11.10.2006

yasasin gundelik ev isleriyle oyalanma


Foto: Balkon/Eylul 06/Sardunya


Ruh sagligim icin evden cikmamak gerektigine bir kez daha kanaat getirdim bugun. Ya da kisa mesafelerde, tamamen keyif icin cikmak lazim:)
Bugun Carsamba Pazarina gideyim dedim. Sabahin 9'unda gittim. Ama tek akilli ben degilmisim. Epey kalabalikti pazar. Bir iki kisiyle birbirimize girmek uzereydik.

- Bebekleriyle pazara neden gelirler ki anlamam? Cik cik cik cik
- Siz bize buyrun, bebege bakin, ben alisverisimi yapayim. Nasil?

Sonrasinda da kaldırım teroru ile siki bir mucadele verdim. Iki hayalim var. Bir sisme balyoz gelistirmek istiyorum. Cebimde tasiyip kaldirimin ortasina park etmis araba gorunce indirivereyim diyorum cam, kapi dinlemeden. Bebek arabasiyla yollarda otobus ve dolmuslarin arasinda yurudum resmen. Ustelik tam kaldirima cikmak uzereydim ki "onemli" isi olan bir surucu arabayi ustumuze kiriverdi . Kaldirimin ustune !!! Durdum, alkisladim,bravolar savurdum...

Ama yok... ben bir sure evden cikmamayi, gundelik islerle vakit gecirmeyi, cikarsam da mahalle esnafi ya da mahalle parklarindan oteye gitmemeyi planliyorum. Posted by Picasa

6 Yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Bazen aynı renk çamaşırlara aynı renk mandal takma takıntım tutar :))

Sardunya dedi ki...

asortik krepciğim, bende de boy sırasına göre asma hastalığı var. ne anlamsız oysa ki:)))) ama kimse tedavi edemedi.

yaseminciğim, biz ışınlanalım. Başka türlü ben popomu kaldırıp gelip gidemem:))))ışınlanırken de karşıma "cık cık cık, bebeğini taaa nerelere bırakıp pazara gidenler de var" diyen kadınlar çıkar kesin karşıma:))))

Adsız dedi ki...

bebeğim olmadan önce bebek arabasıyla yollarda gördüğüm insanlara çok kızardım...kendi bitti bir de bebeğini atıyor yola diye..eh sonra anladım ki kazın ayağı öyle değilmiş(bu sözün de vardır asortik bi öyküsü di mi?)benim yavrukuşun kısa süren bebekarabası macerasında kaldırımlarda rastladığımız üstünTürkzekasıparkçözümü/hadikaldırımaparkedelimprojesine takılmadıysak tekerleklerin ilerleyemediği bozuk kaldırımlara, bir kaldırımdan inip diğerine çıkarken yaşanan "ne yüksekmiş bunlar yahu" engeline filan takıldık.zaten hatun öööle hareketsizliği sevmezdi,anne kucağında sağa sola saldımak varken neymiş öyle arabada uslu uslu oturmak cık cık...bebekarabası aksesuar kıvamıda depoyu süslüyor artık.:)ama bu balyoz fikri süper bak..hadi biri yapsın şişme balyozları..

Asortik Krep dedi ki...

Bende Çağılı büyütürken hem de İstanbul da çok çektim bu kaldırımlardan..Değişen bir şey yok hala görüyorum..Yalnız bir fikrim var..Bir gün internette bir tenkit kampanyası yapalım en azından bizden sonrakiler ve hala kullananlar rahat etsin..
Mesela koca bir balyoz resmi altına da "elimizde olsa patlatırız" gibi bir cümleyle sürücüleri bu konuda uyaralım..Üç-beş kişiyi vazgeçirsek yeter :) Bu arada ben arabamı en kötü durumda bile kesinlikle bir başka arabanın arkasında bırakmam ve kaldırıma çıksak bile mutlaka yolu kapatmamaya gayret ederim..

Adsız dedi ki...

Sardunyam bazen aynı zamanlarda aynı şeyleri düşünüp hissediyoruz diye düşünüyorum:)
Mesela bak daha dün dedim ki çamaşırları asınca bir foto çeksem diye, vallahi bazen çok şaşırıyorum bir bakmışım ki sen de yapmışsın ya da yazmışsın:))
Öperim kaplumbağa ve aktrisi,
sevgiler

Annelog Atölye dedi ki...

Balyoz iyi fikirmiş Sardunya, hepimize lazım bi tane:)
fotoğrafına bayıldım yine:)