30.12.2012

beşinci gün ve final

Son günü cumaydı ekstra tatilin. Ev ahalisinden bir tek ben tatil olunca ve o günler sadece ve sadece kendime göre plan program yapınca hem daha yorucu oluyor hem de daha...

Cuma sabahı saat 8de Aktrisin sms'i ile programın başlangıcı belirlenmişti. Sınıftaki yılbaşı çekilişi için aldığı hediyeyi unutmuş. Bu da benim Maşukla beraber evden çıkıp önce Aktrisin okuluna gitmem demekti. E çıkmışken bir de Kaplumbağaya uğramak lazımdı.

Aktrisin işini tamamladıktan sonra Maşuk beni Kaplumbağanın okuluna bıraktı. Öğretmeni ile konuştum. Yazı meselesini konuştuk. Zamana bırakalım dedi. Ben de çatışmaya girmiyorum siz de girmeyin dedi. Herkesin yazısı güzel olmak zorunda değil dedi. Tamam dedim. Haklıydı. Koridorda bir veliyle karşılaştım. Tanıyamadım dedi. Ne kadar zayıflamışsın dedi. İşte dedim. Günün devamı için yetecek gaz!

Okula çok yakın oturuyor can dostum Pelin. Aradım. Uyukluyorum dedi. O da izinliydi bu hafta. Kahve içelim mi dedim. Gel yapıyorum dedi. İki dakika sonra Pelinin salonundaki koltuğa kurulmuş televizyondaki herkese ama herkese kulp(?) takmakla meşguldum. Pelin eleştiri konusunda zirve yaptığımı söyledi. Kahvelerimizi içtik. Acayip dedikodu yaptık mankenler hakkında. Çok güldük. Yeni yılımızı kutladık. Ayrıldık.

Şükranla buluştuk Yüksel'de. F Tipine gitmek istiyorduk. Ben nasıl mahkeme projesindeysem Şükran da dört yıldır cezaevleri projesinde çalışıyordu. Ben kişisel olarak ilgilendim bu filmle. Özellikle Şükranla da izlemek istedim çünkü o heyetleri falan hep cezaevlerine götürüyordu çevirmen olarak. Gözlemleri önemliydi. Filmin afişini haftalar önce gördüğümde zaten gideyim demiştim filme.


İki hemşire gittik biletimizi aldık. Amma da pahalı biletler diye dert yandık. Birer çay içtik filmden önce. Hatta önce çayın birini döktüm ben. AVM dışı bir sinemaya gittik. Sinemayı çok ama çok beğendik. Derken film başladı...

Çıktığımızda iki üç yıl içeride yatmış gibiydim. Özellikle birinci kısa film, tabutlu olan ve de insan hakları heyetli filmleri hala unutamıyorum.

Çıkışta birer çay içip kendimizi biraz toparladık. Öpüşüp ayrıldık. Maşukun yanına gittim. Eve geldik. Bireysel tatilim sona erdi.

Dünden beri hepimiz tatiliz. Gerçi pzt hem Aktris hem de Maşuk gidecek işe ve okula. Kaplumbağa gitmiyor. İkimiz evdeyiz.

Yarın bir 2012 hesap kitabı yapalım bari.

5 Yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Uzunbey'de gitmek istiyor,ben karar veremedim,çok üzebilir beni diyerek.. Gideyim mi..?

Asortik Krep dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sardunya dedi ki...

Simurga gidemedim ben. Bence f tipine gitmelisin

Asortik Krep dedi ki...

Tamam,sağol :))

Asortik Krep dedi ki...

Gittim filme.Umduğum kadar zorlamadı beni.En çok Muharrem hoşuma gitti.