23.06.2006

sergi- diş

Dün tüm gün gerçekten de hiçbirşey yapmadan, sadece Kaplumbağa'yla oynayarak geçirdim. Akşam Maşuk gelince de o çok merak ettiğimiz sergiye gittik. Çiçeklerle ünlü tabloları yapmışlar. Pek de güzel olmuş. Picasso,Abidin dino, Malevich, Joan Miro, Paul Klee, Georges Braque, Henri Matisse, Kandinsky.

Park da gezerken bebekli bir kaıdn yaklaştı bize. Bir fark ettik ki bebek arabamız aynı. Biz pusetimizi markasız aldık. Üç tekerlekli, çok ama çok hafif ve de minik arabamızın bagajına sığıyor. Kriterimiz benim tek başıma idare edebilmem, Kaplumbağa kucağımdayken tek elimle katlayabilmem falandı. Ama kimsede görmemiştik aynısından düne kadar:) bu vesileyle tanıştık o anne ve bebeğiyle. Kızı da Kaplumbağayla aynı ayda Eylülde doğmuş, birbirlerine farklı gezegenlerden gelmişler ama yine de aynı galaksinin evladıymış gibi baktılar. Minik prensesin iki alt diş çıkmıştı ve biz tam diş sohbeti yaparken olan oldu. Hayatımda ilk ve muhtemelen son defa gördüğüm o anne, benim merakla ve sabırsızlıkla beklediğim, her gün elimle kontrol ettiğim Kaplumbağanın dişinin çıktığını gördü:))))

Dişinin çıkması bizim için çok önemli çünkü biz Kaplumbağa'da kendimizi o kadar şartlandırmışız ki mesela yürürken ne kadar zorlasak da hayal edemiyoruz, ya da ilkokula gittiğini, kendi başına yemek yediğini, ne bileyim tuvalete gidebildiğini falan. En fazla bir kaç hafta sonra nasıl olabilir diye hayal edebiliyoruz. O kadar.

Birazdan bardakla deney yapacağım. Bakalım tık tık ediyor mu:)))
 Posted by Picasa

9 Yorum:

Aslı Cin dedi ki...

Hadi hayırlısı.:) Biz de diş buğdayı diye bir şey vardır. Sizde de var mı?

ece dedi ki...

ilk inci taneniz hayırlı olsun sardunyacım,
bizim ilk dişimizi görmemiz 14 ay bekleme sonunda olmuştu...ne güzel bol ısırıklı günlere...

KUGUU dedi ki...

Hayirli olsun SARDUNYAcgm, cok sevindim. Bardak tIkTIk ediyor mu?:))
Kuguboynu

Gün dedi ki...

Tebrikler, sağlıklı dişleri olur inşallah :)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Sardunya'cım ilk dişiniz hayırlı olsun.oğlumun dişini ilk ben görmüştüm ve kayınvalidem büyük hayal kırıklığına uğramıştı çünkü ilk dişi ilk gören çocuğa hediye alırmış buralarda.oğlumun dişi dört buçuk aylıkken çıkmıştı yedi aylıkken de annemlerde diş buğdayı yapmıştık. Erken doğum günü kutlaması gibi olmuştu, İstanbul'daki akrabalar doğum gününde bulunamayacağından hediyelerini diş buğdayına getirmişti. en fazla bir hafta sonrasını hayal ediyorum demişsin ya bana da ilk yaşına gelene kadar bir değil de on sene geçmiş gibi gelmişti ama sonra beş yaşına nasıl ulaştık anlamadım bile. ilkler güzeldir:O)

Asortik Krep dedi ki...

hatırlı olsun yeni dişi ..hepsi çıktığında ısıracak seni annesi :))

Age35 dedi ki...

Ne güzel heyecanlardı ...ilk gülüş,ilk adım,ilk diş...Biz şimdi 1.sınıf heyecanı yaşıyoruz..Yani ilkler bitmiyorki..

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

canım benim, herşeyini görürsün, bu kadar karamsar olma, tedbirini aldın ya, ileride niye bu kadar üzüldüm diye düşünürsün. sevgiyle kal...

ince eleyen karakter dedi ki...

sardunyacıgım hayılı olsun evet bende katılıyorum arkadaslara ılkler hep guzeldr
aaa karamsar olmak yok daha ne mutluluklarını goreceksın kaplusun
hehe annesı artık hazır ol ısırmalara