10.04.2012

çiçek gibi

Bugün ikinci günüm. Değişiyorum. Hep değişiyordum ama farkına vararak değişmenin tadı bambaşka. Kendim, sadece kendim için yaptığım şeyler var artık. Uyumadan önce ve uyanır uyanmaz kendi kendime içimden söylediğim yeni cümlelerim var.
Mesela
Sabah kalktım. Giyindim. Kahvaltılıklarımı çantama attım. Maşuk uyanıp hazırlanıp evden çıkana kadar bahçeye indim. Ağacın altında oturdum. Leylaklar tomurcuklanmış. Yeni nesil serçeler piyasaya çıkmış. Çimler yeşillenmiş. Güller sürgün vermiş. Sessizce izledim. Derin nefes aldım. Nefesime odaklandım. Sonra geldi Maşuk. Atladık arabaya. Beni işe bıraktı. Ben bu şarjla şahane bir gün geçiririm dedim. İyi günler diledim. Arabadan indim.

Yine güzeliz/ yine çiçek...

13 Yorum:

Leylak Dalı dedi ki...

O tomurcuklanan leylaklar açınca fotoğraf beklediğimi bildiğinizi düşünüyooorum saaayın bayan olmayan:))

Sardunya dedi ki...

Dedim ki leylak dalcığımın gözleri radar gibi tarar metni ve bulur leylak kelimesini. Sabah fotoğrafını çekecektim de nefes almaktan vakit kalmadı. Yarına siparişiniz hazır:)

Leylak Dalı dedi ki...

Yanıltmadınız beni bayan olmayan Sardunyacığım, çok bi mersi der, öperim leylak havası taşıyan yanaklarınızdan:)

NİLAY (nilmoon) dedi ki...

tılsımlı cumlelerı paylaşmayı buyurmaz mısınız sardunya?

Sardunya dedi ki...

Estağfurullah! Nacizane cümlelerim:
Çok şükür! Hayat benim için ne hayırlıysa en düzgün sırayla karşıma getiriyor, yaşatıyor. Ona güveniyorum. Bu mükemmel düzenin parçası olduğum için mutluyum. Bedenim ve ruhum için en güzel şeyleri yapıyorum. Her bir hücreme teşekkür ediyorum. vs vs vs. kısaca bol şükür bol teşekkür bol ayıklık:)

Tanya's dedi ki...

Hep güzel olun/hep çicek!

Sardunya dedi ki...

Hepimiz Tanyacan:))) Hepimiz!

Yazgüneşi dedi ki...

ayrıca bu pisi de ayrı bi yumurmalık

sardunya dedi ki...

Çok acayip huylu bir kedi o ya! Şaşırıyorum her görüşümde nasıl sırnaştığına!

NEFİSE dedi ki...

Cansıııın....hah ah aha ben de bunları söylerim her aklıma geldiğinde....şükretmek insanı rahatlatıyor.

Melusiné dedi ki...

Sevgili sardunya;

Ne güzelsiniz, ne çiçeksiniz, sen çocukların, ailen ve yaşamın içinde dokunduğu her şeyi güzelleştiren kalbin.. Okudukça içimden sevdim, gülümsedim yapraklarınıza dokundum tek tek, hey hayat! dedim, böyle çiçekler de varmış senin içinde ve gülümseyerek gezindim bahçenizde, -çok da haddim olmayarak. Günümüzden geçmişe, bazen rasgele okudum satırlarını, bazen iyi hissetmek, gülümsemek için özellikle açtım bu blogu, bu çiçek bahçesini.. Okudukça bazen kendimi gördüm, bazen aynı bahçenin çiçeklerine su verdiğimizi, bazen aynı gülün dikenlerine kanadığımızı, bazen aynı sardunyanın gölgesine sığındığımızı, bazen en çok ah aynı papatyaların sarısından beslendiğimizi gördüm, beyazı zaten bizdik.. Çok sevdiğim Ece'yi yakaladım bazen satırlarında, bazen Pinhani'yi, bazen the Doors'u ve birbirinden güzel fotoğraflarını, şiirlerden alıntıladıklarını, Sezen'i, Amasra'yı, yaşamın içinde sevdiğim nice güzelliklere ne güzel ayna tuttuğunu.. imrendim.

Çocukların ve ailen çok şanslı, senin gibi bir sardunyaya sahip oldukları için..

Hep gülümseyin e mi, çünkü yine güzelsiniz, yine çiçek..

Sardunya dedi ki...

Sevgili Melusine!

Yorumunuzu tadilat işlerinin ortasında okudum ama ancak cevap yazabilecek kıvama geldim. Tüm güzel sözlerinize ancak teşekkür edebilirim ama yeter mi bilmem (bence yetmez). Bir gün bir yerde karşılıklı bir türk kahvesi içeriz umarım!

Melusiné dedi ki...

umarım! 40 yıl hatrın var şimdiden, bir de kahve içsek kimbilir.. :)