1.10.2010

Annemi istiyorum

Kaplumbağa'mın hikayesini yazıyorum beş yıldır burada. Onun doğumuyla başlamıştı aydınlanma çağım. Ama bilmediğim bir gezegendeki bu aydınlanma çağı hakkında da pek birşey bilmiyordum. İnterneti delik deşik etmiştim her yere girip çıka... iki satır faydalı bilgi bulur muyum diye. hepsi İngilizceydi. hem mesleiğimi kullanayım hem de bir deniz yıldızı kurtaralım mantığıyla elimi tut (http://elimitut.blogspot.com) doğmuştu. Sonra destek grupları, dernekler derken iş büyüdü...

Dün gazetede gördüm. Ne zamandır grupta konuştuğumuz, dilekçelerle yetkililere başvurduğumuz bir konuyu nihayet medyanın ilgisini çekmiş. Sonuna kadar desteklediğimiz bir girişim başlatmışlar.

Doğum öncesi 8 hafta, doğum sonrası 8 hafta olan ücretli izin hakkınızın doğum öncesi kısmının erken doğum yapması halinde yandığını, 7 aylık doğan bir bebek 9 aylık olduğunda da annesinin izin hakkını tüketmiş olduğunu biliyor muydunuz?

Yaşamak için bu kadar azmeden bebeklere annelerinin yanında olmalarını sağlamalıyız, bunu onlara borçluyuz. Altı üstü bir imzaya bakar. şimdilik.

destek için: http://www.annemiistiyorum.com/

5 Yorum:

Benny dedi ki...

Pek büyük bir kitlem yok çevre olarak internette.
Ama elimden geldiğince yayacağım bu linki.

Duyarlılığın çok hoş.

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

mail listemdeki tüm kişilere gönderdim bu adresi açıklamalı olarak ... 324 kişiler, onların da arkadaşları vardır !!!
Harika bir başlangıç olmuş ... Ses veriri inşallah

Asortik Krep dedi ki...

Aklıma ilk sen geldin zaten :))

heidi dedi ki...

3 Haftalık bir erken geliş, doktorlara göre normal sayılsa bile gelir gelmez nefes alım/almama sorunu ile kuvöze konmuş bir bebek annesi olarak sanırım mücadeleye ilk gün başladık. Kuvöz sonrası sarılık ve reflü ile boğuşurken bir ara raporumu onaylatayım dedim ve o anda öğrendim 3 haftalık iznimin yandığını. Önce görevli kıza bağırdım sanki onun bir suçu var gibi sonra kendime kızdım nasıl böyle bir şeyi bilmiyorum diye. 3 hafta çok az gibi gelebilir anne olmayanlara, ama çok uzun bir zaman. Çok büyük bir haksızlık kocaman bir saçmalık. Şu imza işi etkisini gösterir ve bir an önce bu yanlış son bulur diye umud ediyorum. İzin sürem bitmek üzere ne yapacağım hiç bilmiyorum.Yorum mu iç döküm mü oldu. Affedile.

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Üniversite arkadaşlarımın olduğu 100-150 kişilik bir gruba gönderdim bile...Az önce de gazetede Pınar Reyhan'ın köşesinde okudum, teşekkürler.