15.12.2009

Yan Flüt

Belim tutulmasaydı bugün, dün kafamı toparlamak için hayatımda ilk kez psikiyatriste gittiğimi, seans boyunca hastası olarak doktoru Asperger konusunda bilgilendirdiğimi, seans sonunda psikiyatriste bizzat telkinlerde bulunup moral vererek bir daha dönmemek üzere muayenehanesinden ayrıldığımı yazacaktım. Bir de aklımda kalan tek tavsiyesi: Yan flüt çalın, size  yakışır diye düşünüyorum. Yan sensin, flüt de seni öpsün diyemedim. Hatırladığım diğer cümleleri ise:

Aaa Adanalı mısınız? Yemekleri güzeldir.
M.Kemal Mahallesinde mi oturuyorsunuz? Biz orda oturuyoruz da.
Eee, siz gayet güçlüsünüz zaten.
Neymiş şimdi bu Asperges?

Bir de ben sustukça sustu. Her seferinde konu açtım. Belki de bir yöntemdir ama sevmedim. Oğlu kaza yapmış, biraz moral verdim.

Faydaları da oldu elbette. Mesela eski sistemime döndüm. Eski sistem: Sardunya bildiğini yapar. Her seferinde Maşuk'un sözüne gelir. Valla yine haklıymış der. Bu sefer kendimi bir de güvende hissettim iyi mi:)))

Freud! Sen kalk da ben yatam. Yok vazgeçtim. Ben kendi kendimi tedavi ederim. Çakma psikiyatrist olup Uğur Dündar'a da basılasım var. Kameralara şöyle bir açıklama yapma hevesindeyim baskın sonrası pişman mısınız derlerse:

Merak ettim. Herkese aynı kitapları mı okutuyorlar diye tıp aleminde. Okumadan deneyim dedim. Daha iyi olabileceğini ispattı derdim.

Dip: Noterden protesto çekmesin diye işgüzar psikiyatristler diyeceğim şudur ki: İşini severek ve layıkıyla yapan belediye görevlisine de cerraha da overlokçuya da psikiyatriste de bakkala da sonsuz hürmetler. Meclis dışındalar diye selam çakmalı.

10 Yorum:

beste dedi ki...

uzuldum yahu hiyarin birine rastlamana oysa ne kadar yardimci olabilirdi ama hiyarlar her yerdeler. Esimde heyecanla gitti, kadina terapi yapip dondu! Siz yine de vazgecmeyin ask gibi dogru insani bulana kadar:)

Leylak Dalı dedi ki...

Geç psikiyatristi Sardunyam, kendin pişir kendin ye. Sorununun farkında olan kendi çözer zaten, ki sen bunu çok iyi başarırsın.
Alem kadınsın valla, bir yandan da güldüm yazdıklarına, yan flüt ha, hay Allah. Bir psikiyatri seansında doktoru Adana kebap yerken, seni de yan flüt çalarken gözümün önüne getirdim, ay alem bunlar ortaları yok. Ya hepten abus çehreli olurlar, ya iyice gevşek, Allah ellerine düşürmesin, eksikliklerini de göstermesin.
Hepimiz bir inip bir çıkıyoruz be güzelim, gerçek hayattan iyice kopuk yaşamadıktan sonra bunun çözümü yok. Bazen şu TV nin gündüz kuşağına eğlenmeye giden kadınlara çok özeniyorum, acaba iç dünyaları nasıldır?
1-2 güne toparlanırım iyice sanıyorum, buluşalım, birbirimize psikiyatristten daha iyi geliriz belki. Sevgiler...

Anne İş'te dedi ki...

hehhh...heh...niye şaşırmadım???

yahu arızalı insan güzeldir..arızalı insan yaratır...ne varsa arızada var!ne öyle aynı tornadan çıkmış gibi;tek tip!

Yok vallahi bizi bozar...

yahu içimden geldi öpüjem:))))))))

Asuman Yelen dedi ki...

Bence psikolog bilerek aptalı oynamış, hödüklük kisvesine bürünmüş ve uzun uzun en saçma öneri hangisi olabilir diye düşündükten sonra yan flütü tavsiye etmiş.Bunlar değerli mesleki atraksiyonlar. Sırf size kaybettiğiniz (!) öz güveni yeniden kazandırabilmek için :)))

ÇAğ dedi ki...

Sardunyacım, önce dinlerler bir kaç seans, seni anlamak adına.Halk arasında doktorlara saldırı çoktur, çünkü onlar mükemmel olmak için yaratılmıştır di mi? Oysa onlar da insan ve her meslekte olduğu gibi tedaviler değişir, yaklaşımlar değişir.Kötü sözler sahibine aittir, kendini tanımlar. Ama psikiyatr yerine tavsiyem şu olur, klinik psikologlarda iyidir dinlemek konusunda, test ettim onayladım:)
Öptüüüm

ÇAğ dedi ki...

Özelden mail atıyorum ayrıntıları ne olur oku tamam mı...

defneyleyasamak dedi ki...

SARDUNYAM, uzun zamandır bu kadar çok gülmemiştim bi yazıyı okurken , allah da senin iyiliğini versin e mi? :)))

Kremali'nin annesi dedi ki...

Sardunyacim, ne yaptin da belini incittin be arkadasim?! Yoksa adam sana yan flut dedi diye gicikligina harp egzersizlerine mi basladin ?

"Harp ile harbedilmez, ancak harap olunur" diye de ozlu bir sozle bitireyim bu postu :P

Dipnot: Senin ordugun bereyi giydirmeye kiyamam ki ben. Hele ki su yogun gunlerinde hic yorma be kendini arkadasim. Dusunmen yetti artti bile ustelik.

Kremali'nin annesi dedi ki...

Bir de, "neymis simdi su Asperges" sorusundaki son s'nin telaffuz degil de yazim hatasi olmasini umit ediyorum.

Eger telaffuz hatasiysa, bir harp de ben edinip, sizinle birlikte harbe yazilacagim amirim :)

Turkuaz Deniz dedi ki...

flut... dudaklarin mi ince ondan mi? anlayamadim, kendisine bi psikolog onersek, onarsa kendini?