13.12.2006

bir kalem iki kalem üç kalem

Foto: Kalemlerim/Bugün/Sardunya

Uyuyakaldım. Aktris'i babası götürdü okula. Servis çoktan gitmişti zaten:) Sonra telefonda öğrendim ki babasıyla beraber meşhuuuur C Kırtasiye'ye uğramışlar. C Kırtasiye'yi ben haftalarca dinledim. Sandım ki okulun oraya ultra-mega- dev bir kırtasiye alışveriş merkezi açılmış. Sandım ki cümle alem alelade, sıradan kırtasiye malzemeleri ile cebelleşirken bu C kırtasiyeden alınan malzemeler yeni patent almış, 21., 22. ve hatta 23. yüzyılın keşifleri:) Bildiğimiz, mahalle arası, okul yanıbaşı, muhtemelem emekli öğretmen sahibesi olan, tozlu raflı ve üst raflarda bol tozlu mallı, ufak bir dükkan. Aktris günlerce anlattı orada satılan kalemleri, ödev yazma defterlerini, kartpostalları vs. Öğlenleri, yemek arasında okulun bahçesinden kaçıp arkadaşıyla oraya gittiklerini (yok kalp krizi geçirmedim burda, hafif bir sıkışma diyelim). Telefonda Maşuk C. Kırtasiye'ye gittik deyince ben de gitmiş kadar gülümsedim. İki kalem almışlar. Aktris'in o iki kalemle ne dünyalar keşfettiğinden, yerden onbeş metre havada yürüdüğünden, saçlarını savuruşunun bile değiştiğinden eminim. Öyle olmadıysa bile ben hem Maşuk'un hem de Aktris'in meşhur C Kırtasiye ziyaretinden ne kadar memnun olduklarını düşünüp pek keyiflendim:)



Kaplumbağa ile bir Sardunya klasiğine daha imza attık. Mahalle esnafına rutin ziyaretlerimiz yaptık. Yufkacının karısının sosyal sigorta borçlarını dinledik. Lokman Hekimin bilumum ot börtü böcek tavsiyelerini kaydettik. Markette menapoz teyzelerden birinin üzerimize savurduğu boş market arabasını başarıyla başımızdan savdık. Daha ne olsun. İyilik, güzellik:)

4 Yorum:

Annelog Atölye dedi ki...

:)))Bakışları bambaşka işte, güle güle kullansın kalemlerini:)

Adsız dedi ki...

Senin hayata bakis acini cok seviyorum SARDUNYA ben:)
Ve birde gercekten sende varolan foto sanatini real hayatta da kullanmalisin. Bir postta da bunu anlatsana mesela, nasil cekiyorsun.

Adsız dedi ki...

Kuguu ben. Neler oluyor, bazilarinizda bu googleblogger nereden cikti yaaa:(

elma dedi ki...

Ben de kucukken buyulenirdim kirtasiyelere girdigim zaman, en cok pembe ve kokulu silgilere bayilirdim, kiyamazdim kullnamaya, sonra kanserojen madde iceriyo diye alinmaz oldu kokulu kalemler, silgiler.. Ne kadar mutlu olmustur Aktris, ne mutlu ona:) Hayatta boyle kucuk seylerin ne kadar buyuk mutluluklar yarattigini, surattaki gulumsemelerini kendimize ders edinmeliyiz aslinda.. Kaplumbagaya da afferim:) KOcaman adam olmus besbelli:)