25.08.2010

Prestige

Derin nefes al. Bir daha sakın "Yoo, hiç heyecanlanmıyorum" diye hava atma. Ellerin titremiyor belki ama kafa olmuş bir milyar. Hiçbir şeye odaklanamıyorsun. Bu mülakat geçmediği sürece de bırak odaklanmayı
baktığını göresin yok. Şimdi kalk. Bir duş al. Hazırlan. Ve çık evden dışarı. Gerekli hazırlıkları yap. Sonra çağırdıklarında, "Buyrun Deniz Hanım" dediklerinde indir şalteri. Geç karşılarına. Konuşurken elini kolunu çok kullanma. Gerisi kolay. Senin başına gelecekler ne olursa olsun en doğrusu olacak. Çünkü paralel evrenlerde zaten diğer Denizler diğer seçenekleri yaşayacak. Ne diyordu Prestige filmi? tık İllüzyonun en önemli kısmı geri dönüş sahneye. 

dip: O filmdeki Tesla (David Bowie) benim için çalıkuşu dizisinde (bkz. trt zamanı dizileri/ aydan şener) çalıların arasından şşşt küçük hanım diyen kadınla aynı etkiye sahip. Ama bu kadar mı güzel rol yapılır da Sırp Tesla'nın Aristokrat havası bu kadar mı güzel verilir? Bence David Bowie aslında Tesla da David Bowie'yi oynuyor. O derece.

yazı sonu bonusu: tık 

0 Yorum: