24.07.2013

hazır çorba

madak
İlkokulu pek hatırlamıyorum. Ortaokulda yanaşmaa başlamıştım salondaki kitaplığa. Ortaokul malum, kafa karışıklığı had safhada. Hatta bir kafanın olduğunu farketmenle karışıklığı çözmeye çalışırsın aynı zamanda. Kütüphaneden ilk şiir kitaplarını okumaya başladım ben. Varlık dergisinin antolojileri. 70'lerin. Yıl yıl. Sonra antolojilerde ilgimi çeken şairlerin kitaplarının da olduğunu farkettim kütüphanede. Babam da şiire düşkündü demek ki hepsini tek tek ciltlettiğine göre. Ortaokul, lise, üniversite... hep şiirlerle geçti. Hala da cız eder kalbim sakladığım o kitapları görünce. Ders kitaplarının arasına saklanıp okunanlar, gizlice evden kaçırılıp arkadaşlarla paylaşılanlar.

Yazarlarla sohbet etmek istemem ama hayalimdir mesela şairlerle havadan sudan bahsetmek. yeni sulanmış bir bahçenin beton düzlüğünde, asmanın altında bir masa hayal ederim. Yaz akşamı, masada üzümler falan.  Edip Canseveri oturturum. Hayalimde sohbet ederim. Ne zamandır masada üçüncü bir kişiye yer açtık. Tabağını, bardağını koyduk. Terlikleriyle gelebilecekler familyasından. Şiirinde kadın var, mutfak var, tanıdığım herkes biraz var. Hem hazır çorbadan ya da ölen annesinin terlikteki ayak izlerinden bahseden kadın bir şair olur tabi onur konuğu böyle bir hayal masasının. Bugün ölüm yıldönümü. Ruhu şad olsun.

Ah benim nergis kokulu cehaletim…
Ruj lekeleri bıraktın bardaklarda
Anlatmak isterdin kendini durmadan
Bir bardağa bile olsa.
Ne diyecektin, ne söyleyecektin
Şairlerin şahı olsan,
Bir AH’dan başka.
Ah benim nergis kokulu cehaletim
Bana yıllarca, bunca sözü boşa söylettin.

AH!

DİDEM MADAK



4 Yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Sardunya, sen yazınca keşfettim ve bulduğum gibi de kaybettim.Bugün ölüm yıldönümüymüş,çok genç yaşta kanserden kaybedilmiş önemli bir şahsiyet.Gerçekten çok iyi bir şair.Bizi tanıştırdığın için çok memnun oldum.Bir yerlerde görüyorsa selam olsun buradan.

sardunya dedi ki...

Okudukça benim de kulaklarımı çınlatırsın arada olma mı asortik krepciğim:)

küçük Joe dedi ki...

Yaşıtımmış. Mesela okuldan arkadaşım olabilirmiş bir ihtimal. İki sene önce vefat etmiş. Ne kadar acı. Dolu dolu yaşamalı o yüzden.

Asortik Krep dedi ki...

Ne demek,tabii ki :)