8.11.2006

dikkat vapur:)

Mutfaktan vapur geciyor sandim. Oyle mekanik bir gurultu. Buna ust katin bozuk sifon sesi de eslik edince gercekten deliriyordum. Mutfaktaki vapur kombinin icine kacmis. Servisi cagirdik. Meger bizim emektar kombi isyan etmis, gitmek istiyor. Ustelik bizden ses cikmayinca da almis gazlari iceri, islemis, atiklari da mutfaga puskurtmus. Belki de bas agrim ondandi. Bilmiyorum.

Neyse ki Kaplumbaga ile bol bol salon keyfi yaptik da mutfakta pek oyalanmadik.

Sonuc= Masuk atladi isten eve geldi. Kombici kombici gezdik. Ogrendik ki kombinizi degistirmek istediginizde baca raporu gerekiyor, proje cizilmesi gerekiyor. Siz ne kadar "kardesim, bak haziri var. Baca hazir, proje hazir, borular takili. Sadece cihazi degistir" deseniz de fark etmiyor.

Bugun eve kesfe gelecekler. Merakla bekliyorum kasifleri:) Ne kesfedeceklerse yillar once kesfedilip projelendirilmis tesisatta.

Aktris'deki oksuruk ayni hizla devam ediyor. Cadi kiligina girmeden bir suru koca kari ilaclari yaptim. Pekmezle tereyagi kaynattim verdim. Bal-tarcin-limonlu caylar, zencefilli ballar vs.
Aktris de agzimin payini verdi: "Anneeeee, su dandik ilaclari birakip bir oksuruk surubu mu alsak? Niye bana normal ilac vermiyorsun?" Ben de sustum, oturdum:)

Kaplumbaga delirmis gibi evde tekerlekli ne varsa surekli onlarin pesinde. Cocuklardaki bu cinsel kimlik nasil bir kodlamadir aklim ermiyor. Ablamizdan kalan bebekler ve "kizsal" oyuncaklar da var. Ama en favori oyuncaklarimiz arabalar, elektrikli supurge ve bulasik makinasinin alt rafi. Baska tekerlekli bir sey yok allahtan evde. Yoksa onlarin da canina okunacak. Hayir, neden tekerleklere bu kadar takti ya da nedir bu otomobil sevdasi, cozemedim:) Bu arada Kaplumbaga bana ismimle seslendi birkac kez. Ablamiza da "Adda" diyoruz:) Abla bozulsa da buna pek takmiyor gorunuyor. Zaten o da artik odasina kapanmaya basladi aksamlari. Sanirim ergenlik geliyor yavas yavas:)

Masuk hayatimda gordugum en keyifli oyuncagi almis Kaplumbaga'ya. Sari bir taksi. Yol bilgisayari gibi bir sey var on panelde. Ama en keyiflisi pilini takip dugmesinden acinca kapilari acilip kapanirken bas bas paralari leylaya caliyor.

Bugunlerde hicbirsey okumuyorum. Hicbirsey dinlemiyorum da. Bir sure sessizlik istedim beynimin icinde. Sikilmak uzereyim. Bekliyorum:)

16 Yorum:

Annelog Atölye dedi ki...

Kodlar işini yapıyor tabii:)
Kombi için de geçmiş olsun diyeyim. Tehlikeli olabilirdi.

elif dedi ki...

aktris beni gulmekten oldurdu :)

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

aktriste bir kocakarı ilacı da benden,bir kaşık bal, biraz limon, biraz karabiber, karıştırıp yenmesi gerekiyor. denedim ben, hemen kesti.. umarım bana kızmaz..

Unknown dedi ki...

Bayıldım bu taksiye ben de:-)))

elma dedi ki...

:):) ilk paragrafiokuyunca cok guldum, hikayesi de sundan, biz yeni evliyken, izmirde sahile yakin tepede biyerlerde oturuyorduk, surekli vapur sesi duyuyordum, ozellikle mutfakta iken:) aradan hic abartmiyorumm 5-6 ay gectikten sonra anladik ki yeretam oturmayan buzdolabimiz cikariyomus o sesi!!:)hattason kusadasina gidisimde, ayni buzdolabi ayni sesi yine cikardi, yorgungeyik,aaa vapursesi geliyoo!!diye yarmisti beni:)

Minik erkekinin tekerlekli hersey sevdasinin aynisinibiz de yasiyoruz, daha 6 aylik ebekken sokakta arabalari gorup onlar gibi ses cikariyodu, bugunleregelenekadar bir araba kolleksiyonumuz oldu.. darisi basiniza:)
sevgiler...

Aslı Cin dedi ki...

Evet o arabadan bizim kodlanmış oğlumuza da hediye gelmişti, ama bu hey hey hey taksi bütün işlerim gitti aksi diyordu. :)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

evet ya çok ilginç hakkaten neden erkek çocuklar araba ve top oynamayla başlar direkman:))) içgüdü nasıl bişeydir böyle ya. ne kadar güzel makine şu insan vucudu pes yani:)))))

nimet

Gün dedi ki...

içgüdü olayına ben de katılıyorum, nasıl bir araba ve top sevdasıdır anlayamadım :)

Bu arada bir karı koca ilacı da benden, deniz kadayıflı tarif var elimde, denemedim, istersen mail at bana hemen yollayayım.

Sardunya dedi ki...

Annelogcugum
Valla ucuz atlattik. Ama gordum ki yenisini taktirmak da bir o kadar insan sagligi icin tehlikeli. Ruh sagligi tabi ki. Cunku bir suru yasa degismis vs vs. Bin tane is cikiyor. O yuzden tamir ettirdik vapuru:)))

Sardunya dedi ki...

Elif
Aklim sen de bu aralar:))) Aktris beni hem gulduruyor hem aglatiyor hem sac bas yolduruyor:)))) seni de gorecegiz:)

Sardunya dedi ki...

kralicem
aksama deneyim bakalim izin verirse:))) gerci modern tippa da karsi cikmaya basladi artik:)

Sardunya dedi ki...

Pinarcigim
Valla taksinin fotosunu cekmeyi planliyorum. Bu aralar pili zayifladi. Kesik kesik caliyor Leyla'yi:))

Sardunya dedi ki...

elmam sekerim
Koptum ben de yorumuna
Masuk da pek guldu:)))
Allah iyiliginizi versin:))

Araba sesi cikarma Kaplumbaga'da da var. Arabaya binince o da calistiriyor motoru:))

Sardunya dedi ki...

aslicim
Kodlanmis oglan deyince pek bir robocop gibi oldular be:)))
sizin sarki da pek havaliymis:)

Sardunya dedi ki...

Nimetim
Valla cozemedim ben bu isi.
Hayir evde abla da var. Bir suru ilgi cekici "kiz" oyuncagi da var.
Neden tekerler? anlamadim:)))

Sardunya dedi ki...

guncugum
hemen iletisime geciyorum
Aktris istemezse istemesin
Bize lazim olur belki:)))