26.11.2013

hamak

Sanma ki yazmadığımda hayatım normal devam ediyor. Ben yazmayı ve konuşmayı aynı anda kesiyorum. İkisinin de gürültü gibi geldiği zamanlar oluyor. Belki sana da oluyordur. Ne söylesem teneke tıngırtısı ne yazsam trafik gürültüsü gibi birşey. İkisini birden kesiyorum. Sonra en zoru başlıyor. İç ses monologları. Onu susturamıyorum. Susturmaktan sustuğum anda önce cılızlaşıyor sesi. Ne kadar dikkatle dinlersem o kadar çabuk susuyor. Genelde bir kaç gün sürüyor. En güzel de iş sebebiyle yurtdışına gittiğimde, tek başıma sokaklarda gezdiğimde, otel odasında tavana baktığımda, uyandığımda günaydın bile diyecek biri olmadığında... Kesiyor sesini. Sessizlik de bildiğin yorgan, yastık, minder görevini görüyor. İliğime kadar dinleniyorum. insanın kendi iç sesini yabancı gibi dinlemesi çok acayip geliyor.


 En son ekim ayında oldu bu sessizlik dönemi. Bu aralar? İç sesi takamayacağım. Günük hayat işleriyle keyif yapıyorum. Aynı saatte kalk, kahvaltı+ beslenme hazırla, kahvaltı yap, işe git + gel, ev... iş... güç. Hamakta sallanır gibi. Bir de uyumadan da kitap okuyorum. İç dünyama misafir gelmiş gibi oluyor.

8 Yorum:

Nora dedi ki...

Seni okurken kendimi özlüyorum , iyi ki yazıyorsun .

Unknown dedi ki...

iç sesini ve kendisini ayrıştıran kimselerin yanına gidip elini tutmak istiyorum...yalnız olmamanın tarifsiz hafifliğini yaşıyorum böyle vakitlerde :) ne güzel bişey kendine benzeyeni böyle öğleden sonralarda buluvermek. merhaba sana sardunya, sahi ne güzeldir dimi yalnızca yanına epeyce yaklaşanlara sunduğu o tarifsiz kokusu sardunyanın bu arada... :)

yasemin dedi ki...

ne güzel ya artık yazman

karışık_pizza dedi ki...

Keşke bende iç sesimi dinlemeye zaman bulabilsem.Kendimi kaybetmiş gibiyim.Bazen kim olduğumu hatırlayamıyorum:(

hüznün tadı dedi ki...

İç sesini buralarda dillendirmeni dilerim. Sen benim ilk okuduğum ikinci blogsun çünkü. Merak ederim ben. Ne yaparsın ne düşünürsün...

Asortik Krep dedi ki...

Her şeyinle seviyoruz biz seni :)

Mommyslifetime dedi ki...

hamakta uyumak gibisi yok
mommyslifetime.blogspot.com

Mommyslifetime dedi ki...

hamakta uyumak gibisi yok
mommyslifetime.blogspot.com