla hayat dedi ki...

geçmiş olsun sardunya... dikkat edin lütfen kendinize...

Nilay A. dedi ki...

Çok geçmiş olsun sevgili Sardunya.
Sağlıklı ve herkesin ve her kesimin ihtiyacı olduğunda kaliteli, insanca sağlık hizmeti alabildiği günlere...
Sevgiler.

R. Berin Tuncel dedi ki...

çok çok çok geçmiş olsun...

Denizden Esintiler dedi ki...

Eski ve sessiz bir okuyucunuz olarak geçmiş olsun dileklerimi iletmek istedim.

Sardunya dedi ki...

Çoook teşekkür ederim. Herşey yolunda. Bugün kontrolüm vardı. O da iyi geçti. Pazartesi dikişler alınacak aksilik olmazsa.

Olmaya devlet cihanda ...

coraline dedi ki...

çok geçmiş olsun..

kibrisgunceleri dedi ki...

Geçmiş olsun..Hızla iyileşmen dilegiyle..