8.06.2009

Adım gibi biliyorum:)

Önce fotoğraf aradım. Bulamadım. Baktımlarımı beğenmedim. Yenilerini çekmeye de vaktim ve de halim yok. Dört duvar içinde holding hayatı yaşamaya devam ediyorum. Git gel, çeviri, misafir, çocukların alışverişleri vs vs vs. Ama öyle güzel ayrıntılar ve diyaloglar serpiştirilmiş ki sahne aralarına...

Mesela lise öğretmenimle karşılaştım. Bir alışveriş merkezinin yürüyen bandında. Ben inerken o çıkıyordu. Koştum ben de çıktım peşinden. Tanıdı beni. Ama ilk sorusunun "Soyadın değişti mi?" olmasını beklemiyordum. Medeni durumu meraktan değildi. Doğu.da.te.k.geze.n.er gibi neredeyse giriş- gelişme ve sonuç içeren bir soyadı elbette onun da hayatında iz bırakmıştı. Karşılaştığım tüm banka memurları gibi. Beni unutmadıklarından eminim. Adım gibi, soyadım gibi:)

17 Yorum:

Bulunur Hint Kumaşı dedi ki...

Mümkün mü sormammak, unutmak:)))

neş'e dedi ki...

yok artık :)

Tita Carré dedi ki...

Hi, I am from Brazil ,I love your blog, I have a blog on tb craft in general and now I'm offering my readers to download the magazine found the net, http://agulhaetricot.blogspot.com, visit me, and also appears in my online shop Maison Carré by Tita, http://maisontitacarre.blogspot.com, kiss.

İkizBebek dedi ki...

öğretmenlerin hazfızası süperdir...
hele okul numaranı bile senden önce hatırlarlar :)

Unknown dedi ki...

Çöpü çıkarıııııın :P

herşeyden azıcık dedi ki...

Noktaların yerini doldurucam diye göbeğim çatladı:))

Sardunya dedi ki...

Yaptığım kamuoyu araştırmasında gördüm ki kimseler anlamamış gerçekten de soyadımın istenmeyen kişiler tarafından google'da falan arama yapılarak bulunmaması için aralarına noktalar serpiştirerek yazdığım soyadı olduğu:) Evet. Gerçektir. Soyadımdır. Soyadımdı:) Takdir edersiniz ki evlenince çift soyadı uygulamasına şiddetle karşı çıktım:) Yerim daralıyor diye.

Sardunya Do.gu.da.tek.ge.ze.n.er (di eskiden) (noktasiz okunacak)

deryik dedi ki...

bu soyadının uzun bir hikayesi olmalı.

Sardunya dedi ki...

En az kendisi kadar:) Aslında "er" değilmiş. Dağdaki çetelerden, bildiğin eşkıya. Kuvayi milliye kurulunca er'liğe geçilmiş. Soyadında olmaz diye herhal doğu.da.t.ek.ge.ze.n.es.kı.ya :)

Neden doğu dersen? Adanalıyım demiş miydim?

Bir de öyle keyifle sessiz sessiz okurum ki seni ne zamandır. Sevindim görünce burda.

Sardunya dedi ki...

İkiz bebeklerin annesi!

Dört yanaktan da öperim sevgiyle. Bayıldım yanaklarına kuzuların. Hoşgeldin.

Bulunur Hint Kumaşı dedi ki...

Orjinal gözlüklü Sardunya varken elleri cepte boynuzlu amca da nerden çıktı?

Sardunya dedi ki...

Çok sevdiğim bir çizimdir o. Eski "Öküz" dergisinden kalma. Kesip saklamıştım. Tünelden tren çıkmasını beklerken bir taraftan da başka türlü bir şey benim istediğim diyebilen bir öküz daha manalı geldi:)

Kremali'nin annesi dedi ki...

O kimselerden biri olmanin mahcubiyetini iliklerime kadar hissettim simdi.

Iyi ki bildirdin hosnutsuzlugunu Sardunya; yoksa yapilan, sanki masumca bir merakmis gibi kalacakti hafizalarda. Hakkini helal et lutfen olmaz mi?

Sardunya dedi ki...

İtiraf ediyorum kremalının annesi
Anlamadım:(
O kimseler? Bir üst yoruma istinaden mi yoksa sadece soyadın değilti sorusuna istinaden mi?

Zorlamayayım kendimi. Cidden anlamadım. Hoşnutsuzluk değildi ki benimki:) Soyadımı hatırlattı hoca:) Beklemediğim anda ve şekilde.

Hak mı? Ne hakkım var. Aşkolsun. Varsa da helal olsun hem de feda olsun;) Ama bir aydınlat nolur.

Kremali'nin annesi dedi ki...

"Yaptığım kamuoyu araştırmasında gördüm ki kimseler anlamamış gerçekten de soyadımın istenmeyen kişiler tarafından google'da falan arama yapılarak bulunmaması için aralarına noktalar serpiştirerek yazdığım soyadı olduğunu:)" seklindeki ifadene istinaden yazmistim Sardunya.

"Yahu ben google'da arama yapilmasin diye nokta serpistirmistim aralara; ama benim sadik okuyucularim mesaji anlamamis ve noktalari kaldirip bizzat kendileri arama yapmis" seklinde yorumlamistim bu ifadeni.

Bak izah ederken daha da utandim simdi:(

Primarima dedi ki...

iNANILMAZ BİR SOYADIYMIŞ GERÇEKDEN BENDE UNUTMAM ŞİMDİ BUNU :)

Sardunya dedi ki...

Aman ben de birşey oldu sandım Kremalının anneciği! Yok birşey, sağdan devam edelim. Tıkanmasın trafik:)

Prima rima:)
Yaşayan efsane gibi birşey benim için. ;)