22.01.2013

onbeş

Aktris bugün 15. yaşını dolduruyor. on-beş!. Tam onbeş yıldır el yordamı, iç ses pusulasıyla sürdürdüğüm anneliğimi sorguluyorum. On beş yıldır bir evrime şahit oluyorum evde. Bir kadın yetiştiriyoruz onbeş yıldır. Herşeyini o kadar seviyorum ki onun. Ama herşeyini. Ayak tırnaklarını huylandığı için kesememesini bile. Kör parmağım gözüne (ya da tersi) şekilde bizi kandırmaya/ikna etmeye çalışmasını. Hayır cevabı alırsa şansımı denedim demesini. içinde anası gibi eşzamanlı olarak birkaç kadını birden büyütmesini.

Bir de erken yaşta yol almamı sağladı. Onu da seviyorum. Çok ayrıntılı yazamıyorum. Malum artık onbeş. Kişinin mahremiyeti temel bir hak.Saygı duymak lazım.

9 Yorum:

cenebaz dedi ki...

Doğum gündaşıma mutlu, sağlıklı nice seneler:))

Tabiat Ana dedi ki...

nice yaşlar mutlulukla sağlıkla

NEFİSE dedi ki...

Saygı duymak lazıııımm...bilirim:)

Benden Bizden dedi ki...

Mutlu yıllar Aktris :)

pelinpembesi dedi ki...

nice güzel yıllara!

coraline dedi ki...

ergen kişiye mutlu yıllar :) hep gülsün böyle

Tanya's dedi ki...

On beş mi!

Sizi çok seviyorum!

Yunkabu dedi ki...

el yordamiyla...evet...

kucucukdeligemi dedi ki...

ben de 19 yaşındayım.on-dokuz!. :) 19 yaşında,üniversite öğrencisi,psikolojik danışman adayı.Bloğunuzu uzun süredir okuyorum,geriye doğru.28-04-09 tarihindeyim şu an.5 yıldır ailemden uzakta yaşıyorum.annemle aram hiçbir zaman şahane olmadı,hep soğuk rüzgarlar eser aramızda.nasıl da isterdim annemle her şeyi ama her şeyi paylaşmak.yine de şartları zorluyorum;onun beni anlaması için ve benim de onu...yine de biraz kıskandım mı ne;ne güzel bir annesiniz siz!